Miehet

Jokerit valmiina historiansa toiseen kauteen – Luvassa LIVE-lähetykset kaikista kotiotteluista

03.10.
2014
14 Kommenttia
0
Miehet
Jokerit. Kuva: Iiro Karesniemi

Uudistunut Jokerit on valmiina avausvihellykseen ja pyrkii alkavalla kaudella lähettämään kotiottelunsa suorina lähetyksinä. Kuva: Iiro Karesniemi

Jokerit Salibandyn historian toinen sarjakausi käynnistyy perjantaina kotiottelulla HIFK:ta vastaan. Ensimmäisellä sarjakaudellaan sarjan häntäpäässä majaillut joukkue on uudistunut lähes kokonaan. Seura on myös lähettämässä kaikki kotiottelunsa suorina LIVE-lähetyksinä.

– Seurahistorian ensimmäisestä edustusjoukkueesta on mukana tällä toisella kaudella viisi pelaajaa, joten vaihtuvuutta on ollut paljon. Tämän kauden joukkue on sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Olemme onnistuneet rakentamaan joukkueen, joka varmasti osaa pelata kakkosdivaria, ja noudattaa sen vaatimaa pelikirjaa. Sellainen on tunne, että maalivahdeista hyökkäyspään snaippereihin meillä löytyy tarpeeksi kovaa materiaalia, toteaa Jokereiden hyökkääjänä ja urheilujohtajana toimiva Mikael Toivonen.

Edellisellä kaudella Jokereissa nähtiin lukuisia nimekkäitä pelaajia, jotka ovat tulevalle kaudelle siirtyneet joko muihin seuroihin, tai lopettaneet uransa. Toivonen kiittelee viime kauden suuria nimiä yhteisestä kaudesta, ja toivottaa kaikki tervetulleiksi hallille.

– Kiitokset koko viime vuoden ryhmälle. Salutskij, Bollström, Lehikoinen, Pitkänen ja kumppanit ovat hienoja urheilumiehiä kaikki. Toivottavasti näistä, mitä luultavimmin peliuransa pakettiin laittaneista lajin suurista nimistä monet nähtäisiin myös meidän peleissä katsomon puolella, Toivonen kiittelee.

Toivonen näkee joukkueella olevan hyvät mahdollisuudet kakkosdivisioonan kärkikahinoihin.

– Tavoitteenamme on keikkua koko kausi kakkosdivarilohkomme kärkihaminoissa. Silloin olemme onnistuneet, jos kauden viimeisessä runkosarjaottelussa meillä olisi voitolla mahdollisuus Divari-karsintoihin, Toivonen linjaa

Mahdollisesta nousemisesta Divariin Toivonen ei vielä toivo liikoja. Seuralla on selkeä suunnitelma tulevaisuudesta, joskin ennakoitua aiempi nousu Divariin olisi seuralle ainoastaan positiivinen yllätys.

– Seuran strategian ensimmäinen vaihe ulottuu kevääseen 2017 saakka, jolloin näemme olemmeko lunastaneet omat odotuksemme. Divari- ja sen jälkeen liiganousu on mukana haaveissamme. Emme todellakaan tavoittele vielä nousua tulevalla kaudella – toki emme sitä lähde estelemäänkään ja resurssit ovat pelata Divaria vaikka samantein, Toivonen visioi.

Jokerit näyttää kaikki kotiottelunsa LIVE-lähetyksinä – HIFK-paikalliskamppailu
avaa kauden

Jokerit on tekemässä laji-ihmisille hienoa kulttuuritekoa lähettämällä kaikki kotiottelunsa suorana lähetyksenä internetissä. Seuran toiminnanjohtaja Joni Toivola uskoo suorien lähetysten lisäävän seuran kilpailukykyä.

– Olemme panostaneet tähän kauteen monella tasolla. Tottakai LIVE-lähetykset netissä lisäävät meidän mahdollisuuksiamme olla varteenotettava salibandyseura. Keskitymme seuratasolla pääasiassa kilpasalibandyyn, joka lisää tarvetta olla aktiivinen muun muassa tiedottamisen ja näkyvyyden suhteen, Toivola pohdiskelee.

Suorat lähetykset lähetetään UStream-sivuston kautta yhteistyössä Campo Sportcenterin kanssa. Jokerit on yksi ensimmäisistä suomalaisista salibandyseuroista, joka lähettää omat kotiottelunsa suorina lähetyksinä. Merkittävästä uudistuksesta erityisen mielenkiintoisen tekee se, että lähetykset ovat ilmaiseksi kaikkien nähtävillä. Joissakin lähetyksissä tulee olemaan selostus ja kommentointi katselijoiden kuultavana.

– Tässä vaiheessa käytössä on ainoastaan yksi kamera, mutta saatamme jossain vaiheessa ottaa käyttöön toisen kentän vieraspäätyyn. Tavoite on kehittää lähetystä parempaan suuntaan, ja tehdä siitä parempi käyttökokemus katsojille. HIFK-ottelussa ei todennäköisesti ole vielä selostusta, mutta jatkossa sitäkin testataan. Tavoitteenamme on, että ottelutapahtuma kestää vertailun pääsarjaseurojen kanssa, vaikka pelaammekin kakkosta. Kiitokset vielä seuran yhteistyökumppanillemme Campolle mahdollisuudesta näyttää pelit internetissä, kiireinen Toivola päättää.

Jokereiden ensimmäinen suora lähetys alkaa perjantaina 3.10. kello 18.30 alkaen. Otteluun odotetaan täyttä tupaa ja hienoa tunnelmaa. Paikalla on Jokerit Dance Team ja luvassa on myös muuta ohjelmaa kauden avauksen kunniaksi. Katso lisää ennakkoa ja uutisointia Jokereiden sivuilta.

Teksti: Miska Grönvall

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Miska NOT Grönvall
03/10/2014
Erinomainen ukko tuo Miska Grönvall, ois kiva nähdä hänet viel pääkallon bloggaajana. Kaverilla on hyvä ote!
Sane
03/10/2014
Loistava juttu että miesten kakkonen näkyy netissä! Nyt vaan porukkaa kattomaan pelit netissä ja paikan päällä!!
KipKeter
03/10/2014
Mahtava uutinen Pääkallolta, että uutisoi myös alasarjojen "tempauksista". Ihmettelen vaan miksi Jokereiden live-uutinen on täällä 13 alimpana ja tuo ämpäri uutinen ylimpänä. Jokatapauksessa hieno juttu ja eiköhän viimeistään nyt voida Jokerit salibandyn arvostelijoille antaa näyttöä siitä ettei aivan yhden kauden visiitti ollut kyseessä?
Tiihosen Jare
03/10/2014
Ohhoh. Aika huikee juttu Jokereilta, yllätti minut kyllä. Toivottavasti striimi saa tuulta purjeisiin ja ihmiset kiinnostumaan, hyvä että jossain yritetään kovasti!!
jep
03/10/2014
Hienoa, että panostetaan ala-sarjoissakin medianäkyvyyteen. Mutta se ei valitettavasti paranna itse joukkuetta millään avalla. Eli nykyisestä Jokerit-joukkueesta en puhuisi "kilpasalibandy"-termillä. Harrasteporukka josta löytyy paljon niitä vähemmän treenaavia yksilöitä. Ja jos huhut pitävät paikkaansa on jälleen kerran luvassa sitä kuuluisaa kukkupalloa vastustajan maalille eikä mitään "huippusalibandyä". Mutta katsotaan lähetys ja todetaan sitten :D
Jonsku
03/10/2014
Onhan tuo ämpärijuttu kuitenkin selvästi enemmän ajan hermolla, ja tuo positiivista mainetta koko lajille.
Jaa
03/10/2014
Jos tuolla ämpäri jutulla viitataan kylmävesi haasteeseen niin juu, onhan se ajanhermolla... Itse näkisin kyllä Jokereiden vievän taas koko salibandy skeneä eteenpäin näyttämällä koti ottelut livenä. Voisin myös veikata että positiivista mainettakin laji saa tuosta lähetyksistä, varsinkin jos selostus toimii. Teille lajiniiloille ja torspoille jotka tartutte tuohon TAAS sanaan, niin miettikää sitä ;) Miten voisitte omassa organisaatiossa hoitaa hommanne paremmin :D
Jonsku
03/10/2014
Mun mielestä tuon ämpäreiden jaon vois näyttää livelähetyksenä. Sehän se vasta juttu olis.
sb
03/10/2014
Hieno juttu nämä live-lähetykset! Olisikohan mahdollista myös lisätä kotiotteluiden maalikoosteita youtubeen seuran puolesta?
Fani, Loviisa
03/10/2014
Onpas outo fiilinki sanoa mutta sanon kuitenkin "hyvä Jokerit!" :)
Osku
03/10/2014
Aion katsoa heti jo tänään. Hienoa Jokerit!
S
03/10/2014
Pitää kyllä kattoa joku matsi, mutta totta kukkupallo ei kuulu ihan tähän päivään. Vaikka nyt näiden parin herran toimesta tuottaakin tulosta kakkosessa, mutta kovemmissa ympyröissä tuskin tuottaa mitään..
keep up the good work
04/10/2014
Hieno teksti Miska! Näitä juuri pääkallossa tarvitaan ja hieno juttu myös jokereilta. Paikanpäällä katsojia melkein 400.
stadi
05/10/2014
Hienoa jokerit,askel eteenpäin on menty nyt näkyi olleen jopa joku valmentajakin penkillä mutta en nähnyt että olisi sanonut sanaakaan toivola näköjään hoiti koko paletin itse,antaako hän tilaa valmentajalle ollenkaan,jää nähtäväksi.Hyviä alasarjan pelaajia on saatu joukkueeseen toivottavasti kärki päässä ollaan mukana ja luin sivulta että jokerit olis kaapannut espoosta taustoille yhden suomen parhaan miehen mutta en nähnyt häntä mukana missä mies on.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.