Naiset

Naisten liiganousijalle hurja vahvistus – ”Tarkoitus oli laittaa kengät naulaan”

17.10.
2014
2 Kommenttia
0
Sanna Roisko

Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Naisten liigan tälle kaudella takaportin kautta noussut Steelers on saanut kovan vahvistuksen takalinjoilleen. Vähän taukoa peleistä pitänyt puolustaja Sanna Roisko, 23, palaa kasvattiseuraansa sitten vuoden 2007.

RuRu:ssa uransa vuonna 2003 aloittanut Roisko on pelannut SB-Pro:n riveissä 101 liigaottelua tehoilla 50+63=113. SB-Prossa Roisko saavutti myös SM-Hopeaa, SM-pronssia ja Suomen Cupin hopeaa. Vuonna 2011 Sanna siirtyi pelaamaan Ruotsiin Endreen, jossa hänet valittiin vuoden tulokkaaksi kauden tehojen ollessa 10+17=27 31 ottelussa. Viime kauden Roisko pelasi Djurgårdenissa, joka voitti Ruotsin mestaruuden.

Maajoukkueessa Roisko on pelannut 32 naisten ja 24 tyttöjen maaottelua. Maajoukkueesta tuliaisina kotiin on tullut naisten MM-hopea, sekä tyttöjen MM-hopea ja MM-pronssi. Roisko pääsee tositoimiin seuraavassa Steelersin kotiottelussa 26.10

Arkistokuva: Jari Turunen

Arkistokuva: Jari Turunen

Roisko vastaa Steelersin kotisivuilla kysymykseen, että miksi Steelersin. Pääkallo.fi:n korviin kantautuneissa huhuissa Roisko vietiin myös muun muassa Classicin riveihin.

– No, miksei! Ihan mahtavaa palata taas Hämeenlinnaan ja kasvattajaseuraan, jos niin voi sanoa. Jengi on loistava ja joukkuehenki hyvä. Kyllähän siihen porukkaan nyt mielellään tulee. Kesällä pääsin jo treenailemaan joukkueen kanssa muutamia kertoja samalla kun pohdin, että jatkanko pelaamista. Tarkoitus oli siis laittaa kengät naulaan täksi kaudeksi ja keskittyä kouluun, mutta eihän tästä lajista helpolla eroon pääse. Ihan loistava fiilis, että sain mahdollisuuden hypätä remmiin mukaan kesken kauden.

Steelers-naisten päävalmentaja Toni Kankaanpää on luonnollisesti tyytyväinen Roiskon kiinnityksestä.

– Sannan kanssa pitkin kesää puhuttiin ja ovi oli auki koko ajan. Aivan mielettömän hienoa saada tämän tason pelaaja meille. Roisko nostaa joukkueen profiilia selvästi. Itsellä on tunne, että iso ympyrä sulkeutuu. Kun aikoinaan Ojoisten koululla ja legendaarisella Punaportin liikuntahallilla aloitettiin, niin pieni ja kovalla asenteella töitä tekevä likka pisti jo silloin silmään. Sanna oli silloin meidän kantava pelaaja tyttöjoukkueessa ja sitä hän on myös ollut kaikissa joukkueissa mihin on mennyt. Sanna on nuoresta iästä huolimatta tehnyt hienon uran ja on edelleen yksi maailman parhaita pelaajia. Se, että likka haluaa palata takaisin Hämeenlinnaan ja pelata omassa kotiseurassa jälleen kerran, on aivan käsittämättömän hienoa ja vetää sanattomaksi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
hemuli
17/10/2014
Huhhuh! Tällä uutisella Steelers välttää suoran putoamisen ja ehkä jopa karsinnat.
Junnu#8
17/10/2014
Yksi pellaaja ei tee kessää!!! Toki tuolle joukkueelle olisi huikia juttu. Jos varmistavat liigapaikan myös ensikaudelle.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.