Miehet

Josba-kipparilta kovaa tekstiä Karjalaisessa: ”Olen kannatellut yksin joukkuetta”

07.10.
2014
21 Kommenttia
0
Miehet
Perttu Puska kipparoi Joensuun Josbaa. Kuva: Jari Turunen

Perttu Puska kipparoi Joensuun Josbaa. Kuva: Jari Turunen

Joensuun Josban miesten edustusjoukkueen alku Salibandyliigassa on ollut vaikea. Kolmen ottelun jälkeen pistetili on nollilla ja omissa on kolissut 28 kertaa. Joensuun sanomalehti Karjalainen perehtyikin maanantain printtinumerossaan Josban ahdinkoon.

Josba hävisi ensin NST:lle ja sitten Kooveelle. Sunnuntaina lunta tuli sitten tupaan kunnolla, kun OLS kävi murskaamassa Josban Joensuu Areenalla lukemin 10–1. OLS-ottelun juttunsa Karjalainen otsikoi ”Josba ui nyt syvissä vesissä.”

Karjalaisen usean artikkelin kokonaisuudessa vahvimmin sanansäilää käyttää kapteeni Perttu Puska. Maajoukkueessakin esiintynyt hyökkääjä ei säästele sanojaan kritisoidessaan omiensa otteita ja tekemistä. Ulostulollaan Puska haluaa selkeästi ravistella joukkuetta.

– Olemme sössineet kaikissa peleissä otteluiden alut omilla virheillä. Ja kun taululla on 0–4, niin kakimme housuun, Puska lataa ja jatkaa:

Petri Torni toimii Josban päävalmentajana ensimmäistä kauttaan.

Petri Torni toimii Josban päävalmentajana ensimmäistä kauttaan.

– Emme pysty suorittamaan harjoituksissa sillä tasolla, mitä pitäisi. Meininki on hengetöntä.

Puskan mukaan puolustuspelissä on isoja ongelmia ja muun muassa ”karvaus kusee”.

– Kaikki lähtee siitä, etteivät yksittäiset pelaajat tee tarpeeksi töitä kentällä.

Sanomalehti Karjalainen peräänkuuluttaa Josban riveistä johtajuutta. Katseita käännetään pelaajiston lisäksi myös kokemattoman valmennuksen mukaan. Juttupaketissa jopa vihjaillaan konkariluotsi Antti Ruokonen suuntaan. Hänet on nähty vetävän muutamia edustusjoukkueen harjoituksia.

Puska kommentoi itsevarmasti omaa rooliaan, mutta toivoo myös muiden nousevan vastuunkantajiksi.

– Parhaani yritän tehdä. Viimeiset kolme vuotta olen joutunut kannattelemaan joukkuetta olkapäillä yksin jossain vaiheessa kautta. En välttämättä pysty siihen joka kaudella. Olisi mukava, jos löytyisi muitakin vastuunkantajia ja ison roolin miehiä.

Puska kuitenkin alleviivaa, että luottaa nykyiseen joukkueeseen ja valmennukseen. Tekemisen tason on vain parannuttava. Josba-leiristä myös vakuutellaan, ettei vielä ole syytä painaa paniikkinappulaa. Kausi on vasta alussa.

Josban tilannetta ei ole myöskään helpottanut joukkueen sekava rakennusprosessi. Pääkallo.fi kertoi Josban palkanmaksuongelmista syyskuun puolivälissä.

Josban kausi jatkuu tuplaviikonlopulla. Lauantaina Josba matkaa mestarisuosikiksi listatun Esport Oilersin vieraaksi Espooseen. Sunnuntaina puolestaan SPV saapuu Joensuuhun vieraaksi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Pertti
07/10/2014
Näin sitä joukkuehenkeä rakennetaan. Hyvä Perttu!
Nibbari
07/10/2014
Oliko siis Josban pelaajilla kausimaksut myöhässä kesällä? Eikai ton tason pelaajille kukaan maksa mitään.
Pertille
07/10/2014
Ammattimiesten pitää kestää kritiikkiä ja jonkun on se kritiikki välillä annettava! Eipä tuo enää mitään kerhosäbää ole että kaikki pelaa ja tuloksella ei ole merkitystä!
Veikkaus
07/10/2014
Veikkaan Karjalaisen jutun kirjoittajaksi Antti "Toto" Ruokosta.
Juspe
07/10/2014
”Emme pysty suorittamaan harjoituksissa sillä tasolla, mitä pitäisi. Meininki on hengetöntä.”

Voiko tämä olla kenenkään muun kuin valmennuksen vaatimustason syy?
Vaatimustasosta
07/10/2014
Eiköhän joukkue ja johtavat pelaajat luo sen vaatimustason. Eli kyllä, se voi olla kenenkään muun kuin valmennuksen syy.
Savokarjalanpiirakka
07/10/2014
Taitaa mies puhua asiaa ja kysehän on joukkueen herättelystä!!! Suo, kuokka ja playstation eiku kirves... Vähä on pehmoja poikia (henkisesti) noi jsuulaiset. Puheet ja teot ei kohtaa kovinkaan monella tasolla. Herätys!
heh
07/10/2014
Taitaa olla Ksrjalaisen huumoritoimittajan viikoittainen "Tee Se itse ja pääse pääkalloon" juttu kyseessä.
Katsoja
07/10/2014
Kun valmennus ja suurinosa pelaajista on 2-div tasoa ei voi parempaa menestystä odottaa!
Pöpö
07/10/2014
Läheltä seuranneena tuntuu siltä että valmennus on ainut joka on sitoutunut hommaan. Olisiko valmennuksen vaihdolla mahdollista saavuttaa parempia tuloksia? Ehkä, ehkä ei
roihatan
07/10/2014
Tottahan se on että Joensuussa (tietääkseni) juniorityö on jo vuosia ollut retuperällä. Tällä hetkellä joukkueessa on noin 5 liigatason pelaajaa.

Loput menee sitten Savo-Karjalan 2-divariin. Hissillä divariin jo, Joensuu!
yksin kantaja ha
07/10/2014
Kapteenin vaihto paikallaan moisista puhuista.
Junnu#8
07/10/2014
Eiköhän ihan jokkainen voi kattoa itte peiliin! Yhdessä voitetaan ja yhdessä hävitään. Se on hyvä ohjenuora!
Osku
07/10/2014
Saattaapi olla hyväkin hämmennys keittoon tämä ulostulo. Lehdestä luettuna se kritiikki voi herättää porukan paremmin kuin pukukopissa sanottuna. Turha kuitenkaan ulkopuolisten on tähän enempää ylireagoida. Kiukkunen ja turhautunut kapteeni on antanut tulla mitä mielessä on, eikä tässä nyt sen suuremmasta ole kyse.
jorma puska
07/10/2014
Kaikki tukeni Pertun sanomisille!
kapu
08/10/2014
Kapteenin puhetta:DDDDDDDDDDDDDDD
Ceepe
08/10/2014
Joskus asiat ovat todella pienestä kiinni. Jo pelkkä kapteenin vaihto pelaajien luottamaan voi olla se ratkaisu ;-)
Miestiskelijä
08/10/2014
Onko lukijat ikinä ajatellut hommaa siltä kantilta, että media on yksi parhaista tavoista viestittää asioita joukkueelle? Jokainen pelaaja kuitenkin todnäk lukee omaan joukkueeseen liittyvät jutut. Itse ainakin valmentajana/kapteenina pyrkisin haastatteluissa tuomaan ilmi asioita mitä haluan, että joukkue tiedostaa.
Karjalainen
08/10/2014
Toimittajan mukaan, Puska pyysi alkuviikosta sanomisiaan joukkueen pelaajilta anteeksi... et näin asiat Joen kaupungissa.
gona
08/10/2014
Mikäs puskan sanomisissa niin väärää on? Täyttä asiaa ja jos joku joukkuetoveri siitä mielensä pahoittaa, niin voi vaihtaa lajia vaikka virkkaukseen.
11/10/2014
Eihän virkkaus ole laji

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.