Kettunen EFT-turnauksesta: ”Ei tulostavoitetta, ykkösprioriteetti mitata pelaajia”

Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Suomen miesten salibandymaajoukkue pelaa viikonloppuna Hämeenlinnassa viimeiset pelinsä ennen joulukuun MM-kisoja. Pääkallo.fi jututti torstaina pikaisesti Suomen päävalmentaja Petri Kettusta, joka vastaili kysymyksiin puhelimitse Eerikkilän Urheiluopistolta.

Suomi kohtaa viikonloppuna EFT-turnauksessa Sveitsin, Tshekin ja Ruotsin. EFT on pelaajille viimeinen paikka antaa näyttöjä ennen MM-kisavalintoja. Suomen 20 pelaajan MM-joukkue julkistetaan 13. marraskuuta. MM-kisat Göteborgissa alkavat puolestaan 5. joulukuuta.

Petri Kettunen, miten maajoukkue on valmistautunut EFT-turnaukseen?
– Leireilemällä keskiviikosta perjantaihin Eerikkilän urhieluopistolla. Toki olemme sunnuntaihin asti täällä Eerikkilässä.

Miten maajoukkueen matka jatkuu EFT:n jälkeen? Mitä tapahtumia on ennen MM-kisoja?
– Viimeistelyleiri on muistaakseni 25.11.–2.12. Sitten onkin jo MM-kisat.

Voitko jo sanoa missä leiri pidetään?
– En vielä. Varmistetaan vielä muutama juttu sen suhteen.

Edellisissä Ruotsi-kohtaamisissa syyskuun Finnkampenissa ei lyöty vielä kaikkeja kortteja pöytään. Varsinkin Energia Areenalla Ruotsin kokoonpanosta puuttui paljon avainpelaajia. Uskotko, että EFT:ssä nähdään jo kisailmeinen Ruotsi?
– Varmaan lähempänä sitä. Viimeisiä kokeiluja tekevät varmasti hekin.

Entä Suomi? Kolme peliä viikonloppuna. Lyöttekö kaikki kortit pöytään? Miten kierrätätte pelaajia?
– Tavoite on valita oikea joukkue. Ykköspriorieetti on mitata pelaajia. Emme ole asettaneet EFT-turnaukseen tulostavoitetta. Joulukuussa katsotaan sitten missä oikeasti mennään. Tärkeitä pelejä ovat toki nämäkin, koska nämä ovat viimeiset pelit ennen kisoja.

Eli pelaajien kierrätystä on luvassa?
– On ilman muuta.

Onko teillä EFT-turnaukseen jotain erityistä pelillistä teemaa?
– Isossa kuvassa menemme samalla systeemillä kuin aiemmin. Portaittain olemme vieneet peliä eteenpäin. Oman viisikkopelaamisen tulee olla parempaa. EFT:ssä on ehkä vähän painotusta erikoistilannepelaamiseen. Kokeillaan millä kokoonpanoilla sitä pelataan.

Kuinka todennäköistä on, että Suomen EFT-ryhmän ulkopuolelta nousee vielä pelaajia MM-kisakoneeseen?
– Katsotaan nyt ensin, mitä tämä ryhmä saa aikaan. Sunnuntaina turnauksen jälkeen aloitamme kisajoukkueen valitsemisen. Ensin tehdään 30 pelaajan ryhmä ja sitten lopullinen kisajoukkue.

5 comments

  1. Tällä kommentilla hyvä pedata etukäteen tappio Ruotsia vastaan hyväksytyksi. Toki idean siementäkin kommentissa on löydettävissä.

  2. Liitolla/maajoukkueella ei ole ollut tulostavoitteita Kettusen nimeämisen jälkeen.

  3. No, veikkaan että tulee kuokkaan jo perjantaina. Tsekki muistaakseni voitti viimeksi kaikki pelinsä…

  4. Jotenkin outo juttu. Ymmärrän toki, että pelaajia tarkkaillaan, mutta eikö huippu-urheilussa aina pitäisi pyrkiä voittoihin ja asettaa edes jonkinlaisia tulostavoitteita?

  5. on varmasti tarpeen. Mutta kun kokoonpanossa on hyökkääjä, jolla näyttää jo olevan 7 maaottelua takana ja niistä vain yksi tehopiste (saman verran pisteitä kuin Kososella!), niin eikö testaus pitäisi joskus myös osata lopettaa.