Naiset

Vitkovice vei Zugia suomalaispelaajien kohtaamisessa – ”Pystymme paljon parempaan”

01.10.
2014
0 Kommenttia
0
Naiset
Vitkovice ja Mirva Laitinen (vas.) olivat Mira Oksmania (oik.) ja Zugia vahvempia. Kuva: Olli Laukkanen

Vitkovice ja Mirva Laitinen (vas.) olivat Mira Oksmania (oik.) ja Zugia vahvempia. Kuva: Olli Laukkanen

Salibandyn Champions Cupin keskiviikon päiväottelussa kohtasivat Tsekin naisten sarjan mestari Vitkovice ja Zug United. Pääkallo.fi kävi 1.SC Vitkovicen 9-3-voittoon päättyneen ottelun jälkeen jututtamassa joukkueiden suomalaispelaajia.

Zugin suomalaiskapteeni Marjut Mäkelä ei ollut tyytyväinen omiensa otteisiin.

– Meillä oli hyvä tsemppi alussa, mutta vastustajalle kaikki kunnia. He viimeistelivät paremmin, emmekä me saaneet omia paikkojamme hyödynnettyä. Pystymme niin paljon parempaan, joten totta kai harmittaa, kahdesti jäähypenkkiä kuluttanut Mäkelä tuumi.

Ensimmäisen sveitsiläisten maaleista viimeisteli suomalainen Hilma Haakana. Huomenna Zug kohtaa Ruotsin mestarin Djurgårdensin, ja siinä ottelussa Zug on selvä altavastaaja. Mäkelän mukaan siihen otteluun voi lähteä täysin paineitta.

– Eipä meiltä kukaan odota mitään, mutta lähdetään taistelemaan ja nauttimaan pelaamisesta, kapteeni totesi.

Vitkovicen leirissä oltiin ymmärrettävästi paremmalla tuulella. SB-Pro:n keväällä jättänyt Mirva Laitinen luuti tsekkiläisten puolustuksessa isot minuutit, ja tilille merkattiin myös ottelun voittomaali. Laitiselle Zugin joukkue oli etukäteen mysteeri.

– En oikein tiennyt mitä odottaa, sillä tiesimme vain, että vastustaja juoksee paljon. Hyvin meillä oli kuitenkin peli kontrollissa. Oma peli meni tänään ihan hyvin, Laitinen näki.

Tsekin liigassa ei ole vuosien saatossa juuri suomalaisnaisia pelannut, mutta Laitinen on ottanut haasteen vastaan mielellään. Joukkue on täynnä taitavia pelaajia, ja vauhti tuntui kovalta aluksi myös 21-vuotiaasta Suomen mestarista.

– Hyvin on lähtenyt kaikki sujumaan, joukkue on ottanut vastaan todella hyvin. En osannut odottaa mitään sellaista. Alussa tuntui, etten pysy perässä yhtään, mutta nyt on mennyt jo paremmin, Laitinen kommentoi.

Välierissä Vitkovice saattaa kohdata Laitisen viime kauden seuran SB-Pron, ja se kutkuttelee jo hieman mielessä.

– Kieltämättä se vähän jännittää jo nyt, mutta katsotaan nyt ensin tuo Djurgårdens-ottelu, Laitinen muistutti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.