Naiset

SB-Pro taipui aamuottelussa Piranha Churille – ”Ykkösluokan maalipaikat tasan”

02.10.
2014
1 Kommentti
0
Naiset
Piranha Churin Tiia Ukkonen (vas.) vääntämässä maajoukkuetoveri Elina Kujalaa (oik.) vastaan. Kuva: IFF

Piranha Churin Tiia Ukkonen (vas.) vääntämässä maajoukkuetoveri Elina Kujalaa (oik.) vastaan. Kuva: IFF

Naisten Suomen mestari SB-Pro hävisi Champions Cupin toisessa alkulohkokamppailussaan sveitsiläiselle Piranha Churille 9-5 (2-2,2-2,5-1). SB-Pro on todennäköinen lohkon kakkonen.

Ottelun ratkaisu?
Kamppailu eteni kaksi erää tasatahtiin, mutta kolmannen erän alussa Piranha nykäisi kahden maalin johtoon. Nurmijärveläiset nousivat maalin päähän Eija Heleniuksen maalilla, ja paikkoja oli tasoittaakin. Chur kävi kuitenkin toisessa päässä iskemässä perättäisissä vaihdoissa kaksi maalia, ja se voitti ansaitusti 9-5 viimeisteltyään tehokkaammin.

Ottelun hahmo?
Churin sveitsiläinen maajoukkuepuolustaja Flurina Marti iski päätöserässä kaksi upeaa maalia, jotka olivat pohjustamassa Piranhan voittoa. Hyökkääjä Ramona Ludwig iski tehot 2+2, ja suomalaiskolmikon näkyvin pelaaja oli puolustuspäässä dominoinut Tiia Ukkonen. SB-Pron Mirja Hietamäki viimeisteli kahdesti.

Ottelun puheenaihe?
Aikaisesta alkamisajankohdasta huolimatta kaukalossa nähtiin kaksi hyvin latautunutta ja valmistautunutta joukkuetta, jotka tarjosivat yleisölle loistavaa naissalibandyviihdettä. Vauhtia piisasi, ja komeat maalit seurasivat toisiaan. Tällaisia pelejä toivoisi näkevän useamminkin.

Kommentit:
– Maalintekopelihän tämä on, väittäisin että ykkösluokan maalintekopaikat olivat tasan. Toisessa erässä etenkin oli paikkoja iskeä. Nyt vähän huilataan ja palaudutaan. Lauantaina vastassa on todennäköisesti Djurgårdens, ja yksittäisessä ottelussa voi käydä mitä tahansa. Turnaus on vielä pahasti kesken, SB-Pron valmentaja Timo Suonpää muistutti.
– Alun pienen haparoinnin jälkeen pääsimme pelirytmiin, ja melko hyvin olimme opetelleet Pron pelitavan. Saimme pelin pyörimään ja loimme paljon paikkoja, vaikka olihan Pro:llakin tilaisuuksia. 6-5-tilanteessa oli pieni kaaos, mutta selvisimme siitä ja mielestäni ansaitsimme voiton viimeisteltyämme paremmin. Vaikka kausi on näin alussa, niin suht tasapainoiseen 60-minuuttiseen pystyimme, Churin suomalainen luottopelaaja Tiia Ukkonen jutteli tyytyväisenä.

Tilastohuomiot:
Piranha Chur: Ramona Ludwig 2+2, Flurina Marti 2+1, Tiia Ukkonen 0+2, Katrin Zwinggi 1+1, Katri Luomaniemi 1+0, Mia Karjalainen 0+1
SB-Pro: Mirja Hietamäki 2+0, Katri Sainio 1+1, Marie Häggström 0+2, Karoliina Kujala 1+0, Eija Helenius 1+0

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
tsouenlai
02/10/2014
Mitäs Kujalat, aika vähän näkyvillä?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.