Päävalmentaja Heikki Luukkonen – ”Haluttiin saada hyvä alku”

Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Suomen nuorten maajoukkueen päävalmentaja Heikki Luukkonen oli selkeästi tyytyväinen omiensa esitykseen. Luukkonen näki kuitenkin vielä parannettavaa Suomen pelissä.

– Keskiviikosta alkaen odotettu tätä. Haluttiin saada hyvä alku ja se myös saatiin, kommentoi Luukkonen.

Alku olikin suorastaan murskaava ja Suomi johti ottelua peräti 0-7 ensimmäisen erän jälkeen.

– Ei voi sanoa, että olisi ollut täydellinen esitys. Kärsivällisyys ei ihan riittänyt ja loppua kohden tuli liikaa vastahyökkäyksiä. Kohtalainen läpivienti, mutta ei ihan vielä täysin suunnitelman mukainen, arvioi Luukkonen.

Tsekki osui ainoastaan kertaalleen Suomen verkkoon, mutta se ei kerro koko totuutta. Maalivahti Santtu Pohjonen venyi Suomen maalilla yli 30 laukauksen eteen.

– Heillä oli viime vuonna pitkälti sama ryhmä. Ei sen enempää tietoa vastustajan valmistautumisesta, mutta kuulemma lensivät tänne tänään, kommentoi Luukkonen vastustajaa.

Vaikka voitto tuli lopulta selkein lukemin ja Suomen peli oli hyvin vakuuttavan näköistä, Luukkonen näki ottelun yhtenä osana isompaa kokonaisuutta.

– Pelin kehittäminen on edelleen tärkeintä ja sitä tehdään edelleen. Prosessi on yhä kesken. Nämä nuorten maaottelut ovat kuitenkin harvinaista herkkua, joten pitää ottaa kaikki irti, päätti Luukkonen.

2 comments

  1. ..johti 0-7 ?, eikö tarkoitus ole tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja.
    Anssi Kukkosen ja suomen kielen mukaan Suomi johti 7-0…

  2. Sanoi Anssi Kukkonen mitä tahansa niin eikös kuitenkin yleensä kotijoukkueeksi merkityn joukkueen maalit sanota ensin?