Maajoukkueet

Kettunen EFT-turnauksesta: ”Ei tulostavoitetta, ykkösprioriteetti mitata pelaajia”

30.10.
2014
5 Kommenttia
0
Maajoukkueet
Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga

Suomen miesten salibandymaajoukkue pelaa viikonloppuna Hämeenlinnassa viimeiset pelinsä ennen joulukuun MM-kisoja. Pääkallo.fi jututti torstaina pikaisesti Suomen päävalmentaja Petri Kettusta, joka vastaili kysymyksiin puhelimitse Eerikkilän Urheiluopistolta.

Suomi kohtaa viikonloppuna EFT-turnauksessa Sveitsin, Tshekin ja Ruotsin. EFT on pelaajille viimeinen paikka antaa näyttöjä ennen MM-kisavalintoja. Suomen 20 pelaajan MM-joukkue julkistetaan 13. marraskuuta. MM-kisat Göteborgissa alkavat puolestaan 5. joulukuuta.

Petri Kettunen, miten maajoukkue on valmistautunut EFT-turnaukseen?
– Leireilemällä keskiviikosta perjantaihin Eerikkilän urhieluopistolla. Toki olemme sunnuntaihin asti täällä Eerikkilässä.

Miten maajoukkueen matka jatkuu EFT:n jälkeen? Mitä tapahtumia on ennen MM-kisoja?
– Viimeistelyleiri on muistaakseni 25.11.–2.12. Sitten onkin jo MM-kisat.

Voitko jo sanoa missä leiri pidetään?
– En vielä. Varmistetaan vielä muutama juttu sen suhteen.

Edellisissä Ruotsi-kohtaamisissa syyskuun Finnkampenissa ei lyöty vielä kaikkeja kortteja pöytään. Varsinkin Energia Areenalla Ruotsin kokoonpanosta puuttui paljon avainpelaajia. Uskotko, että EFT:ssä nähdään jo kisailmeinen Ruotsi?
– Varmaan lähempänä sitä. Viimeisiä kokeiluja tekevät varmasti hekin.

Entä Suomi? Kolme peliä viikonloppuna. Lyöttekö kaikki kortit pöytään? Miten kierrätätte pelaajia?
– Tavoite on valita oikea joukkue. Ykköspriorieetti on mitata pelaajia. Emme ole asettaneet EFT-turnaukseen tulostavoitetta. Joulukuussa katsotaan sitten missä oikeasti mennään. Tärkeitä pelejä ovat toki nämäkin, koska nämä ovat viimeiset pelit ennen kisoja.

Eli pelaajien kierrätystä on luvassa?
– On ilman muuta.

Onko teillä EFT-turnaukseen jotain erityistä pelillistä teemaa?
– Isossa kuvassa menemme samalla systeemillä kuin aiemmin. Portaittain olemme vieneet peliä eteenpäin. Oman viisikkopelaamisen tulee olla parempaa. EFT:ssä on ehkä vähän painotusta erikoistilannepelaamiseen. Kokeillaan millä kokoonpanoilla sitä pelataan.

Kuinka todennäköistä on, että Suomen EFT-ryhmän ulkopuolelta nousee vielä pelaajia MM-kisakoneeseen?
– Katsotaan nyt ensin, mitä tämä ryhmä saa aikaan. Sunnuntaina turnauksen jälkeen aloitamme kisajoukkueen valitsemisen. Ensin tehdään 30 pelaajan ryhmä ja sitten lopullinen kisajoukkue.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Kaaleppi
30/10/2014
Tällä kommentilla hyvä pedata etukäteen tappio Ruotsia vastaan hyväksytyksi. Toki idean siementäkin kommentissa on löydettävissä.
Naama
30/10/2014
Liitolla/maajoukkueella ei ole ollut tulostavoitteita Kettusen nimeämisen jälkeen.
peraaaa
31/10/2014
No, veikkaan että tulee kuokkaan jo perjantaina. Tsekki muistaakseni voitti viimeksi kaikki pelinsä...
Make
31/10/2014
Jotenkin outo juttu. Ymmärrän toki, että pelaajia tarkkaillaan, mutta eikö huippu-urheilussa aina pitäisi pyrkiä voittoihin ja asettaa edes jonkinlaisia tulostavoitteita?
pelaajien mittaus
31/10/2014
on varmasti tarpeen. Mutta kun kokoonpanossa on hyökkääjä, jolla näyttää jo olevan 7 maaottelua takana ja niistä vain yksi tehopiste (saman verran pisteitä kuin Kososella!), niin eikö testaus pitäisi joskus myös osata lopettaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.