Miehet

Salibandyliiton puheenjohtajavaali käy jo kuumana – Kaltala ei jatka, tässä seuraajaehdokkaat

26.10.
2014
49 Kommenttia
0
Miehet
Mika Kaltala toimii tällä hetkellä Salibandyliiton puheenjohtajana. Kuva: Mikko Hyvärinen

Mika Kaltala toimii tällä hetkellä Salibandyliiton puheenjohtajana. Kuva: Mikko Hyvärinen

Joka toinen vuosi järjestettävä Salibandyliiton liittokokous on tänä vuonna 29. marraskuuta. Liittokokous on Salibandyliiton ylintä päätösvaltaa käyttävä elin, joka valitsee muun muassa luottamusjohdon (hallitus ja valtuusto) seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi 2015-2016.

Ehdokasasettelu puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaaleihin päättyy torstaina 30.10.2014.

Kuten Yle ja Helsingin Sanomat kertoivat lauantaina, niin nykyinen Salibandyliiton puheenjohtaja Mika Kaltala ei asetu enää ehdolla. Kaltala kertoi asiasta myös Pääkallo.fi:lle oma-aloitteisesti lauantaina.

Kaltala toimii tällä hetkellä tehtävässään ensimmäistä kaksivuotiskauttaan. Kaltalan johdolla Salibandyliittoa ja sen toimintaa on pyritty uudistamaan vahvasti. Kaltalan johtama hallitus muun muassa teki päätöksen yhden finaalin systeemiin siirtymisestä.

Kaltalan tehtävän jatkajaksi on tarjolla ainakin Salibandyliiton nykyiseen hallitukseen kuuluva Tuukka Heinonen, joka asettuu varmuudella ehdolla. Hän toimii tällä hetkellä hämeenlinnalaisen Steelersin puheenjohtajana. Heinosella on myös pitkä seuratausta Espoon Oilersista, jonka perustajäseniin hän kuuluu.

Heinosen valinta on kuitenkin kaikkea muuta kuin selvä. Pääkallo.fi:n tietojen mukaan haastajaksi on asettumassa mielenkiintoinen nimi. Huhujen mukaan useat isot seurat ovat asettuneet tukemaan Ismo Haaponiemeä, joka on jo tiettävästi lupautunut ehdolle puheenjohtajavaaliin.

Kuvassa vasemmalla Tuukka Heinonen ja oikealla Ismo Haaponiemi.

Kuvassa vasemmalla Tuukka Heinonen ja oikealla Ismo Haaponiemi.

Parin viime vuoden aikana Haaponiemi ei ole ollut näkyvässä roolissa salibandyssä, mutta vankka lajitausta häneltä löytyy. Hän on muun muassa toiminut sekä Salibandyliiton että Suomessa pelattujen salibandyn miesten MM-kisojen pääsihteerinä. Haaponiemi on aikanaan toiminut myös muun muassa jääkiekkoseura JYPin toiminnanjohtajana.

Kahden puheenjohtajaehdokin siviilipuolen työkuvioista voi katsoa lisää herrojen LinkedIn-profiileista: Tuukka Heinonen, Ismo Haaponiemi.

Toistaiseksi Pääkallo.fi:n korviin ei ole kantautunut tietoa muista uskottavista puheenjohtajaehdokkaista, joten näillä näkymin vaali käydään Heinosen ja Haaponiemen välillä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
säbäilijä
26/10/2014
Hienoa! Kaltala tuli ja sekoitti liiton sekä koko salibandyväen. Ainoa motiivi oli oman edun tavoittelu itselle ja parille kaverille. Nyt taitaa kuumottaa niin pakko jättäytyä pois pestistä.
Jope
26/10/2014
Miksi salibandyliitossa ei puheenjohtajat viihdy kovin kauaa nykyisin?
Ha!
26/10/2014
Yhdessä finaalissa ei edelleenkään ole mitään järkeä
piiri pieni pyörii
26/10/2014
Ihan sattumalta ilmoitus erosta tehdään niin myöhään, että vastaehdokkaita ei ehdittäisi miettiä? Aika härskiä toimintaa loppuun saakka.

Jos Kaltala on nyt jo ilmoittanut tukevansa Heinosta puheenjohtajaksi, niin voiko Heinonen enää uskottavasti olla mukana päättämässä finaalitapahtuman järjestelyistä, jos Kaltalan firma on niissä mitenkään mukana?
ummehtunutta
26/10/2014
Mikä muuttuu, jos Heinonen valitaan. Ei mikään. Sama kaveriporukka pyörittäisi liittoa ja liigaa edelleenkin.
Mikko
26/10/2014
Linkedinin mukaan Heinonen on viimeksi tehnyt oikeita töitä 2005. Haaponiemi ei koskaan. Jos näistä kahdesta joku pitäisi valita, kyllä se olisi Heinonen. Mutta miksi se ei voisi nykyhallituksesta olla Rantakari? Kaverilla on paremmat urheiluun liittyvät meriitit? Nää kaksi kaveria häviää mennen tullen Rantakarille urheilumarkkinoinnissa ja tapahtumajärjestelyissä.
säbäyanar
26/10/2014
Mies muistetaan ainakin Salibandylehden lopettamisesta. Mihin ne sadantuhannen pelaajan lisenssirahat nyt laitetaan?
voi pojat
26/10/2014
Mites se junioripelaajien jäsenrekisteritietojen luovutus liitosta SSV:n markkinointitempaukseen oikein päättyi? Todettiinko menettely henkilörekisterilain mukaan sallituksi vai kielletyksi? Oliko kumpikaan pj-ehdokas siinä mitenkään osallisena?
Katselija
26/10/2014
"Mikko", haluaisitko perustella tuon väitteesi ettei Haaponiemi ole koskaan tehnyt töitä? Vei uskottavuuden muultakin viestisi sisällöltä.
jäsenseurojen kunnioitus?
26/10/2014
Kun eroava pj Kaltala ja perintöprinssikseen valitsema Heinonen ilmoittavat asiasta muutama päivä ennen määräajan päättymistä, niin mielestäni se osoittaa melkoista seurojen jäsenoikeuksien väheksyntää.

Miten liiton jäsenseurat ehtivät muutamassa päivässä järjestää oman päätöksentekonsa asiassa? Kokoukset on kuitenkin kutsuttava koolle kunkin seuran sääntöjen mukaisesti.

Seuratoimintaa kunnioittava olisi ilmoittanut asiasta vähintään kuukautta aikaisemmin. Heinosen pj-kampanjan aloitus ei nyt mennyt nappiin. Vaikea uskoa enää vakuutteluja seurojen mielipiteen kuuntelemisesta, kun heti ensimmäinen teko pj-ehdokkaana tosiasiallisesti polki jäsenseurat suohon.
Juha
26/10/2014
Mikko, kertoisitko vielä, mitä itse teet työksesi, niin meidän lukijoiden olisi hieman helpompi arvioida "asiantuntijuuttasi"?

Tarkentaisitko lisäksi, mitä on "oikea työ", ja mitä sellaista oikeassa työssä voi oppia johtamisesta mitä ei-oikeassa työssä ei voi oppia?

Sinulle on selkeästi annettu X-arkistosta sellaista tietoa työntekemisestä ja oppimisesta, mikä meille muille ei ole sallittu. Siksi voisit myös vähän avata niitä mittareita, joita sinulla on artikkelissa mainittujen ehdokkaiden johtamisosaamisen arvioimiseksi.
Veijo
26/10/2014
Liittokokouksessahan ne valinnat tehdään ja seuroilla on ollut ja on vieläkin hyvin aikaa toimittaa omat ehdotuksensa ehdokkaista liittoon. Eikä ehdokkaiden tarvitse kertoa ehdokkuudestaan ennen ilmoittamisajan päättymistä, joten kaikki spekulointi näillä että kuka milloinkin ilmoitti että on tai ei ole käytettävissä on aika turhaa. Seurathan voivat ehdottaa sellaista ehdokasta kuin haluavat.
mitä ihmettä
26/10/2014
Siis neljä päivää aikaa ilmoittaa? Yhdistystoiminnassa se on hyvin lyhyt aika ottaa sääntöjen mukaan porukan mielipide selville.
seurailija
26/10/2014
Pohjois-Koreassa äänet testamentataan. Sivistysvaltiossa väistyvä puheenjohtaja on hiljaa ja antaa jäsenistön päättää. Selkeästi huonoa harkintakykyä väistyvältä puheenjohtajalta.
??
26/10/2014
Mika Kaltala linjasi Ylen haastattelussa:

"Lähtiessä työhön oli kolme ydinasiaa. Talouden tervehdyttäminen. Oltiin satoja tuhansia tappiollisia, mutta saatiin mukavasti kelkka käännettyä. Viime kaudella tehtiin 50000 euron positiivinen tulos. Tänä vuonna tulos on vielä parempi. Ilman talouden tulosta ei olisi saatu aikaan organisaatiomuutosta. Ihmiset oikeasti sitoutuvat tekemään niitä asioita, joihin heidät on palkattu. Ei pelkästään niitä asioita, joita on kiva tehdä. Kolmas iso asia on ollut lajin medianäkyvyyden parantaminen."

Talous tervehtyi, mutta miten se näkyy tai vaikuttaa pikkuseuroissa ja alasarjoissa lajin piirissä olevien arjessa?

Organisaatiouudistus tehtiin, mutta miten se näkyy ja vaikuttaa salibandyn arjessa toimivien seurojen toiminnassa?

Medianäkyvyys parani, mutta kuinka moni tätä nykyistä mediamyllytystä oikeasti kaipaa varsinkin, kun pari kautta meni jokseenkin pipariksi tulospalvelun toimivuutta kehiteltäessä? Ja nykyiset nettisivutkin ovat vähän niin ja näin.

Itse olen noin kymmenvuotisen rupeaman jälkeen hypännyt pois salibandyn piiristä monista eri syistä johtuen. Nyt on näin ollen helppo hiukan ns. tuuletella...
Jaakko Risa
26/10/2014
Mielenkiintoista turhan jaagaamista täällä. Ehdokasasettelu päättyy kuun vaihteessa. Siihen asti voi jokainen seura ehdotella omiaan, voi tuoda jopa liittokokoukseenkin oman ehdokkaansa. Tosin tuolloin joutuu äänestyseen että huoliiko liittokokous ehdokkaan listoille.

Puhutaan ummehtuneesta sisäpiiristä. Niin ne vaan nämäkin ehdokkaat ovat seurojen äänillä valittu, kuten edelliset ja sitä edelliset ovat olleet. On sitten ollut minkälainen blokki niiden valinnan takana tahansa. Tuskin tuolla Ismonkaan takana kovin intressivapaa ja raikashenkinen kenttä on. Mene ja tiedä heidän intresseistään. Itse mietin jatkuvuutta hallitustyössä. Kaksi kautta on ideaali jokaiselle liittohallitukselle.

Liittohallitusvaaleista on tullut salibandyssäkin farsseja, onneksi Ahde on saatu pois.

PS: Nykyiset nettisivut ovat pirun komiat ja laadukkaasti toteutetut.
hep
27/10/2014
Oletko todella sitä mieltä ettå tåmå keskusteluketju on turhan jaagaamista? Tosiasia on, että seuroille on annettu neljä päivää aikaa tehdä varteenotettava ehdotus ehdokasasetteluun. Miksi näin toimitaan?
Valtionapuja saavan urheilun keskusliiton päätöksenteon on oltava läpinäkyvää ja avointa. Sääntöjä on noudatettava, vaikka se tylsältä tuntuukin. Ja juurikin eri tahojen intresseistä on voitava keskustella!
laskutaidoton
27/10/2014
Hep hep, mikä hev...n neljä päivää...? Meidän seurassa on tehty oma uusi ehdollepanoesitys hallitukseen jo viime viikolla ja vielä tänäänkin on viisi päivää?
Lisää ehdokkaita sisään ja laskutukiopetukseen hep.
Jaakko+Risa
27/10/2014
Jokainen tietää että liittohallitus valitaan kahden vuoden välein. Eli nyt on siinä vaalien jälkeen kaksi vuotta aikaa miettiä uusia ehdokkaita. Onko tuo neljä päivää nyt revitty tästä keskustelupalstasta ja sen perusteella höyrytään?

Hallitus ei hoida liittokokouskutsuja, eikä myöskään ehdokkaiden esillepanoehdokkaiden ilmoituspäiviä. Kyllä ne hoitaa liiton henkilökunta ja voin olla varma että kaikki on mennyt kaikkien sääntöjen mukaan.

On tuossa ollut aikaa ilmoitella ehdokkaita...nyt on vielä kuun vaihteeseen asti. Jos ei ole ollut hereillä ja seurannut asiaan liittyvää tiedottamista niin ei sitä kannata täällä huudella.
(S-->)S7
27/10/2014
En nyt sen kummemmin ota Kaltalaan kantaa, kun en ole juuri seurannut tai ole oikeasti perillä sen tekemisistä. Mutu huuteluiden perusteella en viitsi tehdä mitään johtopäätöksiä. Se voinee olla faktaa, mitä Kaltala sanoi säbäliiton uutisessa, että liitto ollut ennen häntä pakkasella ja nyt plussalla, eli ainakin siltä osin on jotain tehnyt oikein...
Dp
27/10/2014
Kyllähän siitä säästöjä syntyy kun säbälehti lopetetaan ja maksuja ruuvataan samaan aikaan ylöspäin. Enemmällä vähemmän. Mitä Kaltala sai aikaiseksi? Oikeasti?
(S-->)S7
27/10/2014
Olisko sitten voinut tehdä jotain toisin? Jos lehti on "liian" suuri kuluerä, niin jotainhan on pakko tehdä. Sen oon huomannut, että paskaa saa niskaansa, kun joutuu tekemään kovia, mutta väistämättömiä päätöksiä. Tosiaan en ole tässä asiassa asiantuntija, joten mitään faktoja on osaa heittää kehiin.

Se mikä on hyvää, niin pelejä on mahdollisuus katsoa edes jostain. 5€ peli watsonista ei paha, tosin ei taida kaikkialla oikein toimia ja streemit on streemejä. Säbän kiinnostus nyt ei vielä riitä kilpailussa kiekkoa ja fudista vastaan. Tossa eilen kuulin kommentin täysin säbän ulkopuolelta tulevalta(tuskin seuraa juurikaan lajia) ja hän kyllä mainitsi, että hyvä kun on laji alkanut saamaan ruutuaikaa enemmän. Ja piti lajia kasvana lajina.
Tampereen säbäilijä
27/10/2014
Tääältä Tampereelta kuulin että kyse olisi liigaseurojen rahankaipuusta tässä Ismo-projektissa. Ilmeisesti aivan sama mitä muulle salibandylle tapahtuu kuhan Cl-c saa rahastaa mielin määrin ja "?" myydä sälää alan toimijoille ilman kilpailua. Siksi siellä ollaan aktiivisia. Raha, raha, ja oma etu.
laskutaidoton
27/10/2014
Joo, yleensä raha pistää liikkeelle, toivotaan ettei Tampereen jätskimerkki pomo tuhoa itseään lopullisesti, kun nyt on jo aika makeeta naurua entisistä toljailusta, oikeastaan harmittaa seuran ja oikeitten salibandyfriikkien puolesta jos ja joku mouhaa julkisesti. Siinä äkkiä leimataan koko c vaikka ei siellä kaikki mouhua? Ikävää kuitenkin.
Tampereen säbäilijä
27/10/2014
Kuhan tuo toinen iso pitäis päänsä kylmänä. Eihän ne jätskistä ole ennenkään siellä tykänneet. Raha on ikävä motivaattori hallituspelissä. Erityisesti jos sitä yritetään haalia omaan taskuun. Laji kärsii. nääs-nääs.
taloudesta
27/10/2014
Kaltalan talouden tervehdyttämiseltä meni lopullisesti pohja sillä hetkellä, kun hän saapui Seinäjoelle finaaleihin helikopterikyydillä. Terveisin nimimerkki "paikalla ollut ei-seinäjokelainen"
Kuka maksoi
27/10/2014
Maksoko ite tuon helikopterikyydin? On sillä varaa ajella vaikka kahdella kopterilla.
Miksi
27/10/2014
niin monella hallituksen jäsenellä on Oilers-kytkös tai tausta? Muutenkin aika vahva edustus pääkaupunkiseudulla, Itä-Suomesta ja Pohjois-Suomesta ei ole ketään?
joopa joo
27/10/2014
että meinaat että maksoi itse? niin varmaan.
harrastaja
27/10/2014
Ei kait nyt kukaan niin tyhmä ole, että ensimmäisellä hallitus-kaudella helikopterilla liiton piikkiin lentelee. Jotku vaan saa rahalla, vaikka junalla pääsis, eiköhän nämä ole ihan kateellisten kähinää.
Aika on rahaa ja jos viikolla meinaa tehdä töitäkin, niin eiköhän se kopteri ole ihan hyvä ratkaisu, kun on varaa ja taas seuraavana aamuna aikaa mennä töihin.

Hyvin on bisnesmaailma purrut yhdistyksenkin päivittäiseen tekemiseen ja tulos on vihdoin positiivinen, loistavaa duunia valuuttapuolella, istuvalta hallitukselta.
Siksi epäilenkin, onko uudella tulevalla puheenjohtajalla munaa pitää kurssi ylhäällä, on se sitten Heinonen tai oliko se nyt haapaoja vai H niemi? Puheenjohtajalla on löydyttävä munaa ja adjutantit tekee operatiivista tuki duunia taustalla. Siis hallitus.

Uuden hallituksen on muuten oltava seuratyössä oikeastaan kaikkien, eli ajaa seurojen ja ison kuvan asioita, ei mitään business-asioita, ne on muiden hommia. Olikohan istuvassa hallituksessa kaikki seuratyössä mukana, en tiedä, mutta jatkossa pitää ainakin olla ja levällään Suomessa, enemmän levällään (myös pikku kunnat tai kaupungit, äijää ja neitoo ehdolle, ei saa olla uudessa hallituksessa Helsingistä kahta enempää).
Eikä ainakaan mitään pelaajia tai bisness-herroja pelkästään. Selkärankaisia seuratyöntekijöitä tai olosuhdekehittäjiä kehiin!
Kuka+maksoi
27/10/2014
Kiinnostas tietää. Ei spekuloida.
Pisness-osaajia
27/10/2014
Kyllä hallituksessa pitää olla myös markkinoinnin ja pisneksen osaamista. Myös isommassa kuvassa osaavia kuin pelkässä seuratoiminnassa. Mitä laajempi maantieteellinen hallituspohja niin sen parempi. Ei niitä kahta enempä tarvita..yksikin riittää.
kexi
27/10/2014
Yleensä asiat onsitä miltä ne näyttää. Hätäinen lähtö = hätäinen lähtö. Kiire ilmoittaa sopiva jatkaja = kiire ilmoittaa sopiva jatkaja. Tyhmyys = tyhmyys.
Mites edellinen vaali meni
27/10/2014
Ketä siellä edellisessä liittokokouksessa jäi rannalle. Oisko niissä potentiaalia haastajiksi nykyhallitukselle?
jukka k. tre
27/10/2014
Eiköhän se Heinonen ole aika hyvä business-vetäjä sinne uuteen hallitukseen, rauhallinen, päättäväinen, lahjomaton ja pätevä kaveri Kaltalan jatkajaksi. Enhän mä Heinosta henk.koht tunne, mutta noi Rurun äijät kehu sitä. Siitä vaan ja Hämeenlinna maailmankartalle, ei aina Hki, please!
uhri
27/10/2014
Heinosen Tuukka on viimeinen henkilö joka soveltuu paikkaan. Laittoi mm. kaikki pelaa säännön steelersin viime kauden c98 sm sarjajoukkueelle, jotta oma poika pääsisi pelaamaan. Olen myös kuullut faktaa ikätovereiltani, että Tuukka ei suostunut hlökohtasin syin hyväksymään kaikkia tämän kauden rinnakkaisedustuksia ja ajattelee käytännössä ainoastaan itseään ja seuraa, mutta ei lainkaan pelaajan parasta. TÄMÄ ON SUURI VIRHE, joka muilla tulee olemaan vaikea myöhemmin korjata.
Kaksi hyvää
27/10/2014
Molemmat pj-ehdokkaat ovat hyviä. Molemmilla on hyvä maine ja molemmilla on sisäpiirissä myös omat kummituksensa ja vastustajansa.
Ismon meriittejä lukiessa ei välttämättä tajua sitä että hän oli Ahteen liittoon tuoma lempipoika. Kaltala toi Tuukan tai ainakin suosi häntä edellisissä vaaleissa.
Noista seuran sisäisistä kahnauksista en osaa sanoa paljoa. Yleensä niissä patakattilaa soimaa ja on muutakin mukana kuin mitä esmerkiksi edellä kirjoitettiin. En kiellä, en myönnä asiaa koska täältä Tampereelta asiaa on vaikea todentaa. Hiuja harmittaa että vaalikampanjat ovat lähteneet kovin negatiivisissa merkeissä liikkeelle ainakin näillä nurkilla.

Valittiin hallituksen vetäjäksi kumpi tahansa niin tärkeämpää on valita hallituksen jäsenet oikeilla kriteereillä. Hallituksen tulee olla muutakin kuin juntalla sisään järjestetty kaveriporukka. Pitää miettiä osaamista ja tasapainoa. Ei pelkästää salibandyosaamista vaan myös muuta elämänkokemusta, opintoja sekä yhteistyökykyä.
Hemsku
28/10/2014
Heinosesta kuulunut kaikenlaista ikävää oman seuransa sisältä. Eiköhän jokainen Kaltalaan pettynyt eli noin 90% lajiväestä tajua äänestää Haaponiemeä koska Heinonen on samaa maata Kaltalan kanssa.
jukka+k.+tre
28/10/2014
Hemsku on näköjään seurannut näitä keskustelupalstoja vaan, aivan pihalla todellisuudesta.
Kannattaa keskustella niittenkin kanssa, jotka oikeesti tietää missä mennään?
Ajatelkaa aivoilla, älkää ruskealla reijällä
28/10/2014
Hemskulle voin sanoa että jokaiselle löytyy selkäänpuukkottajia, nii Ismolle kuin Tuukalle. RY-toiminta kerää kaikki hyvät tyypit mutta samalla, kahelit ja narsistit kasaan. Tyhjänpäiväiset "olen kuullut-jutut" henkilöitynä yksittäisiin nimiin kertovat enemmän kommentoijasta kuin kommentoinnin kohteesta.

Haluaisin perusteita tuohon Kaltala vertaukseen. Ei riitä että on ollut samassa hallituksessa. Ei Ahteen aikaisetkaan olleet pikku-ahteita vaikka olivat samassa hallituksessa. Osa ilmeisesti oli aika joo-joo, mutta muutoin ihan omilla aivoilla ajattelevia.

Ismo on hyvä tyyppi kuten myös Tuukka. Josko keskityttäisiin osaamiseen, eikä henkilötasolla huhupuheisiin. Uskallan väittää että laji-ihmisistä yli puolet eivät tiedä edes että kuka on Kaltala, saati olisivat pettyineitä hänen toimintaan. 90% on näitä pentumaisia heittoja vailla perusteita. Se on tuo hallitus kuin eduskunta, kaikki ovat aina pettyneitä, ei ne mitään tee jne. Se on meillä suomalaisille verissä pahan puhuminen ja selkäänpuukottaminen. Hyvää ei nähdä.

Nythän ilmeisesti vaaleissa tulee olemaan kysymyksessä se että halutaanko viedä aloitetut projektit loppuun ja kehitetään seuraa tasapainossa VAI halutaanko liitosta tehdä yksille ja harvoille rahastuskone jossa voi omaan fikkaan vetää hilloa joka välissä. Ismo näin tuskin ajattelee mutta hänen taustajoukoilla lienee tämä ajatus. Lisäksi finaaliin liittyvät asiat kaivertavat. Näin ainakin näen asian täällä Tampereella kuullun ja nähdyn mukaan. Ismoa tai Tuukkaa en ole haastatellut, eli heidän mielipiteitä en lähde tässä väittämään. Taustajoukkojen mielipiteitä olen kuunnellut kylläkin, ihan hyvässä hengessä osa kykenee asiasta keskustelemaan. Enempi ehdokkaita haukkuvat ne jotka eivät tunne heitä, eivätkä oikeastaan tiedä koko hommasta yhtään mitään.
Katsoja
28/10/2014
Molemmat ehdokkaat vaikuuttavat hyviltä vaihtoehdoilta. Kaitalan aika puheenjohtajana oli liian lyhyt. Saatiin käynnistettyksi hyviä teemoja mutta lajin markkinointi on vielä vaatimatonta, hyvänä esimerkkinä tulevan viikonlopun EFT turnaus. Pääkaupunkiseudulla ei mitään aktiivisutta vaikka turnaus ajomatkan päässä ja tuskin mikään media noteraa urheilullisesti suurinta salibandytapahtumaa? Televisointikaan ei onnistunut Ylen kanssa ja fanit nettilähetyksen varassa.
Todella paljon on haasteita uudella puheenjohtajalla.
taloudesta
28/10/2014
Kysymys: miten liitto paransi taloudenpitoa Kaltalan kaudella? Mistä säästettiin? Miten tuloja lisättiin? Miten talousasioista on tiedotettu?

Tilinpitoa ei kai ole julkaistu, joten mahdollisuus yksityiskohtaiseen arviointiin on vain sisäpiirillä. Pari säästökohdetta kuitenkin näkyy jokaiselle lajin harrastajalle:

- Liitto ei enää Kaltalan pj-kaudella halunnut maksaa televisioinnista NelonenProlle tai muulle maksukanavalle. Säästetty summa lienee vuositasolla 100.000 - 200.000. Tilalle tuli muutama maksuton lähetys YLE:n kanaville ja seurojen aktiivisuuteen perustuvat maksulliset nettilähetykset. Liiton säästämän rahasumman maksaa siis nyt lajin katsojat. Maksuja saajana on nyt esim. Anvia. Lajin katsoja maksaa nyt vuositasolla enemmän kuin NelonenPron aikana. Oikein tai väärin, jokainen voi itse päättää. Minä olisin etsinyt säästöjä muualta kuin TV-sopimuksesta. Muut palloilulajit tekee sopimuksia maksukanavien kanssa. Ne ovat vieläpä jäsenseurojen kannalta tuottoisia.

- Salibandy-lehti lopetettiin. Säästynyt summa lienee aika suuri, en ala sitä arvailemaan. Tilalle luvattiin enemmän ja monipuolisempaa sisältöä nettiin. Sitä ei kyllä ole näkynyt. Aika monen lajiliiton maksuja makselen ja kaikista muista liitoista vastineeksi tulee myös laadukas lajilehti. Erityisesti perheen junioriurheilijat myös odottavat näitä lehtiä. Jos se lupaus sisällöntuotannosta nettisivuille olisi pitänyt paikkansa, niin ehkä lehden lopettamispäätös olisi jotenkin ollut hyväksyttävissä. Nyt me lystin lopulliset maksajat ei kyllä saatu tilalle mitään.

Liiton tulojen kehityksestä on vaikea sanoa mitään. Maksuja on tietysti helppoa nostaa. Yhden finaalin järjestelmä taitaa tulevaisuudessa siirtää rahavirtaa seuroilta liitolle. Jokainen voi sitten itse miettiä, onko se lajin, seurojen tai yleisön kannalta hyvä vai huono juttu.

Päätöksenteon avoimuus liitossa ei ole erityisen hyvällä tasolla. Esimerkki muka-avoimuudesta on juuri nyt liiton sivuilla oleva uutinen "Hallituksen kokous 10/2014". Siinä ei sanota mitään päätösten sisällöstä; "käsiteltiin budjettiesitys", "todettiin viestintästrategia", "hyväksyttiin sopimus", "kuultiin talouskatsaus". Tuollainen tiedotus herättää vain epätietoisuutta. Ja onhan se tarkoituksellista.

Täytyy toivoa, että uusi pj onnistuu paremmin. Yleisömäärien kasvattaminen edellyttää kyllä yleisön/maksajien huomioimista myös liiton päätöksenteossa.
harrastaja
28/10/2014
taloudesta vastaava on Sivan kassalla töissä, kun noin vaan yksinkertaisesti euroja laskee? Kyllä siellä on paljon muutakin tehty, ei noilla vielä mitään korjata pitkässä juoksussa... jatkuvuus on varmaan myös otettu huomioon.
selvä näkijä
28/10/2014
Harrastaja harrastelee vaan rauhassa, me muut voimme käydä töissä ja vaikka siellä Siwassa. Sulleko riittää ihan nämä vakuuttelut, että nyt on talous kunnossa? Hämeenlinnan Sunny Car center taidettiin hoidella samalla periaatteella. Koska Kaltalan todellisista saavutuksista tuntuu olevan epätietoisuutta, ehdotan, että Pääkallo tekee tutkivaa journalismia ja kertoo meille kaikille lukijoille tarkempaa faktaa liiton talouden tunnusluvuista.
S7
29/10/2014
" ehdotan, että Pääkallo tekee tutkivaa journalismia ja kertoo meille kaikille lukijoille tarkempaa faktaa liiton talouden tunnusluvuista"

Kannatetaan, ei ois sitten mitään mutuskeidaa!
amuri
30/10/2014
joo ja kaikki sidonnaisuudet ja firmat esiin, että kuka järjestää ja ketkä rahoittaa mitäkin!!
Brandon
31/10/2014
Tulkaa junnut korikseen, meillä talous kuviot paljon selkeämmät.
oma pääoma
31/10/2014
Salibandyliiton oma pääoma:

31.12.2013 148.733,93
31.12.2012 96.015,35
31.12.2011 422.361,88
31.12.2010 500.041,43
31.12.2009 172.834,48
31.12.2008 187.295,34
31.12.2007 655.743,09

Luvut ovat peräisin liiton julkaisemista taseista. Näyttää siltä, että rahaa vuoroin kerätään ja vuoroin käytetään. Kaltalan puheenjohtajuus ei näyttäisi tuoneen merkittävää muutosta noihin lukuihin.
??
01/11/2014
Jaakko Risa olet aiemmassa kommentissasi sitä mieltä, että "PS: Nykyiset nettisivut ovat pirun komiat ja laadukkaasti toteutetut."

Kai olet oikeassakin, mutta ainakaan minun koneellani ...(liekö hitaat kaistat yms.) ei liiton sivuille tahdo päästä pelipäivinä kovinkaan helposti (esim. 1.11.2014 klo 18.00) ei oikein millään saa ladattua sivuja eikä tulospalvelua näkyviin.

Enkä löydä mistään kohtaa, josta voisi antaa palautetta liittoon. Onko sellaista jossakin?

Nämä asiat eivät varmaan monien mielestä kuulu tähän ketjuun. Tänne nämä kuitenkin kirjoitan, kun en muuta sopivaa ketjua keksinyt.

PS. oli muuten ihan mielenkiintoinen tuo edellinen kommentti "Oman pääoman" esittämänä. Kiitos! :)

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.