Tässä tulee Suomen miesten joukkue EFT-turnaukseen – Lax palaa maajoukkueeseen

Mikael Laxin putoamista MM-joukkueesta voidaan pitää pienoisena yllätyksenä. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Mikael Lax palaa maajoukkuepaitaan. Arkistokuva: Anssi Koskinen
Mikael Lax palaa maajoukkuepaitaan. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Suomen miesten salibandymaajoukkue tulevaan EFT-turnaukseen on nyt julkaistu. Suurin uutinen oli Mika Kohosen paluu kentille, mutta joukkueeseen valittiin myös muita uusvanhoja maajoukkuepelaajia, jotka eivät olleet mukana syyskuun Ruotsi-otteluissa.

Maalivahtiosastolla Happeen Eero Kosonen palaa joukkueeseen oltuaan pois polvileikkauksen vuoksi ja Jarno Ihme SPV:n sai väistyä hänen tieltään. SSV:n puolustaja Mikael Lax on nyt jälleen mukana ja Happeen Jonne Junkkarinen joutuu jättämään turnauksen väliin, koska toipuu jalkaleikkauksesta vielä ensi vuoden puolelle saakka.

Hyökkäyksessä Suomi saa mukaansa jälleen kokeneet sotaratsut, kun loukkaantumisesta toipunut Falunin Tero Tiitu sekä masennuksen selättänyt Storvretan Mika Kohonen palaavat maajoukkuepaitaan. Ruotsi-otteluissa esiintyneet Juuso Heikkinen, Sami Koski ja Ilari Talvitie eivät mahtuneet tällä kertaa mukaan.

EFT 31.10-2.11. Hämeenlinnan Elenia Areenalla

Maalivahdit:
Eero Kosonen, Happee
Tomi Ikonen, Esport Oilers

Puolustajat:
Nico Salo, Classic
Juha Kivilehto, SPV
Tommi Aro, Tapanilan Erä
Janne Lamminen, Classic
Risto Töllikkö, NST
Tatu Väänänen, Wiler-Ersigen
Lauri Stenfors, SSV
Mikael Lax, SSV

Hyökkääjät:
Janne Hulmi, SPV
Eemeli Salin, Koovee
Jami Manninen, Happee
Miko Kailiala, SSV
Mika Moilanen, Helsingborg
Oscar Hänninen, Esport Oilers
Casper Pfitzner, Esport Oilers
Lauri Kapanen, Tapanilan Erä
Kari Koskelainen, Chur Unihockey
Jani Kukkola, Helsingborg
Rickie Hyvärinen, Storvreta
Mika Kohonen, Storvreta
Tero Tiitu, Falun

Otteluohjelma
Perjantai 31.10.
klo 10:00 Ruotsi – Sveitsi (U19 pojat)
klo 13:00 Ruotsi – Sveitsi (miehet)
klo 16:00 Tshekki – Suomi (U19 pojat)
klo 19:00 Tshekki – Suomi (miehet)

Lauantai 1.11.
klo 10:00 Ruotsi – Tshekki (U19 pojat)
klo 13:00 Suomi – Sveitsi (U19 pojat)
klo 16:00 Ruotsi – Tshekki (miehet)
klo 19:00 Suomi – Sveitsi (miehet)

Sunnuntai 2.11.
klo 9:30 Sveitsi – Tshekki (U19 pojat)
klo 12:30 Sveitsi – Tshekki (miehet)
klo 15:30 Suomi – Ruotsi (U19 pojat)
klo 18:30 Suomi – Ruotsi (miehet)

57 comments

  1. Tämä hyvä, nuoria on jo mukana. Näiden kisojen jälkeen sitten kentällinen uusi nuoria. Siellä on tulossa alle kaksikymppisiä kovia kavereita.

  2. Näkeeköhän näitä pelejä suorana verkon välityksellä jotakin kautta?

  3. Maajoukkueen keski-ikä on nyt 28 vuotta. 20-24 vuotiaita on viisi, joista kaikki eivät ole varmoja kisapaikastaan. Edelliseen MM- kisajoukkueeseen verrattuna siis lähes saman ikäinen joukkue. Nuorennusleikkaus on tehty mutta varovaisesti.
    Ruotsin joukkue on selvästi nuorempi mutta lähtee suosikkina kotikisoihin. Toivottavasti Suomen vahvuutena on positiivinen joukkuehenki ja yllätetään Ruotsi finaalissa.

  4. Juha Kivilehto, Kari Koskelainen — ei käyttöä. Mutta ei tarvikaan käyttää. Hyvät pari-kolme kenttää saadaan kyllä kasaan.

  5. Huh huh kivilehto koskelainen hulmi???m.kohonen vaan ei enää ruotsipoikien tasolla..tiitu huikee!!ei sit iiskolaa laasosta ja oikeasti s.johansson missä??

  6. S. Johansson ei ole vakuuttanut tällä kaudella mutta Iiskolaa olisin kokeillut. Savonen pelannut vasta pari peliä oikein hyvin mutta jos parin pelin perusteella tehdään maajoukkue valintoja niin metsään menee. Kokonaisuus ratkaisee, hyvä pidempiaikainen pelaaminen, terve päänuppi, urheilullisuuus jne.

  7. Ruotsalaiset edellä kaikessa huikeeta yksilö taitoo. Erinomaisia syöttämään, viimeistelemään, fysiikka kunnossa ja nöyryys puolustaa. Ei vaan riitä valitettavasti.

  8. Omaan silmään pisti, että peräti kahdeksan liigajoukkuetta on saanut pelaajan joukkueeseen. Se on melkoisen paljon.

  9. Niin mut tonne aina nostellaa ssv:n miehiä vaikka muut pelais kuinka hyvin. Krister Savosta huutais joukkue. Savosen hyvä pallonhallinta korvaa puuttuvan jalan. Ja itseluottamus on timanttia!

  10. Juu savosen unohdin..öö johansson ei vakuuttanut??kuinka??alkaa taas löytyy niinkuin tvottelu osoitti!!mut oikeasti koskelainen swispörsis öö missä??muuan nilson taitaa johtaa..hulmi???

  11. Tämä on huvittava palsta, ei jääkiekossa tämmöistä ole koska on ammattilainen laji. Täällä pelaajien mammat, isukit ja lähipiirit sokeana valittavat kun oma lähipiiriläinen ei pääse maajoukkueeseen.

  12. Kyllä se vaan niin on, että kansainvälisissä peleissä (lue Ruotsia vastaan) fyysisyys korostuu. Vaikka olisi millainen pallovelho niin liikettä vaaditaan, jos halutaan kestää kärjen perässä. Kiva nähdä hyökkäyspäässä vanhoja konkareita, tuovat varmasti rauhallisuutta kaukalon ulkopuolellekkin. Mites Juhiksen rooli puolustuspäässä? Väänänen – Stenfors handlaa kyllä oman tonttinsa.

  13. En usko että savosen taidot korvaa puuttuvaa fysiikkaa ruotsalaisia vastaan. Siellä kun on paremmat taidot sen erittäin kovan fyysisyyden lisäksi.

  14. Koskelaisen mukanaoloa ihmettelen jälleen kerran.

    Hulmi mielestäni selvin ehdokas neljänneksi sentteriksi Kukkolan, Hännisen ja Hyvärisen/Kohosen jälkeen. Kuka muu muka?

    Jussi Pihan palloton peli on mj-tasolla nähty. Petri Kauko liian vanha pitemmän tähtäimen projektiin. Joonas Kaasalainen sai näyttöpaikkansa, mutta ei vakuuttanut. SPV:n Kuuselan ja Mäkelän rahkeet eivät taida riittää. Potentiaalisia tulevaisuuden mj-pelaajia löytyy ainakin Indiansista + Niclas Meyer (SSV). Tähän projektiin eivät ehdi matkaan.

    S. Johansson ja Savonen ovat pomminvarmasti mukana myöhemmin. Toivottavasti myös Iiskola.

  15. Missä Hirvisuon Ville? Huimassa vedossa alkukaudesta, ansaitsisi näyttöpaikan.

  16. Missäs on esimerkiksi nuori lupaus Oilerssin omapoika Hirmasto maajoukkueringistä? Kokeilisin myös Josbassa loistavaa kautta tekevää Matikaista joukkueessa.

  17. Kuka väittää, että Savoselta puuttuu nopeutta ja fyysisyyttä ei tiedä tästä lajista mitään. Kaveri ei näytä urheilijalta, mutta aivan huikean nopeat ensimmäiset askeleet ja ajoitus. Pää kestää tiukat paikat ja taitoja ei ilmeisesti edes nämä ”asiantuntijat” uskalla kyseenalaistaa. Heittämällä kivilehdon, Töllikön ja Aron edelle joukkueeseen. Töllikön arvostusta en itse ymmärrä.

  18. Nuorennusleikkausta ei näy koska valmennusjohto tietää että nämä Superliganissa pelaavat konkarit pärjäävät ruotsalaisia vastaan paremmin kuin omat junnumme, siitäkin huolimatta että liike on huomattavasti heikompaa kuin muutama vuosi sitten. On luonnollista etteivät juniorimme pärjää yksilötaidossa ruotsalaisille, koska Ruotsissa pelaavat pääsevät pelaamaan tämän tästä maailman huippuja vastaan, ottaen vaikutteita näistä ja kehittyen. Fyysisten ominaisuuksien suhteen tätä ongelmaa ei pitäisi olla, ne kun ovat suurimmalta osin kiinni yksilön henkilökohtaisesta harjoittelusta. Osoittaisin syyttävän sormen niihin juniorivalmentajiin jotka antavat parhaille pelaajilleen vapautuksia fysiikkatreeneistä niin kauan kuin nämä ratkovat pelejä. Tälläinen ”fyysinen treeni on rangaistus” -ajattelutapa saattaa säilyä pelaajan mielessä vielä vuosia junnuvuosien jälkeenkin. Väitän ruotsalaisten olevan tässä edellä, he saavat pelaajansa oikeasti ymmärtämään fyysisen kunnon kehittämisen tärkeyden.

    Pelaajan X puuttumista ihmetteleville; luuletteko oikeasti tuntevanne pelaajiston paremmin kuin maajoukkueen johto? He ovat nähneet kyseiset pelaajat pelaamassa toisiaan vastaan maajoukkueleirityksillä että liigapeleissä ja tehneet päätöksensä niiden perusteella. Vaikka joku Hirvisuo heittäisikin kaksi maalia jotain hmv-joukkuetta vastaan tai Savonen käyttäisi puikot Merron Tommilta, niin ei se tarkoita että he pärjäisivät ruotsalaisia vastaan. Tai no saattaisivat pärjätä, mutta voittaminen onkin sitten eri asia.

  19. Pitäis laittaa semmonen skaba, et toi suomen maajoukkue vastaan pääkallon lukijat sais äänestää kaikista ulkopuolelle jääneistä pelaajista haastaja joukkueen.. sit pelattais matsi:) varmasti nytki pystyisin heittää joukkueen mikä pesis ton maajoukkueen:D

  20. ”sakukas”, entä jos laitettaisiin ne molemmat joukkueet pelaamaan tämän jälkeen Ruotsin ykkösjoukkuetta vastaan?

  21. Tukkahan siinä tulis:D mulla jäi siitä viime mm- finaalista mieleen se yks ruotsalaispakin tekemä maali puolestakentästä.. järkyttävä veto, ei minkäälaista maskia ja Kososella maalis ei ollu mitää mahkuja torjua.. siis aivan ylivertaasia joka osa alueella! Jotenki tuntuu ettei ruotsia saada kii vielä kahden vuoden päästäkää olevis kisois.

  22. Hyvässä joukkueessa on mukana kokemusta ja nuoruutta, siis mun mielestä. Junnut pelkästään ei toimi… ja varsinkin kun ei noiden nuorempien taso kuitenkaan ole meillä mikään maaginen. Taitavia pelaajia, joo, mutta todellisia johtajia ja voittajatyyppejä vertaa esim. Järveen, Forsteniin, silloin kun olivat parhaimmilaan! Ei näistä savosista ja kumppaneista ole vaan tohon, ainakaan vielä… toivottavasti edes joskus…

  23. kunka monta peliä, tällä kaudella, Kohonen on Störressä pelannut ja millä tehoilla. On mennyt vähän ohi.

  24. Aina pitää valita parhaat pelaajat maajoukkueseen. Mj ei siis ole mikään tulevaisuuden joukkuea vann paras tällä/sillä hetkellä. Mutta itse olisin jättänyt Mika Kososen sivuun kunnes hän on antanut riittävät näytöt nykykunnostaan.
    Olen muuten samaa mieltä kun VV että Krister Savosen fysiikassa ei ole mitään vikaa! Kaiken kaikkkiaan maajoukkuetason pelaaja.

  25. vv puhuu kyllä täyttä asiaa. Kyseisten herrojen tilalle esimerkiksi Savonen sekä Tikka. Luulisi viimeisen kahden kauden vähän vaakakupissa painavan. Sekä uskoisin että muut cc allstars pelaajat mahtuivat maajoukkueeseen. Mutta totta toki myös ”maajoukkueen johtoon luottavan” jorinat sillä harva meistä on heitä enempää herrojen pelejä nähnyt. Mahdollisesti osalla paremmat väliin tiettyihin henkilöihin kuin toisilla.

  26. Hei allihuuppa
    Meidän maajoukkue ei ole vielä valmis nuorrennusleikkaukseen. Kailiala ,Stenfors valmiita ottamaan ohjat. Muut ovat liian ailahtelevaisia. Lax kapteeni

  27. Salibandyssä tarvitaan fysiikan ja taidon lisäksi älykkyys ja terve päänuppi ja viimeksi mainittu puuttuu aika monelta mj kanditaatilta, nimiä mainitsematta.

  28. Maajoukkueen nuorennusleikkaukseen tarvitaan nyt kokenut valmennusjohto. Olisi toivottavaa että siinä vaiheessa Kettusen kauden jälkeen Petteri Nykky ottaisi projektin vastaan, aisaparinaan Jyri Korsman.

  29. Juupa juu. Missähän se Tikka on tästä joukkueesta. CC-turnauksen tähdistössä, viime kauden Play-offien arvokkain pakki Happeelle, heittämällä. Tällä kaudella näyttäis +/- olevan +15 kuuden pelin jälkeen vaikka alotti kauden Ukkosen pakkiparina (17v) paimentamassa.

  30. Joo ihmettelen samaa, et miksei Tikka oo tuola.. sillolis fysiikka ja veto ruotsalaisten pakkien tasolla

  31. Maajoukkueen keski-ikä on 28 vuotta ja edellisissä MM-kisoissa 30, joten vähän nuorempi joukkue nyt.
    Ruotsin valmennus reakoi jo 2011 tekemällä rohkean nuorennusleikkauksen ja tulokset on näkyneet jo pari vuotta.
    Suomessa on vähätelty nuorten mahdollisuuksia, puhutaan junnuista vaikka äijät lahjakkaampia, fyysisesti vahvempia ja pelanneet liigassa vastuullisina useamman vuoden.
    On syntynyt kaksi leiriä, nuoret vs. konkarit joka asettaa valmennukselle haasteen.
    Olen myös huomannut lajin ns. asiantuntijoiden arvostavan mielummin mennyttä aikaa kun tätä päivää ja tulevaisuuden mahdollisuuksia.

  32. Jos verrataan Ruotsin ja Suomen maajoukkuetta, niin ensimmäinen ero löytyy jo peruspeliasennoista. Kun Ruotsi on ryhmittäytynyt ottamaan pitkää hyökkäystä vastaan, niin JOKA JÄTKÄN painopiste on 5 cm alempana kuin suomalaisilla vastaavissa tilanteissa. Pieni asia, mutta syöttöpeitto paranee ja kun ruotsalaisilla on vielä kaksi ensimmäistä askelta keskimäärin hieman terävämpiä, syntyy ratkaiseva etu. Sama henkilökohtaisen peliasennon paremmuus tuo myös hyökkäystilanteissa hiukan enemmän tilaa ja aikaa erilaisiin ratkaisuihin. Muissa ominaisuuksissa (mm maksiminopeudessa) Suomi on Ruotsin kanssa samalla viivalla.

    Katsokaa esimerkiksi Moilasta, joka on nopea ja loistava pelaaja kokonaisuudessaan, mutta peruspeliasento on liian ylhäällä. Suomalaisista ainoastaan Väänänen, Hyvärinen, Lax, Salin, Tiitu kunnossa olleessaan ja erityisesti Stenfors ovat riittävällä tasolla peruspeliasennossaan ja reagointinopeudessaan kv-peleihin. Katsokaa, miten Stenfors dominoi fyysisesti puolustuspelissään!

  33. Savonen, Salo, Johansson tulevaisuuden tähtipelaajat maajoukkueessa,
    kunhan tollot valkutkin sen huomaa. Kettunen ei ole paras mahdollinen päävalmentaja maajoukkueelle,,puutteita,,mutta, kuka
    parempi?, paha arvailla!?

  34. Tulevaisuuden pelaajia, kyllä. Mutta mites paljon ovat voittaneet kotimaassa? Ei mestaruuksia, ne pitäis ekaksi saada–> osata ensin voittaa omassa maassa…

  35. ei kai sitä yksilöinä voiteta. saattaa hetki mennä jos jokaisen maajengin pelaajan pitäs olla voittanu kotimaassaan. onkos niin tehneet Ruotsin yksilöt? Harvempi kai (Falun, Storvreta)

  36. Herää nyt hyvä mies, nyt ei ole kyse mistään tenniksestä!
    Eikös nää herrat ole nuorten mm voittajia nyt ainaski, pelit ei kyllä ollut kotimaassa. Kaikkee sitä saa lukee…

  37. Pakko jatkaa kun nousee savu korvista. Pakko kysyä, että otko tosissas? Kysymys on joukkuelajista, varmaan ymmärrät loput.

  38. Haba, manse pelaajien lähipiiri taas kitisee, ihme kun et ehdottanut vielä Rantalaa mj valmentajaksi. Hiukan haiskahtaa johonkin suuntaan.

  39. Stadi, ei huono ehdotus, Rantala vois olla vaihtoehto, näyttöjäkin
    on ja lisää tulee keväällä!

  40. S.lle . Savonen,Salo, Johansson, Kulmala. 2x Aluemestaruus, 1x SM kulta 3x SM Pronssi, 2x SM hopea junnuissa. 1x SM Pronssi, 1x SM hopea , 2x Cup hopea, 1x Cup kulta miehet. Johansson,Kulmala+ 1 aluemestaruus. Savonen + 1 Cup hopea. Savonen, Salo, Johansson 1x MM kulta U19. Savonen, Salo + MM pronssi. Mitä 21 vuotiaan vielä pitää tehdä.

  41. Todella mielenkiintoinen turnaus tulossa nyt viikonloppuna. Viimenen näytön paikka ennen MM-kisoja, kaikilla joukkueilla paras miehistö. Toivottavasti saadaan suorat lähetykset netin kautta, yle ei näköjään vaivaudu paikalle kun samaan aikaan on lähetyksiä koriksesta ja futiksesta.

  42. Hyvin nasahti provoni manselaisille:-). Niinku laitoin, niin onhan noi tulevaisuuden pelaajia. Mutta mun mielestä tällä hetkellä ei vielä poikien taso riitä ruotsalaisia vastaan…

  43. pienestä sitä ollaan onnellisia, kun hiukan oiotaan. Luetteloin vaan mitä pojat ovat saavuttaneet urallaan kotimaassaan ja muutama ulkomaan tapahtumakin tuli siinä mainittua.
    Eikä noi kotimaassaan kaiken voittaneet ja ulkomailla pelaavat menneisyyden pelaajatkaan pari vuotta sitten pärjänneet kovinkaan hyvin saati sitten nyt.

  44. Outoa kitinää pelaaja valinnoista, ettekö ole jo huomanneet että pelaaja valinnat tehdään ihan muilla ansioilla kuin pelitaidon/älyn/fysiikan kyvyillä, raha tai sopiva ”kaveri” ratkaisee, ruotsin joukkue kasataan vallan muilla argumenteilla, sen soisi valkenevan myös suomen joukkuetta kasaaville… no, pelataas noi EFT pelit nyt näillä ja katotaan mihin se riittää, MM-kisoihin voidaan sitten laittaa taas uus ”korttipakka” pelille…