Miehet

TPS maukkaaseen jatkoaikavoittoon – ”Päällimmäisiä ajatuksia ei kannata sanoa”

27.10.
2014
3 Kommenttia
0
Miehet
Kuva: Anssi Koskinen

Sami Tuominen ja Juuso Alin juhlivat jatkoaikamaalia. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Koovee iskivät yhteen maanantai-iltana miesten Salibandyliigan ottelussa Turussa. Jännittävien ja tasaisten vaiheiden jälkeen ottelu päättyi TPS:n jatkoaikamaaliin ja kotijoukkue vei huipputärkeät pisteet lukemin 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0).

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelussa viimeisteltiin maaleja vuorotahtiin ja pitkään näytti siltä, että joukkueet päätyvät pistejakoon. Ajassa 64:55 TPS:n Sami Tuomisen illan toinen osuma kuitenkin upposi kaikkien aikojen Koovee-puolustuksen ohi maalin etukulmaan ja turkulaisryhmä nousi ainakin tällä hetkellä pudotuspeliviivan yläpuolelle, joskin lähimpiä kilpailijoitaan enemmän otteluita pelanneena.

Ottelun hahmo?
TPS:n Sami Tuominen kellotti kaksi tärkeää osumaa, vaikka muuten esiintyikin ailahtelevasti. Juuso Alin pelasi erinomaisen ottelun turkulaisjoukkueen takalinjoilla. Kooveen Eemeli Salin vaikutti jatkuvasti vaaralliselta, mutta osumia syntyi tänään lukuisista paikoista huolimatta vain yksi.
Maalivahdit, TPS:n Tommi Kekkonen ja Kooveen Arvid Vonk, pelasivat kumpikin kelvollisen ottelun ja antoivat joukkueilleen mahdollisuuden voittoon.

Ottelun puheenaihe?
Tasaisissa merkeissä edennyt ottelu kuumeni loppua kohden ja kummallakin joukkueella oli erinomaiset mahdollisuudet ratkaista peli itselleen sekä kolmannen erän lopussa että jatkoajalla. Turkulaisyleisön räjäyttänyt Sami Tuomisen viime sekuntien jatkoaikamaali saattaa nousta kauden edetessä erittäin arvokkaaksi ratkottaessa tasaisen sarjan keskikastia.

Kommentit:
– Harjoittelutauko tulee hyvään paikkaan. Joukkueen tekemisen taso on laskenut viime viikkojen aikana, TPS-valmentaja Aki Vilander kommentoi.
– Oli tasainen ottelu. Omasta mielestä ei ollut hienoin salibandyottelu mitä olen nähnyt, mutta voittoon täytyy olla tyytyväinen. Alitajunta on blokannut ensimmäisen kohtaamisen, mutta tehtiin tänään kaveria enemmän maaleja, TPS-maalivahti Tommi Kekkonen sanoi.
– Aivan päällimmäisiä ajatuksia ei kannata sanoa. Mielestäni oikea lopputulos olisi pelitapahtumat huomioiden ollut 3-3, mutta nyt meni näin. Kovia oppirahoja maksetaan. Tänään ei tehty niistä paikoista, joista yleensä viimeistelemme ja pitää katsoa myös joissain asioissa peiliin, vierasjoukkueen valmentaja Hannu Santanen totesi.
– Tepsin käsikirjan mukainen ottelu. Hatunnosto TPS:lle – onnistuivat pelaamaan meidän vahvuudet pois, Koovee-hyökkääjä Mikko Immonen summasi.

Tilastohuomiot:
TPS: Sami Tuominen 2+0, Jani Hyytiäinen 1+0, Ville-Martti Laine 1+0. Tommi Kekkonen 16 torjuntaa.
Koovee: Mikko Immonen 1+0, Perttu Koljonen 1+0, Eemeli Salin 1+0. Arvid Vonk 17 torjuntaa.

Linkit:
Anssi Koskisen ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
katsoja
28/10/2014
Olen katsonut monta TPS:n juniorien pelejä. MV-osasto täynnä elokuvaheittäytyjiä. Ei ihme että joukkueet päästävät paljon maaleja vaikka materiaali yleisesti hyvä. Taktiikat eivät tue maalivahtien torjumista. Samat harrastelijavalmentajat avaavat vuodesta toiseen toimihenkilöiden lasten tietä, kun muut lahjakkaat pojat istuvat penkillä. Juniorien fysiikkaharjoittelu aivan lapsen kengissä.

Herää TPS!
Koovee fani
28/10/2014
"Kaikkien aikojen koovee puolustus" , tämä kommentti on varmaankin sarkastinen ? Koovee puolustuksen materiaali on liigan häntäpäätä
peesaaja
29/10/2014
Olen samaa mieltä katsojan kanssa. Kyllä ensisijaisesti pitäisi peluuttaa valmentajien poikia ja sitten vasta toimihenkilöiden.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.