Pelipaitojen samanvärisyys ihmetytti välierässä – ”Alussa oli vaikeaa erottaa”

Wiler-Ersigenin Henrik Olofsson ahdistamassa Happeen Juuso Heikkistä. Kuva: Henri Pitkänen

Wiler-Ersigenin Henrik Olofsson ahdistamassa Happeen Juuso Heikkistä. Kuva: Henri Pitkänen
Wiler-Ersigenin Henrik Olofsson ahdistamassa Happeen Juuso Heikkistä. Kuva: Henri Pitkänen

Salibandyn Champions Cupissa Wiler-Ersigenin ja Happeen välistä välieräkamppailua sävytti joukkueiden pelipaitojen samanvärisyys. Wilerin vihreä-valkoinen peliasu sekoittui Happeen valkoiseen sekä katsojilta että pelaajilta.

Koko tapauksen taustalla on IFF:n sääntö, että vieraspaidan on oltava vaalea. Kotijoukkueena pelannut Wiler oli ilmoittanut pelipaitansa väriksi tummanvihreän, joten Happee määrättiin pelaamaan valkoisella paidalla.

– Olisimme halunneet pelata mustalla, koska se olisi erottunut paljon selvemmin, mutta tällaista mahdollisuutta meille ei annettu. Vähän erikoista, ettei maalaisjärkeä voi käyttää yhtään, Jarno Virta ja Ville Puro Happeen taustajoukoista ihmettelivät.

TV:n välityksellä Suomesta käsin ottelua katsoneet ihmiset olivat närkästyneitä, sillä televisiossa paidat näyttivät vielä enemmän samanlaisilta kuin paikan päällä. Happeen puolustaja Otto Tikka myönsi pelin jälkeen, että aluksi oli vaikeuksia erottaa pelaajia kentällä.

Salibandyliiton kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen totesi Pääkallo.fi:lle Zürichissä, että paitoja on kansainvälisissä otteluissa vaihdettu joskus myös kesken ottelun. Tällä kertaa näin ei kuitenkaan toimittu.

– Suomen ja Venäjän ottelussa naisten MM-kisoissa viime vuonna paita vaihtui kesken ottelun, mutta harvinaista se on, Vehniäinen kertoi.

11 comments

  1. Nyt on kyllä pakko kysyä nukutaanko Pääkallossa tarkoituksella? Kiva että stooreja pukkaa mutta miksi vasta siinä vaiheessa kun valtamediat on jo rapsanneet otteluista kaiken? Matseista on koosteet saatavilla, miksi niitä ei linkitetä tänne vaan joutuu herra Googlea konsultoimaan?

    Ja sama koskee esimerkiksi eilistä naisten toista välierää. Asiasta ei edes uutisoitu vaikka kyseessä megaluokan pommi. Suomen maajoukkueen ykköskorin pelaajat tippuivat tsekkiläiselle pyörremyrskylle.

    Muistutan kyseessä seurajoukkueiden MM-kisat. Eikö ennemmin panostettaisi niihin kuin samaa aikaa rullaavaan naisten liigaan tai divariin?

    Toivoa sopii ettei MM-kisojen aikaan etusivulla pyöri Peräkylän B-poikien ottelurapsat?

  2. Samaa mieltä, kisojen kovin juttu, Vitkocice naisten finaalissa.
    Ruotsalaiset kylläkin ihan eri tasolla kolmannessa erässä.

  3. Huonosti on hyödynnetty salibandyn näkyvyys Ylen urheiluviikonloppuna. Ottelut näkyvät valtakunnallisesti mutta ei minkäänlaista hehkutusta ennen Finaalia. Jos lajiniilot ei arvosta ottelua niin tuskin muutkaan. Champions Cup ei ole nyt nimensä arvoinen tapahtuma, ainakaan Suomessa.

  4. Tuskin kukaan oletti että Happee voisi Falunin voittaa. Kaksinkamppailu pelaaminen ja kääntöpeli Falunilla vahvaa. Falunin palloleikkiä on hieno katsoa!

  5. Falun on taitotasoltaan ylivoimainen ja toivottavasti Happee ei ole liigan kärkijoukkue tällä kaudella, muuten on liian jyrkkä ero Ruotsiin. Maajoukkueesen ei näillä näytöillä yksikään pelaaja Happeesta.

  6. Suomisählyn taso on tullut tänään hvin ilmi. Pelataan me vaan omaa sählysarjaamme ja annetaan Ruotsin mennä kaukana edellä! Johan tämä on ollut nähtävissä sekä miesten että naisten viime mm-kisojen tulosten jälkeen.

  7. Olipa iloista katsottavaa, Falunin osalta.
    Joka kerta, kun äijä oli viiden metrin säteellä maalista, tuli vaaranpaikka.
    Taitotaso on aika huima, komeita takaperin nousuja ylivoimalla maalin takaa eteen, pakit ihan pihalla.
    Muutama nätti syöttö selän takaa, ja äijät aina oikeassa paikassa.
    Tollasta se on, kun sen oikein osaa.

    Sama ero, kuin Happeen vauhtimyllyssä suomalaisseuroja vastaan täällä kotona.

  8. Joopa joo, kyllä ollaan kaukana perässä jos ja kun Happee on meidän sarjan kärkiporukoita. Vai voidaanko syitä hakea jopa kesätreeneistä, onko jotain mennyt täysin perseelleen? Koska ei jalka liiku tiukan pelin jälkeen? Viime vuonna SPV sentään oli iskuasemissa, nyt ihan hirvee nöyryytys. Ja kyllä tosta ryhmästä ei voi ketään ottaa kisoihin. Tiitun arvostelijat voi kattoo peiliin, kerta se mahtuu pelaamaan noin kovaan ryhmään!! Kisapassi Terolle varma. Kososen voi alkukauden perusteella ruksata yli…