Miehet

Salibandyliiton puheenjohtajaehdokas Heinonen: ”Ei voi olla vain muutama seura, jotka sanelee suunnan”

29.10.
2014
22 Kommenttia
0
Miehet

Tuukka HeinonenSalibandyliiton puheenjohtajakisa pyörähti tosissaan käyntiin viime viikolla, kun nykyinen puheenjohtaja Mika Kaltala ilmoitti, ettei asetu enää ehdolla. Puheenjohtajavaali seuraavalla kaksivuotiskaudella käydään marraskuun lopussa. Ehdokasasettelu puolestaan päättyy tämän viikon torstaina.

Pääkallo.fi kertoi sunnuntaina, että näillä näkymin puheenjohtajakisan vahvimmat ehdokkaat ovat Tuukka Heinonen ja Ismo Haaponiemi. Pääkallo.fi haastatteli molemmat kandidaatit. Nyt vuorossa on Heinosen haastattelu.

Tuukka Heinonen kuuluu nykyiseen Salibandyliiton hallitukseen. Hän toimii myös hämeenlinnalaisseura Steelersin puheenjohtajana. Heinosella on myös vankka seuratausta Espoon Oilersista, jonka perustajajäseniin hän kuuluu. Heinonen on lisäksi toiminut muun muassa Salibandyliiton toiminnanjohtajana, miesten maajoukkueen joukkueenjohtajana sekä naisten maajoukkueen valmentajana. Heinonen on myös taustapiru Trackersin ja RuRun fuusion takana.

Tuukka Heinonen, asetutko ehdolle Salibandyliiton puheenjohtajaksi?
– Kyllä. Muutama viikko sitten en vielä sitä tiennyt, mutta nyt tämä kääntyi näin. Minun toiveeni oli, että Mika Kaltala olisi jatkanut. Hän on tehnyt hyvää työtä. Hän on heittäytynyt ja laittanut itsensä likoon.

Miksi asetut ehdolle?
– Lajin kokonaisetua ajatellen. Useat tahot ovat pyytäneet minua lähtemään ehdolle.

Jos sinut valitaan, niin mihin suuntaan haluat viedä lajia?
– Kun olemme nyt saaneet oikaistua taloutta, niin tiukkaa taloudenohjausta tulee jatkaa. Harrastusten kustannukset eivät kuitenkaan saa samalla nousta ainakaan liiton toimenpiteiden johdosta, Heinonen kommentoi Pääkallo.fi:lle ja jatkaa:

– Minulla on vankka seuratausta, ja seurojen arki on minulle erittäin tuttua. Yhdessä tekeminen ja kuuntelu ovat tärkeitä liiton näkökulmasta. Pitää muistaa ketä varten ja kenen ehdoilla tätä tehdään. Liiton tulee entistä paremmin huomioida esimerkiksi seuratoimijat, pelaajien vanhemmat ja eri motiivein pelaavat harrastajat. Pitää myös muistaa, että lajiliitto ei ole se tärkein asia, vaan seuroissa ja muiden tahojen toimesta arjessa tehtävä duuni. Eli arjen työ on tärkeintä.

– Puhun mielelläni ns. outside-in-ajattelusta. Eli myös liiton asioita tulisi miettiä enemmän harrastajien, vanhempien ja eri toimijoiden arjen näkökulmasta – ei oman navan kautta. Tämä on kulttuurinen muutos, joka pitää saada toimimaan. Tällaiset kulttuurimuutokset vievät usein muutamankin vuoden, eivätkä ne onnistu käskemällä, vaan oikealla vastuuttamisella. Täytyy muistaa, että hyvätkään suunnitelmat eivät ole minkään arvoisia, jos ne eivät mene käytäntöön. Eli myös liitossa tärkeintä on se, miten käytännössä toimitaan arjessa joka ikinen päivä. Vastaavat hankkeet tulevat muuten olemaan todella iso juttu myös liike-elämän puolella. Siinä me olemme niin alkumetreillä kuin vain voi olla.

– Nykyisen hallituksen kanssa aloitettu muutos on tärkeää viedä maaliin. Ei voi olla vain muutamaa äänekästä seuraa, jotka sanelee suunnan. Pitää koko ajan osata miettiä laajemmin, koko lajin etua.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan kisaan on lähdössä myös Ismo Haaponiemi. Miten kommentoit vastusta?
– Positiivisesti, erittäin positiivisesti. Jos Ismo valitaan, niin lajiliitto saa hyvän puheenjohtajan. Ja jos Heinonen valitaan, niin lajiliitto saa hyvän puheenjohtajan. Ja voihan sitä tulla muitakin ehdokkaita. Viikonloppuna soitin Ismolle, ja tuntuu siltä, että jaetaan paljon samoja arvopohjia.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Ihmettä
29/10/2014
Nythän Kaltalan linja menee muutaman seuran ja liiton henkilön "määräyksellä" eteenpäin. Ja Heinonen on sanonut että jatkaa linjaa. Joten kaikki äänestämään Haaponiemi puheenjohtajaksi.
jukka+k.+tre
29/10/2014
Hyvä Heinonen, linja on hyvä ja näkyvyyttä, seuraparlamenttejä, seuratapaamisia ollut paljon, kuunnellaan pieniäkin ja maakuntia, hyvä hyvä. Samaa linjaa vaan ja salibandy paremmaksi, Treen pikkujengi ainakin takana.
Juhani Järvenpää
29/10/2014
Katsojana olisi mukava tietää, minkä seurojen ehdoilla asioita on hoidettu ( jos näin on ).
Haastattelussa ei tule esille mitenkään katsojista huolehtiminen ml. katsojamäärien mahdolliset lisäämistavoitteet. Mitä liitto tekisi siinä asiassa seurojen tukena?.
Kari
29/10/2014
Heinosen logiikka on mielenkiintoista. En oikein ymmärrä. Jutussa hän korostaa, että "ei voi olla vain muutama seura, jotka sanelee suunnan".

Samalla hän kuitenkin viittaa olevansa Kaltalan linjalla, joka jää suomalaiseen salibandyhistoriaan aikana, jolloin harrastettiin oikein urakalla vanhanaikaista, jyräävää sanelupolitiikkaa, jossa viis veisattiin seurojen - pienten ja isojen - mielipiteistä. Kaikki tuossa Heinosen logiikassa ei nyt ihan toimi! Kiitos ei.
Petteri
29/10/2014
Tähän on kyllä pakko tarttua ja kritisoida The Liittoa:

"Kun olemme nyt saaneet oikaistua taloutta, niin tiukkaa taloudenohjausta tulee jatkaa."

- Ts. Kun olemme nyt saaneet ryövättyä köyhiltä, samaa linjaa tulee jatkaa.

Räjähdysmäiset kulujen nousut etenkin pohjamudissa takaavat että sekä Liiton herrat ja Liigapelaajat voivat käydä risteilyillä pari kertaa kauden aikana, ilman että herrojen tarvii mistään herkuista tinkiä. Pelaajia on alkanut jo kieltäytyä liiton peleistä kun ei rahat enää riitä harrastamaan eikä huvita tulla laillisesti varastetuksi kun Liitto kerää risteilyrahoja nostamalla kaikkia hintoja.

HUOM! JUNIORIT JA HEIDÄN VANHEMMAT. SUURINOSA JUNIOREIDEN JÄRKYTTÄVISTÄ KULUISTA MENEE SEURAN EDUSTUSJOUKKUEEN MIESTEN KÄYTTÖÖN JA NIIN EDELLEEN LIITON RISTEILYIHIN.
ei kiitos
29/10/2014
Eiköhän todeta, että espoolaiset on jo riittävän kauan liittoa johtaneet. Jälki ei vakuuta. Edes Espoossa.
ajoitus
29/10/2014
"Muutama viikko sitten en vielä sitä tiennyt, mutta nyt tämä kääntyi näin."

Onko Heinonen siis tiennyt Kaltalan erosta jo monta viikkoa? Näinkö pojat petaa toisilleen?
jukka poika
29/10/2014
Hienoa, että on ainakin kaksi puheenjohtajaa ehdolle, toivottavasti olisi enemmänkin? Ja toivottavasti seurat on nyt hereillä ja ehdottaa hallitukseenkin ja vaaleihin uusia nimiä jne.
Nämä jutut täällä on aivan turhia ja ennen aikaisia, sieltä voi tulla aivan kuka huuhkaja vaan vielä ehdolle, niin puheenjohtaja taistoon tai hallituksen porukkaan, että siihen malliin odotellaan ja katsotaan sitten mitä arvostellaan. Ja eiköhän ne tee sellaiset SV:t kaikki liiton sivuille, niin voi sieltä katsoa, mitä miehiä tai naisia on ehdolla, odtellaan sano politikko!
Sieltähän voi tulla sellaisia ehdotuksia, että ihan mielellään otetaan Haaponiemi puheenjohtajaksi. Miettikääpä jos siellä listoilla olisi ehdolla, Matti Nykänen Jyväskylästä tai Basso P. Mansesterista? silloinhan se meillä hauskaa ja kivaa olisi?
gona
29/10/2014
Heitätkö Petteri punakuono jotain todisteita väitteillesi että ei mene ihan mututuntumalta huuteluksi?
S7
29/10/2014
Ei siinnä mitään, muista Petteri sitten ite maksaa kaikki firman tai seuran saunaillassa;-)
milla p.
29/10/2014
Aika tyhmää kirjoitella Petteri tommosii, kun et tiedä asiasta mitään. Risteilyjä ei ole ollu liitolla ainakaan kahteen vuoteen enää , sen meinaan 100 varmalla tiedän ja eiköhän kaikki rahat mene salibandyyn niin nyt kun kahdenkin vuoden päästä. Ellei jotku liigajoukkueet ala dominoimaan ja määrää maksuja lisää?
kysyn tosissani
29/10/2014
ONKO TÄMÄ HEINOSEN EHDOKKUUS JOKU VITSI??!?? voivoivoi ollaan heikossa hapessa jos heinosesta tulee pj
EiAinakaan
29/10/2014
Näitä kaverin kavereita riittää. Heinonen kaikessa muussa pätevä, mut kaveri suhteet liikaa aina esillä. Liitossa on liikaa hyväveli asetelmia. Henriksoni kaltiaisen saunakaverina liittoon. Tämän jälkeen henriksonin kamut tekee kalliita lähetyksiä laatuun nähden ja veljen firmalle liiton nettisivut. Toivottavasti niistä ei makseta montaa satasta enempää. Ja monetko maajoukkue coutsit on pj:n vanhoja kamuja? Vai kuvaako tämä kaikki vain sitä miten pieni on piiri salibandyn ympärillä?
jukka+k.+tre
29/10/2014
Eiainakaan on aikalailla tuossa oikeassa ikävä kyllä, että salibandyn piiri on pieni ja kärki todella kapea, kaikki tekijät ja pystyjät mahtuu samaan koriin, sille me ei voida mitään, on vaan kehitettävä isossa kuvassa ja enemmän asiaan kiinnittämistä kun johonkin henkilöihin, ei merkkaa mitään, jos on hallitus ja porukassa on seuraihmisiä, markkinaihmisiä ja hieman business-älyä.
Se vaan on niin, että ei olla jääkiekko? Me ollaan Salibandy porukkaa ja yleensä ne koirat täällä haukkuu, jotka ei itse pysty mihinkään, ikävää. Todella ikävää nähdä täällä niin paljon negatiivista kirjoitusta, tai sitten nimimerkkien takana on samat mopot... Hankkikaa elämä tai menkää töihin!
Rogues Gallery
29/10/2014
Olen vähän ihmetellyt, kun näitä liiton juttuja lueskelee, että haiskahtaa jo rikolliselta toiminnalta - MOT paikalle. Ai niin, mutta, joo, sen YLE:n kanssa on se sopimus.
Keskustelun taso on aika säälitävää luettavaa
29/10/2014
Olisko kellään muuta annattevaa kuin negatiivistä sanottavaa? Kertonee enempi kirjoittajista kuin kirjoituksen kohteesta. Kumpikin ovat hyviä ehdokkaita ja heitä tulisi kunnioittaa. PJ:n virka on paska homma. Saa kaiken paskan niskaan kentältä, vaikka tuskin on puolet edes ymmärtää toimenkuvaa. Monet eivät edes ymmärrä mikä on liigan hallituksen ja liiton hallituksen rooli tai päätöksiä. Se että toinen on enempi mieleen ei oikeuta asiattomaan mollaamiseen vastaehdokkaan kohdalla.

Hyytöläkin voi katsoa peiliin ja todeta saman mitä kirjoitti edelle.

Haastakaa ehdokkaita, kritisoikaa mutta perustelkaa kritiikkinne ja tarjotkaa ratkaisuja. Jos pystytte. Useimmat huutelijoista ei pysty kuin huutelemaan höpöjä.
Viihdettä
29/10/2014
Nämä kommentit ovat parasta tosi-keskustelua. Oikein kiva arvuutella kuka trollaa, kuka mollaa ja kellä viiraa. Hyviäkin kommenttejakin on ihan hyvin. Välillä kyllä vähemmän.
Yhdet ja samat
29/10/2014
Pah. yhdet ja samat tyypit täällä kirjoittelevat juttuja eri nimimerkeillä.kuhan kukaan ei ota tosissaan näitä juttuja niin kauan menettelee. Suurimmalla osalla viiraa (hörönaurua)
MouseTheather
29/10/2014
AJATUKSIA
Eikös tilanne ole parempi kuin aikaisempana vuonna, jolloin vaihtoehtoja oli yksi? Toisaalta itse mietin, että aika kärkkäästi salibandyväki omiaan ajelee selän puoelta, eli itse en tuollaiseen tikun nokkaan menisi itse, vaikka siitä paljon maksettaisiinkin. Ei vaan pää kestä lueskella täälläkin esitettyjä kommentteja :)

VÄKIMÄÄRÄT!
Olisihan se hienoa, jos liitto omalla toiminnallaan pystyisi lobbaamaan salibandyä valtamediaan, eli saisi niin printti kuin sitten vaikka erilaisista televisiolähetyksistä prime time aikaa tavalla tai toisella. Olisi kovaa jos joku "MoonTV:n" tyylinen taho lähettäisi vaikka kokeellisesti erilaisia lähetyksiä. Tosin onhan meillä youtube-aktiiveja paljon, mikä on tosi hyvä.

Toisaalta en usko, että liitto on tässä asiassa muuta kuin yksi taho joka asialle voi jotain. Monet seurat tekevät facebook tapahtumia ja kutsuvat niihin väkeä, osa ei tee mitään mutta kuvittelee, että ovat ansainneet paikkansa auringossa. Totuus lienee, että eivät ne hommat tule tehdyksi jos ei itsekin jotain tee. Pelkkä valittaminen tai muiden varaan laskeminen ei riitä. Jos haluat tehdä maalin, menet maalille,jos haluat pizzaa, menet pizzalle. Eikös? ;)

MASSAURHEILUA
Liian kallista tai elitististä ei tuo salibandy saisi olla. Tämän takia JOKAISEEN uuteen rakennettavaan kouluun pitäisi saada 40m x 20m urheilusali. Tuohon mahtuu sitten jo melkein kaikki muutkin sisälajit ja ei enää parkettia alustaksi ja pieni katsomokin olisi kiva. Näin saadaan jo kouluihin riittävät ajatukset. Tosin tämä vaatisi lobbaamista rakennusprojektien yhteydessä. Myös kaupunkien johtoa pitäisi lähestyä. Näin saataisiin pitkäjänteisesti rakennettua myös junioritoimintaa. Ruotsissa on lähes jokaisessa koulussa (provokaatio) käsipalloon soveltuva liikuntahalli. Ja sinnehän mahtuu siis myös salibandykenttä. Salibandystä pitää tehdä massaurheilua

VALMENTAJAVAJE
Laadukkaat valmentajat on asia, mistä tapellaan ja näitä ei ole. Seurojen ongelma? No ei varsinaisesti. Liitolla on osaamista ja taitoa kouluttaa ja kouluttautuminen tukee myös ikäluokkatapahtumia yms, mutta tällä hetkellä koulutuksia järjestetään, mutta näissä käy pitkälti samat naamat. Jos meillä olisi valmentajista ylitarjontaa, niin toki silloin pelaajia rekrytoitaisiin. Nyt jos pelaajia on tulossa, niin ei ole valmentajia.

SALIBANDYTAPAHTUMAT
On hienoa, että salibandyn tapahtumia järjestetään maakunnissa. Näin syntyy varmasti jotain liikehdintää ja tämä tuntuu myös oikeudenmukaiselta. Tosiasia on, että joku Iittala tai Sipoo tai Keuruu tai joku muu mesta jossain ei ole niin houkutteleva kuin suurkaupungit. Järjellisiä tapahtumia rakennetaan Tampereella, ei juuri muualla. Olisiko mahdollisuus oppia siitä, miten Tampereella järjestellään tapahtumia. Tosin ei ollut huono tuo Happeenkaan tapahtuma. mutta jos ajatellaan koko ajan pientä ja tehdään asiat pienesti, niin pieneksi jäädään. ikävä kyllä. Hartwall areena (vai mikä areenan nimi sitten onkaan) on jäätävän iso halli kaupungin ytimessä (yritän vain olla kohtelias, Ei se Pasilan ympäristö nyt kovin virikkeellinen ole), Porissa Isometsä, Tampereella Hakametsä ja Turussa Kupittaa ja Typhoon halli. Missä ovat salibandyn hallit? Kauanko puhutaan vielä siitä, että "laji on niin nuori". NO EI OLE NUORI! Salibandyä on pelattu vaikka kuinka monta kymmentä vuotta. Tuo on vain patalaiskojen harrastajien selitys. Pitääkö salibandyä olla pelattu 120 vuotta ennekuin voidaan todeta, että laji on teini-ikäinen ja nyt tuohon voi sitten alkaa panostamaan? Myös Ruotsissa osataan näitä tapahtumia järjestää. Täällä taas vängätään miten finaalit pitäisi pelata. Taidetaan olla hiukan sisäsiittoisia ja muutosvastarintaisia? :)

SUMMA SUMMARUM
Että tuosta voi sitten miettiä mitä itse odotan liitolta. Saadaanko jengi puhaltamaan yhteen hiileen? Puhutaan seurojen ja liiton yhteistyöstä. Seuroja edustavat tahot eivät välttämättä ole niitä "tekijöitä" vaan monet vanhoja pieruja, joiden kyky uusiutua on kuin pystyynkuolleella kelohongalla Laatokan Karjalassa. Eli kenen kanssa liiton pitäisi tehdä yhteistyötä? Ja miten saadaan näkyvyyttä? Varmaan yhdessä. Siinäpä on dilemma miten tuo "YHDESSÄ" tehdään. Sitä ei pysty yksi puheenjohtaja, olipa kuka tahansa, yksin tekemään. Jaa-a. Jännä juttu.
Sohvaporkkana
29/10/2014
Jos kirjoittaisin jutun sivuille siitä kuinka salibandy on "huisin" mukava laji, niin 90% kommenteista olisi "eikä oo". Olisi siisti nähdä ketä nää peruskommentoijat on ja miten niillä noin muuten ottaen menee. Suuri massa kuitenkin on ihan normaaleja ja lukee vaan jutut sivuilta.
hauska nähdä
29/10/2014
kenen firma saa salibandyliigan tapahtumia järjestettäväksi tulevaisuudessa?
keskisuomi
29/10/2014
No ainakin Tampereen bandakarhun firma, ei kait se iso C liigasta putoa?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.