Miehet

Kooveen kotipesässä kolisee – ”Paljon päästetään ihan pienien virheiden seurauksena”

16.10.
2014
3 Kommenttia
0
Miehet
Kuva: Topi Naskali

Kuva: Topi Naskali

Tampereen Kooveen kausi miesten Salibandyliigassa on ollut kerättyjen pisteiden valossa varsin odotetunlainen. Se on kerännyt seitsemässä pelissä kahdeksan pistettä, mutta sarjan viidentenä majailevan joukkueen maaliero on erikoisesti jopa 15 maalia pakkasella.

Seitsemässä ottelussa joukkue on onnistunut hyökkäyspäässä varsin mukavasti. 49 maalia seitsemään peliin on kelvollinen suoritus. Omissa on kuitenkin soinut peräti 64 kertaa. Ennakkoon vahvempia joukkueita (Happee, SSV, Classic) vastaan maaliero on tällä hetkellä 12-39.

Keskiviikkona Classic latoi paikalliskamppailussa taululle murskalukemat 12–3.

– Siinä on ollut kolme kärkijoukkuetta, joita vastaan on kolissut sen 40 kertaa. Se on toki se yksi juttu tässä. Meillä on tässä kuitenkin oppimisprosessi kesken ja aika paljon päästetään ihan pienien virheiden seurauksena, mitkä sitten kertautuvat ja näkyvät taululla, Kooveen päävalmentaja Hannu Santanen kommentoi Pääkallo.fi:lle.

Kooveen alkukausi on ollut kuitenkin positiivinen. Varsinkin sen ykkösnyrkki on onnistunut mainiosti. Juuri kärkipään joukkueita vastaan taso on romahtanut täydellisesti.

Olisiko mahdollista tehdä pelitavallisia muutoksia, jotta oma pää ei vuotaisi näin paljon?
– Ei osaa sanoa vielä näin varhaisessa vaiheessa. Tätä pohditaan kyllä ja tänäänkin yritettiin muuttaa tiettyjä juttuja vielä pelin sisällä. Vähän pitää varmaan muuttaa jatkossa, arvioi Santanen.

Kooveen maalivahtiosaston suhteen on nähty erikoinen alkukausi. Keskiviikkona Classicia vastaan maalit eivät menneet veskareiden piikkiin, mutta Arvid Vonk (kauden torjuntaprosentti 67,21) sai väistyä Eero Peiposen (73,63) tieltä tilanteessa 7-1. Tämä oli kolmas kerta seitsemässä ottelussa, kun Koovee vaihtoi maalivahdin kesken ottelun.

– En tiedä kannattiko se tänään. Ei. Tuli vain sellainen tunne. Tasavahvoja veskareita ovat molemmat, kommentoi Santanen maalivahtitilannetta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Paikalla
16/10/2014
Kyllä kooveen kenttien puolustus peli on surkeassa jamassa ja sen lisäksi joukkue tarvitsisi hyviä, pallovarmoja peruspakkeja rauhoittamaan peliä eilisen kaltaisessa pelissä.
Valmentaja vapailla markkinoilla
16/10/2014
Se on vaikeaa valmentajan tehdä pelitavallisia muutoksia kun ei lajista näytä kauhean paljon ymmärtävän. Kooveen pitää tehdä muutoksia peräsimeensä ennen kuin on liian myöhäistä.
Jonsku
16/10/2014
Koovee pysyi pystyssä pari vuotta Joni Järviön ilmiömäisten otteiden avulla. Nyt kun maalissa perusveskoja, niin alkaa joukkueeen todellinen suorituskyky näkymään tuloksissa. Kooveen valmennuksen taso ei riitä auttamaan joukkuetta, mutta ei taida uusia koutseja tohon virkaan löytyä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.