Suomen U19-pojat aloittivat EFT:n murskaavasti – Lastikka 6+3

Suomen Ville Lastikka iski tänään tehot

Suomen Ville Lastikka oli tänään vireessä. Kuva: Salibandyliiga

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti Hämeenlinnan EFT-turnauksen murskavoitolla.

Perjantaina pelattu ottelu Tsekkiä vastaan oli ohi jo ensimmäisen erän jälkeen, kun Suomen pojat latoivat seitsemän maalia Tsekin verkkoon. Lopulta Suomen voitto kirjattiin luvuin 1-17 (0-7, 0-7, 1-3). Suomen paras pistemies oli Ville Lastikka tehoin 6+3.

Mihin ottelu ratkesi?
Suomi oli alkuvihellyksestä lähtien Tsekin niskan päällä. Selvästi heikompi Tsekki ei saanut missään vaiheessa pelijuonesta kiinni ja Suomen pojat näyttivät kaapin paikan heti ensimmäisessä erässä. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Suomi johti jo 0-3 ja summerin soidessa ensimmäisen erätauon merkiksi taululla komeili Suomen 0-7 johtoasema.

Toinen erä oli ensimmäisen toisinto. Tsekit olivat vieläkin lähtötelineissään kun suomalaiset rullasivat jo useamman kierroksen etumatkalla. Suomi painoi toiseen erään vielä toiset seitsemän kaappia ja kolmanteen erään kolme rysää.

Ottelun hahmo?
Hämeenlinnan Steelerssin Ville Lastikka edusti Suomea kotihallissaan ja sai siitä selvästi lisäenergiaa. Tehot 6+3 kirjauttanut Lastikka oli yksi Suomen monista onnistujista. Lastikka jäi pisteen päähän kaikkien aikojen nuorten yksittäisen pelin piste-ennätyksestä.

Ottelun puheenaihe?
Vaikka tasoero oli tiedossa, niin tuskinpa kukaan 1-17 voittoa odotti. Suomi oli ottelussa ylivoimainen, ehkä jopa liiankin. Tällä tasolla ei pitäisi näin suurta eroa voida syntyä. Joka tapauksessa Suomen poikien esitys oli todella miehekäs ja tästä on hyvä lähteä kohti EFT:n loppupelejä Ruotsia ja Sveitsiä vastaan.

Suomen miesten maajoukkue kohtaa Tsekin tänään kello 19.00. Ottelu lähetetään suorana SalibandyTV:ssä.