Video: Steelers-LNM kaikki maalit – Lastikka 4+0, Aaltonen 2+2

Divarin sarjakärki Hämeenlinnan Steelers kaatoi Limingan Niittomiehet perjantaisessa sarjaottelussa lukemin 9-6 (4-3,1-2,4-1). Steelersin voiton takuumiehinä häärivät neljän maalin mies Ville Lastikka ja 2+2 tehtaillut Julius Aaltonen. Näyttäväksi suoritukseksi voidaan nostaa myös Nico Jonaesonin maali tyhjään rysään.

9 comments

  1. Jos vähänkään seuraa Lastikan otteita illasta toiseen. Luulis Luukkosen papereissa olevan isoa roolia Villelle tarjolla seuraaviin nuorten arvokisoihin. Hienoa Ville jatka samaan tahtiin.

  2. Eiköhän tää kaveri nyt ole jo pitkään ollut majumiesten papereissa? Tai ainakin ite oon törmännyt noissa junnumajujen listoilla useasti. Muuten aika tuntematon kaveri mulle, mitä nyt kävin ihan mielenkiinnosta divarinpörssejä kattelemassa(ei tuu ite divari seurattua yhtä paljon kuin liigaa) ja näköjään on ihan tekijämies niiden perusteella…

  3. No eipä näyttäny olevan tosiaan kummallakaan veskalla kovin kaksinen vire. LNM:n veskalla itseasiassa aika oudon näköistä toimintaa lähes joka maalissa. LNM:n 5-4-maalissa vielä outo yksityiskohta, Lerssin veskari tulee reilusti vastaan mutta silti pallo menee maata pitkin aika keskelle maalia. Joko matkalla ottaa pienen hipsun pakkiin tai sitten sijoittuminen on totaalisen perseellään.

    Maalivahtivalmennuksen olemattoman tason kyllä oikeasti huomaa lajin huipputasollakin. Monet divari- ja liigaveskaritkin tekevät aivan perustason virheitä ja tyylit ovat totaalisen itseopiskeltuja. Kyseessä on kuitenkin salibandyjoukkueenkin ehkä tärkein yksittäinen pelaaja.

  4. Kannattaisi harkita maalivahtivalmennusta. Steelersin organisaatio ssa esimerkiksi on kokopäiväinen maalivahtivalmentaja. Tätä toivoisi näkevän muissakin seuroissa laajemmin.

  5. Suurin ongelma on tosiaankin se, että MV-valmennusta ei ole edes tarjolla juuri missään, mutta toinen on sitten se että sekin valmennus vaihtelee tasoltaan, valmennussisällöltään ja ihan koutsien taustoiltaankin ihan yhtä lailla.

    Ns. järjestäytyneisyys tällä osalla valmennusta on aika nollissa. Tai ainakin sellainen kuva välittyy…

  6. JZ:n kanssa samaa mieltä; MV-valmennusta ei ole oikeastaan missään järjestetty. Ja itse veskarina olisin jo junnuna vaatinut enemmän MV-valmennusta muualta kuin perusvalmentajalta, jolla ei ole yhtään kokemusta tolppien välistä. Kun se maalillaolo ei ole pelkästään fysiikkaa tai tekniikkaa tai sijoittumista, vaan myöskin psykologista. Seuroilla olisi oikeastaan hyvä ruveta miettimään vähän järjestäytyneempää MV-valmennusta, esim. kehittämällä yhteistyössä maalivahtien kanssa erinäistä valmennustyyliä veskareille. Pelkkä kohti laukominen ja lenkkeily ei riitä.

  7. ”MV-valmennusta ei ole oikeastaan missään järjestetty.”

    Olisikohan muikkukukon syytä päivittää tietojaan? Googleen hakusanaksi ”maalivahtivalmennus salibandy” ja kyllä sitä ihan muutama seura Suomen maassa näyttää järjestävän.