Toinen erä ratkaisi Suomen voiton Tsekistä – Tiitulle hattutemppu

Kuva: Salibandyliiga

Suomen miesten maajoukkue aloitti Euro Floorball Tourin omalta osaltaan 6-9 (1-1,3-6,2-2)-voitolla Tsekistä.

Suomi hävisi Tsekille edellisessä kohtaamisessa Tsekin EFT:ssä keväällä ja maksoi nyt kalavelat takaisin. Turnauksen päivän toisessa ottelussa Ruotsi voitti Tsekin 6-2.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen. Toisessa Tsekille osui vahva vaihe ja se osui kolmesti kahden ja puolen minuutin aikana. Suomi kuitenkin heräsi tämän jälkeen ja iski erässä vielä viisi maalia Tsekin verkkoon. Viimeinen erä oli tasainen ensimmäisen erän tapaan.

Suomen Tero Tiitu oli tehokkaalla ja hyvällä pelipäällä. Loukkaantumisesta toipunut Tiitu nakutti hattutempun Tsekin verkkoon.

Mika Kohosen paluu maajoukkuepaidassa oli iso asia koko salibandymaailman mittakaavassa. Kokeneet Kohonen, Tiitu ja Rickie Hyvärinen muodostivat Suomen ykkösviisikon. Vielä ei nähty entisaikojen loistoa, mutta väläyksiä kyllä.

Suomi: Tero Tiitu 3+0, Kari Koskelainen 1+1, Miko Kailiala 1+1, Risto Töllikkö 1+1, Mika Kohonen 0+2
Tsekki: Martin Tokos 1+1, Patrik Doza 1+1