Miehet

Video: NST:n liigajoukkueet voittoon miehissä ja naisissa

18.10.
2014
11 Kommenttia
0

Lappeenrannan NST otti lauantaina voiton niin naisten kuin miesten Salibandyliigassa. Naisissa jyrän alle jäi Erä III numeroin 5-2 ja miehissä SalBa lukemin 6-3. Otteluista on nyt tarjolla maalikoosteet.

Naisten liigassa NST oli tehokkaimmillaan ensimmäisessä erässä ja vei sen nimiinsä 4-2. Anu Forsback viimeisteli kaksi osumaa ja oli joukkueensa pistekuningatar.

Miesten liigassa vierailijajoukkue SalBa voitti ottelun laukaukset lukemin 14-29, mutta NST onnistui maalipaikoissaan paremmin ja Daniel Steiger kellotti tehot 2+0. Ottelun loppulukemat sinetöinyt Anssi Tikkasen 6-3-osuma syntyi tyhjään maaliin. Voitollaan Salibandyliigan alkukauden suurin yllättäjä on sarjassa kolmantena, tasapisteissä kärjessä olevan Happeen sekä kakkosena majailevan SPV:n kanssa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Laakso
19/10/2014
Ottaen huomioon että kyseessä on pääsarjataso, niin heikkoja on suurin osa julkaisuista ottelukoosteiden saralla. Vain pari seuraa saa puhtaat paperit omissa silmissäni.

Tiedän, että monellekkin seuralle näitä tehdään ilmaiseksi talkootyönä, mutta tuo vaan kertoo lajin asemasta maassamme. Jos lajia arvostettaisiin, niin panostettaisiin myös näkyvyyteen ja ihmisiin jotka osaavat sitä tuottaa. Pari hassua seuraa tuohon maassamme ilmeisesti haluavat panostaa.
Laakso
19/10/2014
Koska edellistä en pysty editoimaan, niin kirjoitanpa uuden. Tarkoitukseni ei mitenkään ole dissata näitä NST:n koosteita, jotka kuitenkin ovat liigan keskitasoa. Itseäni vaan entisenä TV-alan työntekijänä harmittaa kuinka moni seura jättää medianäkyvyytensä harrastelijoiden käsiin.
Jussi
19/10/2014
Kaikilla ei ole käytettävissä TV-alan ammattilaisia.
Pik
19/10/2014
Näitähän kuvataan valmennukselle, ei nettiä varten, joten tyyli on varmasti erilainen. Kuvaan pitää saada mahdollisimman monen pelaajan sijoittuminen. Valaistuskin on, mitä on. Tietysti olisi hienoa, jos olisi mahdollisuus kuvata koostelähetys erikseen, mutta lienee kaunis haave.
Karilas
19/10/2014
Kiitos palautteesta, joskin se ei ollut kovin rakentava. Mitkä asiat koosteissa erityisesti ovat pielessä?

Sen lisäksi, että tekijät eivät ole TV-alan ammattilaisia, kuvausvälineet ja kuvankäsittelyyn käytettävät tietokoneet ja ohjelmistot ovat harrastajatasoa. Koko ajan silti pyritään kehittämään koosteitakin ottaen kuitenkin huomioon, että ne ovat kompromissi siitä kuvanlaadusta ja kuvakulmasta, mitä tarvitaan valmentajien/tuomarien käyttöön.

Valmentajat haluavat mahdollisimman laajasti nähdä kentän ja pelaajien sijoittumiset. Maalikoosteessa taasen olisi hienoa nähdä tarkasti itse suoritus. Hyvästä HD kuvasta pystyisi zoomaamaan parempia maalikoosteita. Jos kuvaisi parhaalla HD laadulla (mitä harrastelijakamerasta saa) tiedoston koko kasvaa niin suureksi, että sitä ei pysty järkevässä ajassa käsittelemään normitietokoneella. Saati lataamaan tiedostopalveluun, josta valmentajat taasen lataavat pelin omille koneilleen.

Pitäisi olla pari kuvaajaa ja laitteistoa kuvaamaan eri asioita pelistä. Ja aikaa sekä innostusta kasata koosteita pelien jälkeen tuntitolkulla. Ja joka tapauksessa laadukkaammat laitteet. Meitä talkoolaisia ei kuitenkaan ole liikaa varmaan missään seurassa. Rahalla tietenkin voisi ostaa tuotantoa ammattilaisilta, mutta sitä aikaa saanemme vielä odotella. Nyt mennään näillä ja pyritään parantamaan tulosta olemassa olevissa raameissa.

Kari Lassila, NST-kuvaaja
Jussi Reponen
19/10/2014
En itse käy juurikaan NST:n peleissä enkä ole TV-alan entinen tai nykyinenkään ammattilainen, mutta NST:n maalikoosteet katson aina läpi ja tässä pari kommenttia:

- Videon pitäisi alkaa suoraan 1. maalista. Videota katsovat tietävät kyllä paljonko peli on päättynyt, kuka oli vastustaja ja milloin peli pelattiin. Nämä tiedot voi tarvittaessa katsoa YouTube-videon nimestä ja/tai kuvauskentästä. Eli videon ensimmäistä 7 sekuntia ei mielestäni tarvita vaan se tuhlaa katsojan aikaa.

- Laatu on omaan silmääni riittävä ja "zoomatut" hidastukset ovat erittäin jees. Samoin hyvää ovat nuo harhautuspoiminnat (Kaila) ja parhaimmat torjunnat (Monthan).

- Ei taustamusiikkia, katsomon ja pelin äänet kuuluvat, hyvä!

- Maalintekijät ja syöttäjät näkyvät videon alareunassa, hyvä!

- En tiedä paljon alun infon tekemiseen menee editoijalta aikaa, mutta ehkäpä saman ajan voisi käyttää mieluummin lisäämällä videon kuvaustekstiin allekkain maalintekijät ja syöttäjät sekä linkit maalien tekoaikaan, jolloin runsasmaalisesta ottelusta voisi nopeasti klikkailla vaikka vain viimeiset pari maalia läpi. Linkin videon tiettyyn kohtaan voi tehdä esim. tämän avulla: http://youtubetime.com

- Videon lopun tiedot seuraavasta kotiottelusta on mielestäni vähän turha osio, mutta se ei alun info-osioon verrattuna haittaa paljoakaan, koska katsomisen voi luontevasti päättää siihen

- Kuten kaikessa muussakin: laatu ja ulkoasu ovat detaljeja, sisältö ja käyttökokemus määräävät

Teette hyvää ja tärkeää duunia, kiitos!

Parhain terveisin,
Jussi Reponen
Apulanta
19/10/2014
Laakso on hyvä ja lyö hanskat kouraan. Varmaan joku seura tarvitsee jeesiä?
Loviisa
20/10/2014
Itse pelistä. Näyttäis SalBa tilastojen mukaan olleen aika vahvoilla pelissä mutta tulos taas NSTmäinen. Hienosti on joukkue organisoitu vaikka tylsä pelityyli onkin. Tais tääkin peli ratketa loppujenlopuks tehokkuuteen ja maalivahtipeliin niinkuin yleensä.

Toivottavasti kestää vire.
S
20/10/2014
"– Videon pitäisi alkaa suoraan 1. maalista. Videota katsovat tietävät kyllä paljonko peli on päättynyt, kuka oli vastustaja ja milloin peli pelattiin. Nämä tiedot voi tarvittaessa katsoa YouTube-videon nimestä ja/tai kuvauskentästä. Eli videon ensimmäistä 7 sekuntia ei mielestäni tarvita vaan se tuhlaa katsojan aikaa."

Täysin eri mieltä! Kyllähän noi tiedot pitää mun mielestä olla ehdottomasti ja selkeesti, ettei tosiaankaan tarvii jostain googletella tulosta!!
Jussi K.
20/10/2014
Itse olen syyllinen Kooveen otteluiden kuvaamiseen maalikoosteisiin, joten pakko kai se on hiukan tännekkin kerrankin kommetoida eikä käydä vaan lueskelemassa muiden kirjoituksia.

Omasta mielestäni on vaan ja ainoastaan hyvä asia että katsojat haluavat laatua koosteisiin ja kertovat parannusehdotuksia. Tosin tämän keskustelunavaajan kehitysehdotukset eivät oikein tulleet esille, sillä tuon NST:n koosteen katsottuani en siitä kyllä mitään erityistä solvattavaa löydä. Kaikki tärkeimmät siitä löytyy selkeästi.

Nimimerkki S:n kanssa täysin samaa mieltä tuosta maalikoosteen alkuun tulevasta ottelutiedoista. Jos tosiaan on niin kiire koostetta katsoa että tuo kymmenisen sekuntia on ajan tuhlausta, niin kannattaa kenties katsoa se kooste vaikka jossain toisessa vaiheessa päivää. Tuskin koko ajan niin kiire on? Meidän koosteissamme ottelun lopputulos tulee vasta maalikoosteen lopussa parhaiden pelaajien tehojen yhteydessä olevassa blanssissa.

Palautetta saa ja pitääkin aina antaa. Ei tässä hommassa muuten kukaan osaa kehittyä katsojien toivomaan suuntaan.

Jussi Koivunen, Koovee-kuvaaja
teme+#8
20/10/2014
Hienoo Jussi,hienoo talkoo työtä,arvostan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.