Miehet

Pelipaitojen samanvärisyys ihmetytti välierässä – ”Alussa oli vaikeaa erottaa”

04.10.
2014
11 Kommenttia
0
Miehet
Wiler-Ersigenin Henrik Olofsson ahdistamassa Happeen Juuso Heikkistä. Kuva: Henri Pitkänen

Wiler-Ersigenin Henrik Olofsson ahdistamassa Happeen Juuso Heikkistä. Kuva: Henri Pitkänen

Salibandyn Champions Cupissa Wiler-Ersigenin ja Happeen välistä välieräkamppailua sävytti joukkueiden pelipaitojen samanvärisyys. Wilerin vihreä-valkoinen peliasu sekoittui Happeen valkoiseen sekä katsojilta että pelaajilta.

Koko tapauksen taustalla on IFF:n sääntö, että vieraspaidan on oltava vaalea. Kotijoukkueena pelannut Wiler oli ilmoittanut pelipaitansa väriksi tummanvihreän, joten Happee määrättiin pelaamaan valkoisella paidalla.

– Olisimme halunneet pelata mustalla, koska se olisi erottunut paljon selvemmin, mutta tällaista mahdollisuutta meille ei annettu. Vähän erikoista, ettei maalaisjärkeä voi käyttää yhtään, Jarno Virta ja Ville Puro Happeen taustajoukoista ihmettelivät.

TV:n välityksellä Suomesta käsin ottelua katsoneet ihmiset olivat närkästyneitä, sillä televisiossa paidat näyttivät vielä enemmän samanlaisilta kuin paikan päällä. Happeen puolustaja Otto Tikka myönsi pelin jälkeen, että aluksi oli vaikeuksia erottaa pelaajia kentällä.

Salibandyliiton kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen totesi Pääkallo.fi:lle Zürichissä, että paitoja on kansainvälisissä otteluissa vaihdettu joskus myös kesken ottelun. Tällä kertaa näin ei kuitenkaan toimittu.

– Suomen ja Venäjän ottelussa naisten MM-kisoissa viime vuonna paita vaihtui kesken ottelun, mutta harvinaista se on, Vehniäinen kertoi.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
MertsinMeklari
05/10/2014
Nyt on kyllä pakko kysyä nukutaanko Pääkallossa tarkoituksella? Kiva että stooreja pukkaa mutta miksi vasta siinä vaiheessa kun valtamediat on jo rapsanneet otteluista kaiken? Matseista on koosteet saatavilla, miksi niitä ei linkitetä tänne vaan joutuu herra Googlea konsultoimaan?

Ja sama koskee esimerkiksi eilistä naisten toista välierää. Asiasta ei edes uutisoitu vaikka kyseessä megaluokan pommi. Suomen maajoukkueen ykköskorin pelaajat tippuivat tsekkiläiselle pyörremyrskylle.

Muistutan kyseessä seurajoukkueiden MM-kisat. Eikö ennemmin panostettaisi niihin kuin samaa aikaa rullaavaan naisten liigaan tai divariin?

Toivoa sopii ettei MM-kisojen aikaan etusivulla pyöri Peräkylän B-poikien ottelurapsat?
tsau
05/10/2014
Samaa mieltä, kisojen kovin juttu, Vitkocice naisten finaalissa.
Ruotsalaiset kylläkin ihan eri tasolla kolmannessa erässä.
Seuraaja
05/10/2014
Huonosti on hyödynnetty salibandyn näkyvyys Ylen urheiluviikonloppuna. Ottelut näkyvät valtakunnallisesti mutta ei minkäänlaista hehkutusta ennen Finaalia. Jos lajiniilot ei arvosta ottelua niin tuskin muutkaan. Champions Cup ei ole nyt nimensä arvoinen tapahtuma, ainakaan Suomessa.
uiips
05/10/2014
Vitkovicellä eilen yksi naisten Suomen maajoukkuepelaaja ja Churilla kolme.
Junnu#8
05/10/2014
Tuskin kukaan oletti että Happee voisi Falunin voittaa. Kaksinkamppailu pelaaminen ja kääntöpeli Falunilla vahvaa. Falunin palloleikkiä on hieno katsoa!
Säbänderus
05/10/2014
^^^Seuraaja valittaa... , siis mitä ihmeen hehkutusta ????!!!!!
Seuraaja
05/10/2014
Falun on taitotasoltaan ylivoimainen ja toivottavasti Happee ei ole liigan kärkijoukkue tällä kaudella, muuten on liian jyrkkä ero Ruotsiin. Maajoukkueesen ei näillä näytöillä yksikään pelaaja Happeesta.
Hemsku
05/10/2014
Suomisählyn taso on tullut tänään hvin ilmi. Pelataan me vaan omaa sählysarjaamme ja annetaan Ruotsin mennä kaukana edellä! Johan tämä on ollut nähtävissä sekä miesten että naisten viime mm-kisojen tulosten jälkeen.
JooJoo
05/10/2014
Olipa iloista katsottavaa, Falunin osalta.
Joka kerta, kun äijä oli viiden metrin säteellä maalista, tuli vaaranpaikka.
Taitotaso on aika huima, komeita takaperin nousuja ylivoimalla maalin takaa eteen, pakit ihan pihalla.
Muutama nätti syöttö selän takaa, ja äijät aina oikeassa paikassa.
Tollasta se on, kun sen oikein osaa.

Sama ero, kuin Happeen vauhtimyllyssä suomalaisseuroja vastaan täällä kotona.
S
05/10/2014
Joopa joo, kyllä ollaan kaukana perässä jos ja kun Happee on meidän sarjan kärkiporukoita. Vai voidaanko syitä hakea jopa kesätreeneistä, onko jotain mennyt täysin perseelleen? Koska ei jalka liiku tiukan pelin jälkeen? Viime vuonna SPV sentään oli iskuasemissa, nyt ihan hirvee nöyryytys. Ja kyllä tosta ryhmästä ei voi ketään ottaa kisoihin. Tiitun arvostelijat voi kattoo peiliin, kerta se mahtuu pelaamaan noin kovaan ryhmään!! Kisapassi Terolle varma. Kososen voi alkukauden perusteella ruksata yli...
Junnu#8
05/10/2014
Saattaa Tero Tiituakin ottaa kupoliin. Kun ei päässyt turnaukseen pelaamaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.