Miehet

Hanat aukesivat Mynämäessä – ”Apinat rojahtivat korkealta ja kovaa”

18.10.
2014
0 Kommenttia
0
Miehet
Matti Alivuotila ja Mikko Virtanen myhäilivät tyytyväisenä voittopelin jälkeen.

Matti Alivuotila ja Mikko Virtanen myhäilivät tyytyväisenä voittopelin jälkeen.

Divarin neljällä tappiolla aloittanut SBS Wirmo pääsi perjantaina kuukauden tauon jälkeen kotiyleisönsä eteen. Puimurit osoitti 10-3-voitollaan (4-1, 2-1, 4-1) Porvoon Salibandyseurasta, että Mynämäen kuppiloissa pyörivät puheet joukkueen kriisistä voidaan lopettaa.

Wirmo oli perjantaina porvoolaisia edellä kaikessa. PSS:n leirissä ei haluttu jossitella tappion jälkeen, vaikka ryhmä selvästi kaipasi armeijassa olevaa tähtipelaajaansa Kevin Nylundia. Voitto nosti kotijoukkueen maalieron turvin pois sarjan jumbopaikalta, ohi PSS:n ja SBS Maskun. Sarjan kärjessä porskuttaa puhtaalla pelillä Hämeenlinnan Steelers.

Mihin ottelu ratkesi?
PSS nousi päätöserässä Joakim Ervastin osumalla kolmen maalin päähän, kun Wirmo otti ensin joukkuerangaistuksen protestoinnista. Pian sen jälkeen Matti Alivuotila teki kuitenkin reilussa minuutissa kotijoukkueelle kaksi maalia ja sen jälkeen kukaan hallissa ei enää uskonut, että PSS vielä nousisi. Eikä se noussut, vaan Puimurit kaunisteli päätöshetkillä vielä lukemia. Joni Valtanen kirjasi ensin itselleen Wirmon yhdeksännen osuman ja loppunumerot olivat Matti Alivuotilan käsialaa. Samalla mies sinetöi hattutemppunsa ja sai 350-päiseltä katsomolta valtavat aplodit.

Ottelun hahmot:
Wirmon trio Jussi Lännistö-Simo Kärkkäinen-Matti Alivuotila rakenteli kuusi osumaa, eikä ollut kentällä yhdenkään vastustajan maalin aikana. Simo Kärkkäinen sai saumansa Juho Lehtosen poissaolon vuoksi ja esiintyi todella upeasti. Kaksi maalia ja yksi syöttö, sekä kaikin tavoin ehjä esitys tuonevat röyhkeälle pelurille peliminuutteja jatkossakin.

Ottelun puheenaihe:
Wirmo on Mynämäessä niin iso asia, että joukkueen vaisu alkukausi on puhuttanut jo parin viikon ajan niin työpaikoilla, baareissa kuin kuppiloissakin. Syitä ja selityksiä on haettu oikein porukalla.
– Se vain kertoo, että ihmiset ovat Mynämäessä kiinnostuneita menestyksestämme. Kurjaahan se olisi, jos kukaan ei olisi ihmetellyt tarpomista. Toivon mukaan tästä voitosta alkaa nyt positiivinen kierre, josta ammennetaan sitten uutta puhuttavaa, sanoo Wirmon puuhamies Tomi Auremaa.

Kommentit:
– Emme ole missään nimessä olleet niin huonoja kauden muissa peleissä, kuin mitä sarjataulukko näyttää. Siksi tässä on ollut ihan luottavainen mieli, että homma kääntyy. Tänään esityksemme oli ehjä, vaikka päätöserän alussa ajatukset lähtivät vähän turhaan karkailemaan. Iso kiitos pelaajille ja katsojille, sanoi Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen The Cassun jälkipeleissä.
– Ei voi olla näin unessa tässä sarjassa tai sitten tulos on tämä. Tällaisella ilmeellä ei oteta kyllä pisteen pistettä, ja se koskee meitä ihan kaikkia. Selittely on turhaa, tästä ei voi kuin parantaa, näki PSS:n puolustaja Erkko Vaniala.
– Apinat rojahtivat alas monelta äijältä korkealta ja kovaa! Näytimme kaikille, että tasoa ja laajuutta kyllä löytyy tässä sarjassa pärjäämiseen. Hieno fiilis, ihan erinomainen, totesi Wirmon varakapteeni Joni Valtanen.
– Voitto todellakin lämmittää, kuten omakin onnistuminen. Hyvin toimi pelaaminen meidän ketjulla tänään ja saatiin luotua paljon tilanteita, tuumaili Wirmon Simo Kärkkäinen.

Tilastohuomiot:
SBS Wirmo: Matti Alivuotila 3+1, Jussi Lännistö 1+3, Simo Kärkkäinen 2+1, Joni Valtanen 2+0. Jaakko Kaistinen 16 torjuntaa.
PSS: Petri Mäki 1+0, Joakim Ervast 1+0, Miki Rauha 1+0. Riku Ahtiainen 24 torjuntaa.
Yleisöä: 357 katsojaa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.