NST:lle kova puolustajavahvistus – ex-maajoukkuekapteeni palaa Suomen liigaan

Maajoukkuetta viime MM-kisoissa kipparoinut Laura Kokko palaa NST:n takalinjoille. Kuva: Per Wiklund
Maajoukkuetta viime MM-kisoissa kipparoinut Laura Kokko palaa NST:n takalinjoille. Kuva: Per Wiklund

NST:n naiset saavat takalinjoilleen huippuvahvistuksen, kun viime vuoden MM-kisoissa Suomen kapteenina toiminut Laura Kokko vetää NST-paidan taas päälleen. Paluu tapahtuu lauantaina lappeenrantalaisseuran 20-vuotisjuhlaottelussa.

Vuodet 2004-2011 NST:n paidassa pelanneen ja seitsemän mitalia voittaneen Kokon edelliset kolme kautta ovat kuluneet Sveitsissä ja Ruotsissa. 30-vuotias puolustaja väläytteli jo uran loppumista, mutta pelihalut ovat alkukauden pelaamattomuuden jälkeen jälleen palanneet.

– Suurista luuloista ja puheista huolimatta veri vetää edelleen kentälle ja pelihaluja löytyy. Ja kun NST-treeneihin eksyi, tuntui kuin kotiin olisi palannut, Kokko toteaa NST:n sivuilla.

Päävalmentaja Lasse Kurrosen mukaan keskusteluyhteys on ollut koko ajan auki, ja nyt paluun varmistuminen aiheuttaa joukkueessa positiivisia ongelmia.

– Halusin Lauralle aikaa antaa tehdä päätöksensä rauhassa. Hänellä on kova vaatimustaso, ja se asettaa koko joukkueen rimaa taas hieman korkeammalle. Mieluisa vahvistus Kokko on niin pelillisesti kuin henkisestikin. Kilpailutilanne kiristyy entisestään ja tulevissa otteluissa ollaan positiivisten ongelmien äärellä, kun mietimme pelaavaa kokoonpanoa, Kurronen pohdiskelee.

NST kohtaa lauantaina Kokon paluuottelussa Erä III:n klo 14. Miehet kruunaavat juhlapäivän myöhemmin klo 17 kohtaamalla Rauman SalBan.

3 comments

  1. Viimeistään nyt NST on selkeä ehdokas runkosarjan neljän parhaan joukkoon. Löytyy kolme kovan tason pakkiparia liigaan. Naisten maajoukkueen ex-kapteeni on entisessä kunnossaan.

  2. Loistava vahvistus ja NST nousee vahvaksi mestari suosikiksi. NST:n heikko lenkki on vielä se 2. ja 4. ketju. Taso tippuu aivan liikaa kahden pelaavan kentän jälkeen.