Kaupit antoivat oppitunnin SB Vantaalle – katso lauantain kotimaiset salibandytulokset

Veera Kauppi (vas.) oli lauantaina Kooveen tehokkain kuudella tehopisteellä. Arkistokuva: Kimmo Pitkänen

Naisten Salibandyliigan lauantain ensimmäisessä ottelussa Tampereen Koovee otti selkeän 8-3-voiton SB Vantaasta. Kooveen kotivoiton pääarkkitehtina olivat Kaupin siskokset Veera ja Oona. Ensimmäisenä mainitun Veera Kaupin tehot ja olivat hurjat 4+2.

Koovee vei ottelua alusta alkaen ja johti päätöserään tultaessa jo lukemin 7-0. Vierasjoukkue SB Vantaa avasi maalihanansa kolmannessa erässä, mutta se ei riittänyt kirimään johtoa. Oona Kauppi säesti siskonsa ohella tehden kaksi maalia.

Kooveella on nyt kolmen pelatun ottelun jälkeen kasassa neljä pistettä. SB Vantaalla pisteitä on kolmesta ottelusta kaksi.

Hämeenlinnassa järjestettiin todelliset maalijuhlat, kun Steelers ja Loviisan Tor kohtasivat miesten Divarin ottelussa. Peik Salminen vei vierailijat 5-6-johtoon hieman ennen kolmannen erän puoliväliä, mutta sen jälkeen alkoi Steelersin rynnistys. Vajaa minuutti Salmisen maalin jälkeen Janne Ijäs tasoitti ottelun.

Pari minuuttia myöhemmin Julius Aaltonen huudatti kotiyleisöä hämeenlinnalaisten johtomaalin merkiksi. Ville Lastikka iski vajaa kolme minuuttia ennen loppua 8-6-maalin, jonka jälkeen Torin Salminen iski vielä kerran. Vierasjoukkue ei kyennyt kuitenkaan enää nousemaan rinnalle, ja Nico Jonaeson viimeisteli loppulukemat 9-7:ään.