Miehet

Falun finaaliin Happeen seuraksi – GC Zürichin kiri jäi yhtä maalia vajaaksi

04.10.
2014
0 Kommenttia
0
Miehet
Tämä Falunin kivikova kolmikko Happeen täytyy pitää kurissa huomenna. Kuva: IFF

Tämä Falunin kivikova kolmikko Happeen täytyy pitää kurissa huomenna. Kuva: IFF

Puolustava Champions Cupin mestari Falun on Happeen vastustaja huomisessa finaalissa. Se kaatoi kotiyleisönsä edessä pelanneen GC Zürichin niukasti 6-8 (3-3,1-2,2-3).

Ottelun ratkaisu?
Kaksi erää tasatahtiin edennyt ottelu alkoi saada ratkaisun makua, kun Falunin supertähti, 3+1 iskenyt Alexander Galante Carlström vei kahdella osumallaan Falunin johtoon 4-7 päätöserässä. GC heräsi vielä kirimään 1847-päisen kotiyleisön iloksi, mutta Kim Nilssonin loppuhetkien ylärimaa lähemmäs se ei päässyt. 1+3 kirjannut Emil Johansson viimeisteli loppunumerot tyhjään maaliin. Näin finaali pelataan ilman sveitsiläisjoukkueita, vaikka molemmat omat alkulohkonsa voittivatkin.

Ottelun hahmo?
Jo mainittujen Galante Carlströmin ja Johanssonin panos voitossa oli erittäin merkittävä. Ykköskentästä myös Jonas Adriansson oli pelipäällä iskettyään 1+2. GC:n kova ykköskenttä teki voitavansa, mutta esimerkiksi Nico Scalvinoni kunnostautui lähinnä jäähytilastoissa istuttuaan kolme kakkosta.

Ottelun puheenaihe?
Ottelun vauhti ja tempo oli ehkä kovinta tässä turnauksessa nähtyä, ja turnauksessa aiemminkin kyseenalaisia vihellyksiä puhallellut puolalainen tuomaripari oli ehkä liian kovassa paikassa poissa mukavuusalueeltaan. Päätöserässä kotiyleisö oli aivan villinä, kun Falunin Johanssonin selvä rike maalintekotilanteessa jäi tuomareilta noteeraamatta. Yleisö vihelsi tuomariparille pitkään vielä ottelun päätyttyäkin.

Tilastohuomiot:
GC Zürich: Christoph Meier 2+0, Kim Nilsson 1+1
Falun: Alexander Galante Carlström 3+1, Emil Johansson 1+3, Jonas Adriansson 1+2

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.