Kooveen kotipesässä kolisee – ”Paljon päästetään ihan pienien virheiden seurauksena”

Kuva: Topi Naskali

Kuva: Topi Naskali
Kuva: Topi Naskali

Tampereen Kooveen kausi miesten Salibandyliigassa on ollut kerättyjen pisteiden valossa varsin odotetunlainen. Se on kerännyt seitsemässä pelissä kahdeksan pistettä, mutta sarjan viidentenä majailevan joukkueen maaliero on erikoisesti jopa 15 maalia pakkasella.

Seitsemässä ottelussa joukkue on onnistunut hyökkäyspäässä varsin mukavasti. 49 maalia seitsemään peliin on kelvollinen suoritus. Omissa on kuitenkin soinut peräti 64 kertaa. Ennakkoon vahvempia joukkueita (Happee, SSV, Classic) vastaan maaliero on tällä hetkellä 12-39.

Keskiviikkona Classic latoi paikalliskamppailussa taululle murskalukemat 12–3.

– Siinä on ollut kolme kärkijoukkuetta, joita vastaan on kolissut sen 40 kertaa. Se on toki se yksi juttu tässä. Meillä on tässä kuitenkin oppimisprosessi kesken ja aika paljon päästetään ihan pienien virheiden seurauksena, mitkä sitten kertautuvat ja näkyvät taululla, Kooveen päävalmentaja Hannu Santanen kommentoi Pääkallo.fi:lle.

Kooveen alkukausi on ollut kuitenkin positiivinen. Varsinkin sen ykkösnyrkki on onnistunut mainiosti. Juuri kärkipään joukkueita vastaan taso on romahtanut täydellisesti.

Olisiko mahdollista tehdä pelitavallisia muutoksia, jotta oma pää ei vuotaisi näin paljon?
– Ei osaa sanoa vielä näin varhaisessa vaiheessa. Tätä pohditaan kyllä ja tänäänkin yritettiin muuttaa tiettyjä juttuja vielä pelin sisällä. Vähän pitää varmaan muuttaa jatkossa, arvioi Santanen.

Kooveen maalivahtiosaston suhteen on nähty erikoinen alkukausi. Keskiviikkona Classicia vastaan maalit eivät menneet veskareiden piikkiin, mutta Arvid Vonk (kauden torjuntaprosentti 67,21) sai väistyä Eero Peiposen (73,63) tieltä tilanteessa 7-1. Tämä oli kolmas kerta seitsemässä ottelussa, kun Koovee vaihtoi maalivahdin kesken ottelun.

– En tiedä kannattiko se tänään. Ei. Tuli vain sellainen tunne. Tasavahvoja veskareita ovat molemmat, kommentoi Santanen maalivahtitilannetta.

3 comments

  1. Kyllä kooveen kenttien puolustus peli on surkeassa jamassa ja sen lisäksi joukkue tarvitsisi hyviä, pallovarmoja peruspakkeja rauhoittamaan peliä eilisen kaltaisessa pelissä.

  2. Se on vaikeaa valmentajan tehdä pelitavallisia muutoksia kun ei lajista näytä kauhean paljon ymmärtävän. Kooveen pitää tehdä muutoksia peräsimeensä ennen kuin on liian myöhäistä.

  3. Koovee pysyi pystyssä pari vuotta Joni Järviön ilmiömäisten otteiden avulla. Nyt kun maalissa perusveskoja, niin alkaa joukkueeen todellinen suorituskyky näkymään tuloksissa. Kooveen valmennuksen taso ei riitä auttamaan joukkuetta, mutta ei taida uusia koutseja tohon virkaan löytyä.