Miehet

NST torjuntavoittoon Turussa – ”Olimme henkisesti kovempia”

12.10.
2014
2 Kommenttia
0
Miehet
NST juhlii vieraspisteitä. Kuva: Anssi Koskinen

NST juhlii Turusta napattuja vieraspisteitä. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Salibandyliigassa pelattiin sunnuntai-iltana viiden ottelun kierros. Turussa kotijoukkue TPS sai vieraita Lappeenrannasta, kun perjantaina Erältä täyden pistepotin napannut NST saapui Caribian matolle. Asemasodaksi muodostunut tiukka ottelu päättyi lopulta vierasvoittoon lukemin 3-4 (1-1, 0-1, 2-2).

Ottelun ratkaisu?
Sekavien alkuvaiheiden jälkeen TPS otti ottelussa selvästi pallollisemman roolin ja NST tyytyi puolustamaan keskialuetta ja iskemään vastaiskuista.

Uneliaana edennyt ottelu heräsi henkiin kolmannen erän alussa, kun TPS-valmennus sekoitti ryhmänsä kokoonpanoa ja kotijoukkue löysi itsestään aivan uuden vaihteen. Hetken näytti siltä, että NST ei pystyisi vastaamaan pelin kohonneeseen nopeuteen, mutta sitten NST:n Petteri Puustinen osui TPS-puolustuksen karkeista henkilökohtaisista virheistä kahdesti ja vierasjoukkue nappasi täyden pistepotin.

Ottelun hahmo?
NST-maalivahti Jarkko Monthan antoi joukkueelleen jälleen kerran mahdollisuuden voittaa torjumalla tasaisen varmasti. TPS:n joukkueessa Joonas Föhr oli ainoa, joka pystyi toistuvasti henkilökohtaisella taidollaan haastamaan NST:n puolustusmuurin.

Ottelun puheenaihe?
Erotuomaristo oli valinnut otteluun lievästi sanottuna mielenkiintoisen vihellyslinjan. Erityisesti keskialuetta ylittäessä ja laidoissa mailarikkeitä sai tehdä melkoisesti. Peliminuuttien sekä rikkeiden kasaantuessa kumpikin joukkueista reagoi sallivaan linjaan rikkomalla enenevissä määrin ja kolmannessa erässä alettiin lähestyä kendoharjoituksia muistuttavaa kolinatasoa.

Kommentit:
– Toisessa erässä kavennettiin ryhmää ja päästiin parempiin rytmiin. NST puolusti riittävän hyvin läpi ottelun. Täytyy arvostaa tyyliä, jolla kaveri raapii pisteitä, TPS:n valmentaja Aki Vilander totesi myrtyneenä.
– Energiataso oli aika kaukana omasta tasosta. Linja oli molemmille sama; aika rohkeasti sai pelata, mutta mailarikkeet otettiin melko hyvällä prosentilla pois, NST:n valmentaja Petri Heino summasi.
– Näki selvästi, että molemmat joukkueet ovat pelanneet viikon aikana monta ottelua. Olimme henkisesti kovempia lopussa – kaveri sai kaksi hienoa maalia kolmannen erän alkuun, mutta noustiin suosta, painettiin TPS ahtaalle ja onnistuttiin lopussa muutamassa maalipaikassa hyvin, NST-kapteeni Tuomas Arponen kiitteli joukkuettaan.
– Parannettiin edellisestä Indians-ottelusta, mutta oltiin silti aika kaukana omasta parhaimmasta tasostamme. Oli mahdollisuudet voittaa, mutta muutama virhe tuli tänään kalliiksi. Kokeneempi joukkue olisi saattanut pitää pisteet kotona, TPS-puolustaja Oliver Järvinen kommentoi.

Tilastohuomiot:
TPS: Ville Hirvisuo 2+0. Pyry Luukkonen 17 torjuntaa.
NST: Petteri Puustinen 2+0. Jarkko Monthan 21 torjuntaa.

Miesten Salibandyliigan muut tulokset
SSV–OLS 7–8
SalBa–Erä 3–7
Josba–SPV 4–11
Happee–Indians 11-3

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Tarkkailija
13/10/2014
Jonne Lehtimäki, ihan oman uskottavuutesi vuoksi: keksi johonkin otteluraporttiin joku muu puheeaihe kuin erotuomarit, "linja" tai yksittäiset tuomiot. Ei ne nyt voi joka peliä siellä Turussa vetää niin vihkoon, että joka kerta pitää erikseen mainita!
jykä
13/10/2014
Mitäs se Montonen siellä huutelee?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.