Naiset

Djurgårdens päätti SB-Pro:n turnauksen – ”Tämä oli ensimmäinen kunnon peli”

04.10.
2014
0 Kommenttia
0
Naiset
Suomen maajoukkuepuolustaja Laura Mertsalmi kipparoi Djurgårdensia huomisessa finaalissa. Kuva: IFF

Suomen maajoukkuepuolustaja Laura Mertsalmi kipparoi Djurgårdensia huomisessa finaalissa. Kuva: IFF

Naisten Suomen mestari SB-Pro ei pystynyt kaatamaan Djurgårdensia Champion Cupin välierässä lauantaiaamuna. Ruotsin mestari eteni finaaliin lukemin 8-4 (3-2,3-2,2-0).

Ottelun ratkaisu?
Alussa jalkoihin jäänyt SB-Pro terästäytyi, ja se nousikin toisen erän alussa takaa-ajoasemasta tasoihin kahdesti osuneen Marie Häggströmin maalilla. Hyvä vaihe jäi valitettavan lyhyeksi, ja kierroksia selvästi nostanut Djurgårdens osui kolme kertaa seuraavan kymmenen minuutin aikana. Nurmijärveläiset yrittivät kiriä kolmannessa erässä, mutta ruotsalaisjoukkue hoiti homman kotiin lopulta huolellisesti lukemin 8-4. Finaalissa Djurgårdens kohtaa joko sveitsiläisen Piranha Churin tai tsekkiläisen Vitkovicen.

Ottelun hahmo?
Ruotsin maajoukkuetähti ja ehkä maailman tämän hetken ykköspelaaja Emelie Lindström herkutteli tehot 3+2, ja hän oli jatkuva uhka suomalaispuolustukselle. Lindström on pelaajana täydellisyyttä hipova paketti, jossa yhdistyy terävä pää, hyvät kädet ja ketterät jalat. Turnauksen pistepörssiä yhteispistein 5+7 johtava Sandra Mattson iski tehot 1+2. SB-Pron ykköskenttä Kujala-Häggström-Kujala teki parhaansa, mutta tehoja olisi tarvittu vielä reilusti lisää.

Ottelun puheenaihe?
Ruotsalaisten huippupelaajien ominaisuudet ovat tällä hetkellä pykälää suomalaisia edellä usealla osa-alueella. Taitotasoltaan, fysiikaltaan ja pelinopeudeltaan Djurgårdens on maailman kärkijoukkue, ja uudistunut Suomen mestari teki kaikkensa ennakkosuosikkia vastaan. Tappio oli kunniakas, mutta vaaka vain on kallellaan ruotsalaisten puolelle tuon verran.

Kommentit:
– Turnauksen hauskin peli tähän mennessä, nyt oli ensimmäistä kertaa oikea peli. Huomisesta finaalista tulee varmasti vielä pykälää kovempi ja fyysisempi kamppailu. Melkein puolet joukkueesta on uudistunut viime kauteen nähden, joten siinä mielessä tuloksiin voi olla tyytyväinen. Paremmalta ja paremmalta näyttää koko ajan. Meillä on muutama huippuyksilö, jotka kääntävät tiukat pelit kyllä meille tarvittaessa, Djurgårdensin suomalainen kapteeni Laura Mertsalmi jutteli pelin jälkeen.
– Meille tuli nukahduksia, ja vastustaja teki useita maaleja putkessa. Tiesimme, että he pelaavat taustoille, mutta ne olisi pitänyt lukea paremmin pois. Paransimme Chur-pelistä tähän otteluun, mutta eihän tappioon voi tietenkään olla tyytyväinen. Koko ajan tehdään hommia, että peli lähtisi kulkemaan paremmin ja paremmin, SB-Pro:n kapteeni Elina Kujala tiivisti.

Tilastohuomiot:
Djurgårdens: Emelie Lindström 3+2, Sandra Mattson 1+2, Matilda Sjödin 2+0, Ranja Varli 1+1
SB-Pro: Marie Häggström 2+0, Karoliina Kujala 0+2, Elina Kujala 1+0, Mirja Hietamäki 1+0

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.