Miehet

Ruotsalaistähti dominoi Sveitsin liigaa – neljä pistettä per peli

14.10.
2014
1 Kommentti
0
Kim Nilsson oli vauhdissa Champions Cupissa, mutta liito on ollut vielä korkeampaa Sveitsin liigassa. Kuva: Juhani Järvenpää

Kim Nilsson (oik.) oli vauhdissa Champions Cupissa, mutta liito on ollut vielä korkeampaa Sveitsin liigassa. Kuva: Juhani Järvenpää

Sveitsin salibandyn pääsarja NLA:ssa on pelattu yhtä ottelua vaille viisi kierrosta. Vain Kloten-Bülach Jets ja SV Wiler Ersigen ovat pelanneet neljä peliä.

Ennen kautta oletettiin, että Kim Nilsson tekee tuhojaan Sveitsin liigassa tänä vuonna ja nostaa lähes pelkästään Grasshoppers Club Zürichin mestarisuosikiksi. Tämä on käynyt toteen ainakin sarjan alun perusteella, sillä Zürichin ykköskenttään istutettu Nilsson, yksi tämän hetken maailman parhaista pelaajista, on tehnyt viidessä pelaamassaan ottelussa tehot 14+6=20, mikä tarkoittaa tasan neljän pisteen keskiarvoa ottelua kohden. Häntä on säestänyt mainiosti Champions Cupissakin pisteitä tehtaillut tutkapari Nico Scalvinoni tehoin 8+9=17.

Suomalaisista parhaat pisteet on naulannut tähän mennessä Chur-keskushyökkääjä Riku Kekkonen, jolla on kasassa viidestä ottelusta pisteet 4+5=9.
Kuusi tehopistettä ovat saalistaneet Rychenbergin Mikko Hautaniemi, Wilerin Tatu Väänänen, Langnaun Joonas Pylsy, sekä Thunissa pelaava Matti Taurama. Churin toinen suomalainen, Kari Koskelainen on tehtaillut 3+2=5 tehopistettä. Neljässä pisteessä ovat Usterin Lauri Liikanen, Waldkirch-St. Gallenin Riku Laaksonen ja Klotenin Matti Koskela.

Jos pistepörssi näyttää ainakin kärjen osaan ennakko-oletusten mukaiselta, niin Pääkallo.fi:n aiemmin julkaisema NLA:n sarjaennakko on alun osalta pitänyt sekin melko hyvin kutinsa. Sarjaa johtaa puhtaalla pelillä ja 15 pisteellä Zürich. Pisteen päässä niskaan hengittää Köniz. Sijoilta 3-7 löytyvät kolmen pisteen sisällä joukkueet järjestyksessä Alligator Malans, Tigers Langnau, Wiler-Ersigen, Chur ja UHC Grünenmatt. Wilerillä toki on yksi peli vähemmän pelaamatta.

UHC Thun on ensimmäinen yllättäjä, vaikkakin sarja on vasta aluillaan. Sijoitus nousijajoukkueella on kahdeksas sen voitettua viime kierroksella Waldkirch-St. Gallenin vieraissa ja otteet eivät muutenkaan ole olleet niin heikkoja, mitä ennakkoon ehkä osattiin olettaa.

Thunin jälkeen häntäpään kvartetti on järjestyksessä Kloten, Uster, WaSa ja Rychenberg. Rychenbergin alkukausi on ollut synkkä ja olettaa sopiikin, että joukkue petraa otteitaan play-off-taistoa kohti. Kurssin pitää kuitenkin alkaa kääntyä pikkuhiljaa.

Kokonaisuudessaan Sveitsin liigan tilastoja näet unihockey.ch-sivustolta, sekä osoitteesta swissunihockey.ch.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Zürcher
14/10/2014
on Grasshoppersien kapteeni, ei Scalvinoni ;)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.