Miehet

Totaalinen nöyryytys Suomen mestareille – ruotsalaiset tyrmäsivät finaalissa 12-0

05.10.
2014
27 Kommenttia
0
Miehet
Turnauksen All-Stars-kuusikkoa: Rasmus Enström, Alexander Galante Carlström, Michael Zürcher, Otto Tikka ja Jonas Wittwer. Tatu Väänänen puuttuu kuvasta. Kuva: IFF

Turnauksen All-Stars-viisikkoa: Rasmus Enström, Alexander Galante Carlström, Michael Zürcher, Otto Tikka ja Jonas Wittwer. Tatu Väänänen puuttuu kuvasta. Kuva: IFF

Jyväskylän Happee jäi täysin Falunin jyrän alle Champions Cupin miesten finaalissa sunnuntaina. Ruotsalaisjoukkue voitti ottelun lopulta lukemin 0-12 (0-3,0-1,0-8). Ruotsalaisjoukkue oli koko ottelun ajan vahvempi, mutta erityisesti viimeinen erä oli suomalaisten kannalta murheellinen. Maailman parhaaksi tituleerattu Rasmus Enström merkkautti itselleen tehopisteet 2+4.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
JiiK
05/10/2014
No nyt sai kyllä hävetä.
S
05/10/2014
Tuloksena oli Häppee tällä kertaa...
Janne
05/10/2014
Oi että kun oli surullista katottavaa. Missä oli Hynynen tai Kauko? Tai Tikka? Aivan untenmailla koko jengi! Ja missä on valmennusjohto, kun antaa tällaisen tapahtua? Eikö siellä yhtään osata reagoida? 8-0 vika erä! 8-0, eikä yhtään tyhjiin!

Näyttää siltä, että Happeen viime vuotinen mestaruus oli vain siitä kiinni, että täällä pelataan jotain aivan eri divaria kuin lännessä tai sitten Happeen viime vuotinen mestaruus oli joku kummallinen onnenkantamoinen. Todellakaan Happeella ei ole mitään hajua siitä miten tätä peliä pelataan.
Poro
05/10/2014
Joku kaipaili Happeen pelaajia maajoukkueeseen. Näytöt annettu. Eivät pärjää kovimpia vastaan.
Mooseteatter very good
05/10/2014
Yksi noloimmista hetkistä Suomen salibandyhistoriassa. SPV sentään hävisi viime vuonna vain parilla maalilla.
Tieto
05/10/2014
Naapuri oli nyt ton verran parempi. 0-4, 0-5 tms tilanteessa voi vaan riskeerata. Joskus on syytä myöntää naapurin paremmuus ja tämä on juuri se hetki.
Pahvipahvi@laatukko.com
05/10/2014
MM-kisoissa lienee parempi poistua välierissä, jotta säästyy finaalissa nöyryytykseltä.
S
05/10/2014
Mun veikkaus on, että tulee käymään juurikin niin ettei tarvii ees finaaliin mennä... En nyt haluaisi olla pessimisti, mutta eihän tässä 2 vuodessa ole tapahtunut mitään oikeaa heräämistä, ainakaan mun mielestä. Majua on nuorennettu, joo, mutta eihän me vaan pärjätä ruotsalaisille. Se varmaan osasyy, että kotoisessa liigassa on liikaa turistijengejä, joita vastaan kovimmat jengit pärjää höntsäämällä.
J
05/10/2014
Luvut meni niin kuin meni kun lataus purkaantui. Ei enää kiinnostanut vaikka 4-0 tilanteesta olisi voinut nousta. 5-0 oli liikaa. Jengi pelasi ehkä ne vajaa 10 min ja kun tuli pari kaverille niin ihme kyllä naksu kuului. Eihän tasoero tuota ole, hieno välierä ja voitto, ja Wieler sentään voitti Falunin. Ja Tsekeissä tuli pari maalia kuokkaan Falunilt. Mutta eipä silti, kyllä hävetti. Ja erityisesti valmennuksen osaamattomuus. Aikalisä 8-0 tilanteessa, pelitapamuutokset olemattomia ja ne vähätkin myöhässä, tiivistäminen ja ketjujen muutokset päin peetä! Hyökkäykset yksilöjuttuja, tuki ja pallottomien liike ja sitä kautta laatusyötöt puuttui. Kun vielä yksilöille tuli käsittämättömiä virheitä koko kentän alueella merkkauksessa ja pallon käsittelyssä ynnä näytti 1 vs 1 tilanteissa ja jalalla että takki oli tyhjä, niin tuollainen romahdus on mahdollinen. Hopea on joskus ok, mutta tuollaisen jälkeen ei varmaan maistu.
MouseTheather
05/10/2014
No, tämä oli peli siinä missä joku muukin peli. Itseäni ei hävetä mikään, eli Falun oli vain todella paljon parempi ja tämä on nyt tasoero mikä meillä on. Suomen kaikki johtavat liiton miehet olivat pelejä katsomassa yläparvilla ja aitioissaan, eli varmaan ymmärtävät mihin pelissä ollaan menossa kärkimaassa.

Happee teki sen minkä pystyi ja tänään aseita ei Falunin lyöntiin ollut. Falun dominoi käytännössä joka sektorilla. Otetaan tästä opiksi. Jos tuolla olisi ollut Happeen sijasta joku muu, niin tuskin siellä olisi juuri sen kummallisempi lopputulos, vai uskooko joku oikeasti, että SPV, Classic, Erä tai SSV olisi Falunin pystynyt jotenkin kaatamaan?

Sen sijaan, että vedetään Happeeta lokaan, niin olisikohan kenelläkään ehdotusta, että missäs olisivat Suomen tulevat huiput ja miten näistä saadaan entistä parempia? Miten saamme liigajoukkueisiin 3 todella kovaa kentällistä? Happeen morkkaaminen ei kehitä lajia eikä pelaajia... jonkun mielestä se voi olla hauskaa, mutta itse en jaksa lähteä ala-arvoiseen irvistelyyn, tehkööt muut sen. Tällä hetlellä on turha heitellä muutamien taitavien -95 poikien nimiä tänne, kaikki tietävät nämä sankarit, mutta ei taida tämä muutama riittää, eli jokaiseen ikäluokkaan tarvittaisiin 20 todella taitavaa pelaajaa. Osaavatkos seurojen juonioritoiminta tämänlaiset pelaajat tunnistaa ja tuotttaa? Onko massa riittävä ja valmennuksen laatu? Keskitytäänkö valmennuksessa oikeisiin asioihin? 12-0 yksittäisellä pelissä on toki kova takaisu, mutta jos tästä tulee tapa, niin siitä tavasta on hiton vaikea päästä eroon. :)
kommentoija
05/10/2014
happee on häppee! Mukahauskoja haastatteluja, säälittäviä selkäänajoja ja finaalissa munaton esitys, nolle tehtyä maalia. Näistä on happee tehty. Toivottavasti eivät voita mestaruutta enää koskaan!
JS
05/10/2014
Lähetetään kaikki lupaavat nuoret Ruotsiin ja Sveitsiin jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Oppivat treenaamaan kunnolla ja saavat oikeanlaista asennekasvatusta. Muutaman vuoden päästä meillä on taas yksi majullinen hyviä nuoria pelaajia. Voitetaan yksi MM-kulta ja kaikki on taas hyvin. Ei tarvita muutoksia harjoitteluasenteeseen tai -määriin, eikä muitakaan ikäviä juttuja.
Hetkinen, vai käytettiinkö me tätä korttia jo jossain vaiheessa?
Kauris
05/10/2014
Happeen kupla puhkesi. Jalat ja kädet ei riittä kv-tasolla. Kaikki pelaajat oli aivan pas.... Ei tuu voittaan enää ikinä mitään. Ei suomessa eikä missään. Loppuu tähän se happeen hypetys ja hirvirytke. Joukkue on aivan kososen varassa ja tänään kosonenkin suli.
ganki27
05/10/2014
Turha mollata happea teki mitä pystyi ja mitä opetettu.Nyt vain on niin että meillä reenataan hiukan eriasioita kun Ruotsissa.
Pitää keskittyä olennaiseen eli maalintekoon ja pelaamiseen!!!!Harjoitukset joissa opetellaan maalinteko eripaikoista ja tilanteista.Silloin olemme samoissa sekä reenit pelimuotoisia !Ruotsissa pelaavat suomalaiset tietävät ja kaikki mm joukkueeseen.Happee teki parhaansa.
Jorma
05/10/2014
Hyi helvetti mikä tulos,hävettää Happeen puolesta.
Suomalainen
05/10/2014
Arvon Jyväskylän Happeen pelaajat sekä valmentajat, Suomen mestarit salibandyssä vuonna 2014, 0-12 häviöllänne Ruotsin mestaria vastaan Te häpäisitte koko suomalaisen salibandyurheilun.

Voiko tasoero todella olla näin suuri Suomen ja Ruotsin parhaan joukkueen välillä? Ei.

Te tyritte pelinne mitä pahimmalla tavalla. Seurauksena kansainvälisen seurajoukkueturnauksen koko historian selkein tappio. Tappio ei sinänsä ole häpeä, vaan se tapa, jolla se tuli. Ette tehneet maaliakaan ja omiin meni peräti 12, siis täysi tusina. Ei mikään 6-0 tappio, vaan se vielä tuplana.

Olette saaneet nyt otsikon sanoin, totaalisen nöyryytyksen. Älkää suhtautuko siihen väliinpitämättömästi tai naureskellen, tällaista sattuu. Näihin loppulukemiin hallitseva Suomen mestari ei voi päätyä kuin erittäin epäammattimaisen asenteen vallatessa joukkueen ottelun kuluessa.

Te olette nyt asettaneet meidät suomalaiset häpeän ja ruotsalaisten pilkan kohteeksi. Ottakaa tappionne karvaasti kasvattavana kokemuksena ja tehkää enemmän ammattimaisesti töitä menestyksenne eteen.

Luvatkaa meille suomalaisille, ettei tämä nöyryytys toistu.
J
05/10/2014
No noi muutamat säälittävät Räkä-Petterit kommentteineen jääköön omaan arvoonsa. Räksyttävät rakit, jotka elävät noista vihakommenteista. Mutta kyllähän täällä voi arvioida yksittäistä peliäkin ilman että se on mollausta. Ei tarvitse heti pyrkiä parantamaan koko maailmaa yhden pelin perusteella. Olen sitä mieltä, että suuri osa valmennuksen lajiosaamisesta häipyi Korsmanin myötä, ja jäljelle jäänyt ei riitä noihin peleihin. Huom! puhun lajiosaamisesta, en muusta. Joukkue voi pelata huonosti, mutta valmennuksen tehtävä on tehdä kaikkensa ettei tuollaisia kyykkäyksiä tapahdu. Jos tekivät, niin se ei ollut paljon. Ruotsi on edelleen Suomea parempi säbä-maa, mutta Happee ei ole noin paljon Falunia huonompi joukkue.
S
05/10/2014
Olihan toi loppu nyt niin hirveetä spedeilyä ettei mitään järkeä. Ite jos pelaisin noin huonon matsin ja joku ei tulis latelee jotain latteuksia, niin ottais päähän vieläkin enemmän!! Etenkin kommentti "happee teki parhaansa", ärsyttää varmasti enemmän kuin muutama paska kommentti. Varmasti jokainen happeen kopissa tietää, ettei tänään kukaan tehnyt kentällä parastaan! Varmasti yksi paskimmista peleistä mitä noi kukaan jätkä on koskaan pelannut...

Mutta niinku tässäkin ketjussa moni kirjoittaa, nyt ois tehtävä jotain ja nopeesti, että Ruotsin etumatkaa sataisiin kurottua. Mitä meillä tehdään väärin? Mitä eri tavalla? Mitä voitaisiin tehdä paremmin? Tämmöisten tulosten jälkeen ei ainakaan sponssirahat ole yhtään helpommassa ja uusia halliprojekteja saada vireille... siis mutulla toi...
SP
05/10/2014
enpähän ole vielä ehtinyt peliä katsomaan, mutta noin yleisellä tasolla tilanne vaan on se, että Ruotsissa taso on järkyttävän paljon kovempi, Noita Falunin tasoisia jengejä on 4-5 ja jokainen Superliigassa pelaava nippu on kova, Maajoukkueita saisi lähes samantasoisina 2-3 ja uusia nuoria nousee koko ajan. SE, missä ollaan pahasti jäljessä, on se junnuvalmennus. Se missä me tutkitaan peliä ykkös- ja kolmosroolien kautta jo pikkujunnuissa, Ruotsissa harjoitellaan taitoa, syöttöä ja maalintekoa.

Sama romahdus tapahtui maajoukkueelle edellisissä MM-kisoissa. Siellä on absoluuttisesti maalilman parhaat vastassa ja sveitsiläiset löysi lääkkeet voimalla Falunin ahdistamiseen. Happeella ei noita katujyriä ole ja kädet eikä jalat vaan riitä ruotsalaisille. Ja Suomessa taas ei riitä muilla jalka Happeeseen nähden, voimaa tosin löytyy sitten enemmän.
Lopettakaa kitinä
05/10/2014
Aivan turha kaataa kaikkea lokaa happeen niskaan, sillä Suomesta ei yksinkertaisesti löydy yhtäkään parempaa jengiä. Suomen taso on vain yksinkertaisesti hirvittävän huono maailman ykköseen eli Ruotsiin verrattuna. Ei selittelyjä tai tekosyitä, Ruotsi ja ruotsalaiset joukkueet ovat vain paljon parempia. Piste.

Mm-kisoissa suomella ei tule valitettavasti olemaan minkäänlaisia saumoja moneen vuoteen.

Ei mulla muuta
Oku
05/10/2014
Finaalipaikka on aina kansainvälisessä turnauksessa kova suorittus. Happee oli kyllä huono tänään. Valmistautuminen pielessä? Turnauspelaaminen on eri pelaamista verrattuna yksittäisten sarjapelien pelaamiseen? Happeen pelejä nähneenä voin sanoa, että pystyvät kyllä parempaankin, paljon parempaan. Tänään ei ollut Happeella hyvä päivä ja liekö Falunilla oli sitten normipäivä.

Falunin yksilöt aivan huikean loistavia. Aivan uskomatonta yksilötaitoa. Toisaalta hieno havaita, että yksilötaito menee pelitavan (valmiiden kiskojen) edelle.

Falun: Vei kovalla prosentilla 1 vs 1 tilanteet. Pienessä tilassa pallon hallinta aivan maagisella tasolla. Maalipaikoista kovalla prosentilla pallo sisään - reagointi ja laukaisutaito. Myös puolustajat todella vahvoja pallolllisessa pelissä - ei heikkoja lenkkejä. Yleisesti yksilöiden pallonhallintataidot ihailtavalla tasolla. Helppojen virheiden määrä todella vähäistä. Vahvoja myös fyysisessä pelissä.

Yleisesti ottaen on Suomalaisissa seurajoukkueissa tehtävä paljon töitä, jotta seura- ja maajoukkuetasolla saavutetaan Ruotsalaisten tämän hetkinen taso.

Upea oli kyllä katsoa Falunin pelaajien taitavaa pelaamista. Todella upeaa.

Kyllä Happee nousee suosta ja on taas kotoisessa liigassamme yksi kärkiporukoista.
ET
05/10/2014
Ihanasti juttu kommentteja täynnä, kun suomalainen häviää. Jos Happee olisi voittanut, olisi ollut pari "hyvä Happee" kommenttia, ei muuta. On tää yks helvetin negaatio koko kansakunta!
Sohvaporkkana
05/10/2014
ET, osuit naulan kantaan. Cheekin sanoin: täällä jokainen huti on naula omaan arkkuun.
Samaa
06/10/2014
Samaa edellisten kanssa.. Hiljaista on wiler pelin kommentti osastolla jonka hirvet veti hyvin!
Alakatsomo
06/10/2014
viime vuoden spv:n rökäletappio sai sisällöltään samankaltaiset 51 viestiä http://paakallo.fi/2013/10/spvlle-pettymys-champions-cupin-finaalissa-falunin-tehoketju-ratkaisijana/
Säbärin+äiti
06/10/2014
Ylimielistä hypetystä Happeelta ja Sb Prolta ennen Champions Cupia...olis vissiin kannattanut keskittyä siihen salibandyyn enemmän ton mainospelleilyn sijaan...ei Happee mikään erityisen hyvä joukkue kuitenkaan ole, säkällä ja pikku "pelikenttä jäänpäälle" kikkailulla viime keväänä voitti suomenmestaruuden...kapea kärki kuitenkin joukkueessa, jaa no, oli siellä yksi hyväksi havaittu pelaaja, muuan Kotilainen...
?????
06/10/2014
Mites tää Pro tähän liittyi?!?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.