Miehet

Happee-valmentaja ei selitellyt nöyryytystä – ”Täysin tyrmätty olo”

05.10.
2014
3 Kommenttia
0
Miehet
Happee-leirissä oli apea tunnelma ottelun jälkeen. Kuva: IFF

Happee-leirissä oli apea tunnelma ottelun jälkeen. Kuva: IFF

Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen oli allapäin hävityn Champions Cup-finaalin jälkeen. Luovuttaminen kolmannessa erässä korpesi mieltä rajusti.

Pulkkinen oli todella pettynyt tapaan, millä tappio tuli.

– Ei ole häpeä hävitä finaalia maailman kovimmalle joukkueelle, mutta se tapa, millä tappio tuli, on täysin anteeksiantamatonta. Lopetimme pelaamisen ja luovutimme kolmannessa erässä, ja sellaista ei saa tapahtua missään olosuhteissa. Me olimme aivan surkeita tänään, Pulkkinen murahteli.

Joukkueen pukukopin ovi oli suljettuna yli puoli tuntia ottelun päättymisen jälkeen. Kopissa käytiin asioita läpi kokeneen pääkäskijän mukaan hyvässä hengessä.

– Ei siellä meuhkattu tai huudettu, eikä murskatappioon ole yhtä tai kahta syytä. Annoimme rankkaa kritiikkiä itsellemme, vaikka täytyy sanoa, että loppulukemat huomioiden yllättävän kypsää pohdintaa siellä oli. Puhuimme yleisesti peliin valmistautumisesta, loppuun asti taistelemisesta ja sen sellaisesta. Jokainen vaihto täytyy aina taistella loppuun asti Happee-paidassa. Tällaiset hetket ja tilaisuudet eivät välttämättä toistu koskaan, ja me annoimme numeroiden mennä noin pahaksi. Meillä on fiksu joukkue, jonka täytyy nyt vain ottaa oppia tästä, Pulkkinen tuumi.

Ennen ottelua mestarivalmentaja ei aistinut omiensa olemuksessa mitään sellaista, mikä olisi antanut odottaa moista ryöpytystä.

– Kaiken piti olla kunnossa, normaali valmistautuminen. Alussa olimme pelissä mukana, mutta Falunin kolme maalia lyhyessä ajassa lannistivat meidät täysin. Ei sellainen ole ollenkaan normaalia meille, mutta ei auta selitellä mitään, Pulkkinen totesi.

40 vuotta valmennustouhuissa mukana ollut konkari ei muista montaa kertaa, että näin pahasti olisi kilpeä kolhittu.

– Ei kyllä tule montaa kertaa mieleen, että näin tyrmätyksi tullut olo olisi ollut. Onhan pahoja tappioita ollut, mutta ei kyllä tällaista ihan heti muista, Pulkkinen mietiskeli.

Ensimmäistä kertaa seurajoukkueiden arvofinaalissa pelanneeseen Happeeseen on moneen kertaan viime vuosina liitetty sanapari ”oppiva organisaatio”, ja Pulkkinen halusi katsoa tappion hetkellä jo eteenpäin. Kokonaisarvosanaa finaalin ala-arvoinen esitys laski väkisinkin.

– Me olemme oppiva organisaatio, ja varmasti tästäkin jää jotain mukaan tulevia koitoksia varten. Nyt oppia tuli rajusti kantapään kautta. Finaalipaikka maailman kovimpien seurassa on hyvä suoritus, ja voitimme Tsekin sekä Sveitsin mestarin. Tämä viimeinen peli kyllä heittää arvosanaa alaspäin, Pulkkinen arvioi.

Champions Cupiin osallistuvilla joukkueilla on ollut taipumusta notkahtaa hieman tärkeän turnauksen jälkeen kotoisilla kentillä. Pulkkinen haluaa pitää huolen, ettei Happeelle käy niin.

– Siitä lähdetään, ettei mitään notkahdusta tule. Eiköhän se lässähdys nyt toivottavasti ollut tässä ottelussa. Kauden kolmesta piikistä jäljellä on kaksi, ja huomenna käännetään katseet kotimaisiin haasteisiin, Pulkkinen muistutti Suomen cupiin ja Salibandyliigan runkosarjaan viitaten.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Janne Aaltonen
05/10/2014
Pulkkiselta miesmäinen teko nostaa kättä pystyyn, eikä alkaa syytellä tai selitellä. Anteeksiantamatonta luovuttamista joukkueelta joka viime kauden päätteeksi voitti Suomen Mestaruuden. Peli oli huono mainos lajille ja Suomalaiselle salibandylle. Tätä hopeaa ei aika kirkasta. Maalintekotreeneihin mars!
Arpoja
09/10/2014
Miehissä ja naisissa Ruotsin mestarit aivan ylivoimaisia. Ruotsin taso näyttää olevan edelleen valovuoden Suomea edellä. Miesten kaksi mestaruutta hämärsivät kuvaa, mutta ne olivat ilmeisesti vain muutaman pelaajan ja Nykyn ansiota.
notkahdus?
09/10/2014
Mitä Ch. Cupin jälkeistä notkahdusta tuossa jutussa tarkoitetaan? Ainakin SSV ja SPV ovat Champions Cupiin osallistuttuaan voittaneet samalla kaudella Suomen mestaruuden. SSV jopa monta kertaa. Ennuste Happeelle on siis ihan hyvä? :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.