SB Vaasa murjoi Limingan – sarjanousijalla ankea viikonloppu

Salibandyn miesten Divarissa SB Vaasa oli tyly isäntä Limingan Niittomiehille ja synkensi liminkalaisten tuplapeliviikonloppua eilisen Steelers-tappion jälkeen entisestään.

Vaasalaiset olivat askeleen edellä alusta saakka, joskin toisessa erässä peli muuttui hieman ”hawaii-sählyksi” ja aivan ottelun lopussa vieraat kaunistelivat kosmeettisesti lukemia. Lopputulokseksi kirjattiin lopulta vaasalaisten 10-5 (3-0, 4-2, 3-3) -voitto.

SB Vaasa oli ottelun avauserässä selkeästi valmiimpi pelaamaan. Toni Pallari Limingan maalilla piti lukemina vain 3-0, sillä hän torjui kaikkiaan 17 laukausta ensimmäisellä kolmanneksella. Vaasan maalilla Toni Oinas joutui töihin vain kolmesti.

Toisessa erässä Limingalla oli sauma kaventaa eroa pelin aaltoillessa päädystä päätyyn, mutta kavennusmaalien jälkeisissä vaihdoissa Kari-Matti Viinamäki rokotti vieraita saman tien pitäen Niittomiehet turvallisen välimatkan päässä.

Viinamäki nakutteli 3+1 -tehot ja katkaisi Limingan orastavan kirivaihteen kahdesti, mutta mainitsemisen arvoisia suorituksia olivat myös SPV-farmiapujen, Niko Mäkelän (1+2) ja Eemeli Peltosen (0+1), pirteät peliotteet tänään. Myös kummankin joukkueen maalivahdit esittivät paraatipelastuksia, vieraiden Pallari toki muutaman enemmän paineen ollessa pääasiassa Limingan päädyssä.

Limingan jalat olivat kyllä tänään jääneet bussiin. Rankka peli eilisen Hämeenlinna-mittelön jälkeen tietysti oli, mutta joukkueen esityksestä puuttui tänään täysin terävyys. Vastaiskuissa joukkue oli paikka paikoin etevä, mutta pelin avaaminen oli todella hidasta ja Vaasa karvasi ja paineisti etenkin ensimmäisessä erässä todella helposti pelivälineen itselleen ja rakensi toinen toistaan parempia maalipaikkoja.

Tilastot:
SB Vaasa: Kari-Matti Viinamäki 3+1, Niko Mäkelä 1+2, Janne Karvonen, Pekka Kontturi ja Olli-Jussi Sariola 1+1
LNM: Olli Tornberg 2+0, Tero Tikkala ja Atte Savolainen 1+1