Miehet

Liigan alkukauden yllättäjän päävalmentaja: ”Vaimot kyselevät välillä, että emmekö pelaa koskaan kotona”

23.10.
2014
10 Kommenttia
0
Miehet
Jami Herralan luotsaamalla OLS:lla kulkee lujaa. Kuva: Anssi Koskinen

Jami Herralan luotsaamalla OLS:lla kulkee lujaa. Kuva: Anssi Koskinen

Oulun Luistinseura on viime kausina totuttu näkemään Salibandyliigan pohjamudissa ja lopulta taistelemaan sarjapaikasta karsinnoissa. Tällä kaudella on kuitenkin ollut täysin eri ääni kellossa, ja oululaisten alkukausi on ollut vakuuttava.

OLS aloitti tämän kauden voittamalla hieman yllättäen kotonaan Tapanilan Erän. Nyt kahdeksan pelatun ottelun jälkeen pisteitä on kasassa jo 10. Viime kaudella koko kauden saldona oli ainoastaan 13 pistettä.

OLS:n päävalmentajaksi tällä kaudella noussut Jami Herrala on syystäkin positiivisin mielin alkukaudesta puhuttaessa.

– Alkukausi on ollut pisteiden valossa todella hyvä. Ei voi sanoa, että olisi kovin pettynyt tuloksiin, Herrala kertoo Pääkallo.fi:lle.

Erä-voiton jälkeen OLS aloitti todellisen rypistyksen, sillä edessä oli peräti seitsemän ottelun mittainen vieraspeliputki. Saldona oli kolme voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Pisteitä irtosi muun muassa liigan huippujoukkueiden, Esport Oilersin ja SSV:n vieraana.

Herralan mukaan nuori joukkue on vain vahvistunut kauden edetessä henkisellä puolella, ja itseluottamus on poikinut onnistumisia.

– Luulen, että se ensimmäinen Erä-peli antoi heti uskoa koko joukkueelle, että pystymme haastamaan liigan kärkiporukoita. Sen jälkeen saatiin lisää onnistumisia, ja pelaajat ovat olleet treeneissäkin iloisina, Herrala tuumii.

Matkustaminen on raskasta, ja päävalmentaja myöntää, ettei harjoituksia ole välillä pystytty vetämään parhaalla tasolla reissujen tuoman väsymyksen takia.

– Olemme menneet aikalailla peli kerrallaan. On selvä fakta, että kun kilometrejä tulee, niin alkuviikosta se näkyy treeneissä väsymyksenä. Uskomme kuitenkin, että jos jaksamme koko ajan painaa väsymyksestä huolimatta täysillä, niin se palkitaan sitten jatkossa.

– Pelaajien vaimot ovat välillä kyselleet, että eikö me pelata koskaan kotona, kun aina ollaan reissussa, Herrala naurahtaa.

Syksyn kovin päänahka OLS:lle oli SSV-voitto Pasilassa. Kuva: Juhani Järvenpää/Salibandyliiga

Syksyn kovin päänahka OLS:lle oli SSV-voitto Pasilassa. Kuva: Juhani Järvenpää/Salibandyliiga

Vaikka OLS:n joukkue on hyvin pitkälti sama kuin viime vuonna, niin silti parannusta on tullut erityisesti hyökkäyspäässä. Myös fysiikkapainotteisesta kesäharjoittelusta on ollut varmasti apua uuteen kauteen valmistautuessa.

– Meidän fysiikka on tällä hetkellä iso osa peliä, ja pelinkääntö toimii. Pallollinen peli on ollut meidän vahvuus alkukaudella. Ja täytyy sanoa, että puolustuskin on parantunut viime kaudesta. Onnistumisia on tullut laajalla rintamalla, emmekä ole olleet yhden kentän varassa.

Tulevana viikonloppuna OLS pääsee pitkästä aikaa kotikaukaloon, kun edessä on tuplaviikonloppu. Lauantaina Kastellin uuteen monitoimihalliin saapuu vieraaksi SalBa ja sunnuntaina vastassa on SPV. Herralan mukaan uusi kotihalli on tuonut pääosin hyvää lisää oululaiseen salibandyyn.

– Odottavainen fiilis on viikonlopun osalta. Monet tuntemattomatkin ihmiset ovat viime aikoina tulleet puhumaan salibandysta ja kertoneet, että haluavat tulla katsomaan peliä, mikä on hieno juttu. SalBa tulee varmasti kyttäilemään ja pelaamaan puolustavammin. SPV puolestaan on todella fyysinen joukkue ja ehdoton sarjan kärkiporukka, Herrala ennakoi.

– Liigassa on mattopakko pelaamisen osalta, mutta treenaamaan me emme pysty matolla kuin vain perjantaisin, joten asettaahan se hieman hankalammaksi lajin harjoittamista. Uudet olosuhteet ovat kuitenkin huiput.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Säbänderus
23/10/2014
Olisikin mainio juttu, kun joku liigapeli pelattaisiin jonkun kotona.
Tieto
23/10/2014
Vähän riippuu myös millainen vaimo olis kyseessä.
eikös
23/10/2014
pelimiehellä ole yhtä monta matsia kotona ja vieraissa?

https://www.youtube.com/watch?v=2csrtTBc1RY
Ykä, Loviisa
23/10/2014
Hyvä OLS! Mutta missä ovat Lindgrenin veljekset?
J
23/10/2014
Hieman ihmetyttää taas liigan sarjaohjelma. Ensimmäisestä 8 pelistä 7 vieraissa... Ei pitäis pääsarjatasolla homman toimia näin.
samaa mieltä
23/10/2014
Näyttää muutenkin aika epäreilulta tuo ohjelma, toisilla matsit on nätisti aseteltu ja toisilla sitten ihan kuin tarkoituksella mahdollisimman hankalasti.

Kun ottelumäärät eri joukkueilla ovat mitä sattuu ja pelien ajankohdat vaihtelee miten sattuu, niin eipä siinä paljon ole lajin katsojia ajateltu. Kun kukaan ei muista milloin matsit pelataan, niin miten tätä voi markkinoida? Joka viikko pitää ilmoittaa katsojille uusi aika! Vuodesta toiseen! Eikö Kaltalan jengin pitänyt olla jotain markkinointiguruja?

Olisiko jo aika sopia otteluohjelmasta joka kunnioittaisi sekä katsojia että jokaista joukkuetta tasa-arvoisesti.
Junnu#8
24/10/2014
Sama juttu on eräällä Oululaisella jääkiekon Liiga joukkueella. Tuplapelejä monta kertaa kaudessa. Ja joskus melkein viikon tauko peleistä. Toki pelimäärät ovat suuremmat kuin Salibandyliigassa. Mutta silti ihmetyttää??? Vuodesta toiseen sama juttu!!!
Kapasiteetti
24/10/2014
Myös itselläni tuli tämä otteluohjelman suunnitelma tai oikeastaan sen puuttuminen mieleeni, kun katselin aamulla Teksti-tv:tä ja Urheiluruutua.

Kun Urheiluruudussa hehkutettiin sitä, että tänään pelataan Liigassa 7 ottelun kierros. Menin katsomaan teksti-tv:ltä, että mitenkäs Salibandyliigassa. No sieltä löytyi saldona 1, 3 ja 2 ottelua.

Syitä löytyy tietysti, että Salibandyliigassa pelataan yli puolet vähemmän(?) runkosarjan pelejä, kuin Liigassa. Salibandy nuori laji ja harva sillä elää, toisin kuin jääkiekossa. Suurin osa saa kuitenkin jonkinlaista rahallista korvausta Salibandyliigassa.

Toki näihin voidaan vedota, tai oikeasti ottaa iso askel ja nostaa ottelumäärää. Suunnitellaan runkopelipäivät, vaikka siellä olisikin se 2-4 ottelua/krt, mutta kuitenkin. Salibandyliigassa, kun taidetaan tällä hetkellä pelata maanantaista sunnuntaihin ja ottelujen aloitusajat ovat väliä 15-19.

Salibandyliigalta pientä ohjeistusta seuralle markkinointiin ja videokamerat jokaiselle paikkakunnalle, että saataisiin edes maalikoosteet jokaisesta pelistä.
Fani, Loviisa
24/10/2014
>>Näyttää muutenkin aika epäreilulta tuo ohjelma, toisilla matsit on nätisti aseteltu ja toisilla sitten ihan kuin tarkoituksella mahdollisimman hankalasti.

Eikö se ole niin että joukkueet sopivat keskenään milloin mikäkin matsi on, liiton antamien kehyksien puitteissa?

Ja jos se on näin, niin toki kysymyksessä on merkittävä tekijä millä voi potentiaalisesti vaikuttaa kauden tuloksiin ja kauan ennenkuin kausi on edes alkanut (härkäviikot 4 peliä 7 päivässä ja silleen). Ja jonkun jengin taustoilla ollaan parempia tässä kuin joissain muualla.
satunnainen katsoja
24/10/2014
Miettikää asiaa myös yleisön kannalta. Kuukauteen ei yhtään kotimatsia. Sitten kaksi ottelua samana viikonloppuna! Satunnainen lipunostaja valitsee helposti noista matseista jomman kumman. Jos ottelut olisi pelattu eri viikonloppuina, niin olisi ollut mahdollisuus myydä lippu molempiin.

Haluaako liitto/liiga edes kasvattaa yleisömääriä? Tuommoisen otteluohjelman vahvistaminen on joko typeryyttä tai ilkeyttä.
Otteluohjelman korjaaminen yleisöystävälliseksi ei kai maksa mitään. Vai maksaako?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.