Naiset

Ennätysyleisö todisti Classicin voittoa ja Alangon tehoiltaa – ”Loistavalle yleisölle hienoa naissalibandyä”

23.11.
2014
4 Kommenttia
0
Naiset
Eliisa Alanko (nro.6) latoi tänään tehot 4+2 SB-Pron verkkoon. Kuva: Esa Takalo

Eliisa Alanko (nro.6) latoi tänään tehot 4+2 SB-Pron verkkoon. Kuva: Esa Takalo

Naisten Salibandyliigan runkosarjan yleisöennätys pantiin uusiksi sunnuntaina, kun Tampereen Classic ja nurmijärveläinen SB-Pro taistelivat liigan kärkipaikasta Tampere-areenalla.

Viime kevään finaalikaksikon otteita seurasi 938 katsojaa. Historiaan siirtynyt edellinen ennätys oli 693 henkeä Classicin ja Happeen kamppailusta kaudelta 2010–2011. Parannusta yleisöennätykseen tuli näin lähes 250 katsojan verran. Ennätyksen ja liigan piikkipaikan nappasi Classic kukistamalla hallitsevan mestarin SB-Pron 8–5.

Ottelun ratkaisu?
Kotijoukkue juoksi peliin selvästi terävämpänä kuin Pro, vaikka Eija Helenius laukoikin vieraat johtoon ajassa 2.30. Classic-pelaajat tuhlasivat silmiinpistävän paljon ”varmoja” maalipaikkoja. Joukkue pääsi kuitenkin tauolle ansaitussa 3–1-johdossa.

Pro kavensi heti toisen erän alussa. Molempien joukkueiden pallollinen peli oli poikkeuksellisen epävarmaa, ja lukuisista virheistä huolimatta muita osumia ei nähty.

Päätöserässä Pro nappasi hetkeksi tahtipuikon, kun Heleniuksen, Elina ja Karoliina Kujalan yhteispeli toimi ja Pro siirtyi 4–3-johtoon. Sitten esiin astui Eliisa Alanko. Vikkeläkinttuinen hyökkääjä paukutti kahdeksassa minuutissa tehot 3+1 ja kruunasi huippuiltansa viimeisellä minuutilla purkamalla pallon tyhjään verkkoon.

Ottelun hahmo?
Eliisa Alanko (4+2) upotti Classicille henkisesti tärkeän 4–4-tasoituksen kiertorannelaukauksella juuri, kun Pro pommitti tauotta palloa kohti Kreeta Lakkalan vartiomaa maalia. Osuma käänsi flown ja lopulta koko kissahiirimäisen ottelun tamperelaisille.

Ottelun puheenaihe?
Yleisöennätyksen syntyä auttoi, että otteluun oli tiettävästi jaettu runsaasti vapaalippuja. Oli miten oli, iso katsojamäärä synnytti Tampere-areenalle loistavan tunnelman, ja Classic ja Pro tarjosivat varsin jännittävän ja värikkään kamppailun pisteistä.

Kommentit:
– Aika vauhdikas peli. Pelaajilla oli kova into pelata, ja koska tempo oli vauhdikkaampi kuin kertaakaan tällä liigakaudella, tuli molemmille joukkueille aika paljon virheitä pallollisena. En tiedä, johtuiko revanssihengestä vai mistä, mutta Classic oli nälkäisempi. Parempi voitti, ei siitä ole epäilystä, kiteytti SB-Pron päävalmentaja Timo Suonpää.

– Loistavalle yleisölle hienoa naissalibandyä. Ekassa erässä voitimme huippupaikat 7–2. Kopissa asioiden piti olla hyvin, mutta toisen erän alussa kaveri teki salamamaalin. Meidän likkamme eivät siitä lannistuneet. Kolmas erä oli huippusalibandyä. Takaa ohi ja hieno voitto, kiteytti Classicin käskijä Veli-Matti Koivunen.

Tilastohuomiot:
Classic: Eliisa Alanko 4+2, Salla Suomela 2+0, Nina Rantala 2+0.
SB-Pro: Eija Helenius 2+1, Karoliina Kujala 1+2, Elina Kujala 1+1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Annina Vainio
Oho
24/11/2014
Naisten jääkiekossa käy parhaimmillaan 200 ihmistä naisten jalkapallossa parhaimmillaan 400 ihmistä. Eli salibandylta todella kova suoritus
Jep
24/11/2014
Kova suoritus todella! Ja hieno homma, jos näin suuren urheilujuhlan tuntua ollaan saatu todistaa naisten salibandyliigan runkosarjan ottelussa. Harmittavasti jotkut aiemmat ennätykset samaisessa hallissa ovat hieman ihmetyttäneet katsojaa, kun pelin aikana katsojien määrä ei ole tuntunut vastaavan ilmoitettua lukumäärää.
Totta
24/11/2014
Kyllä hieno juttu, mut jos palataan arkeen niin keskimäärin naisten peleissä käy alle100 / ottelu. Kun rehellisesti ilmoitetaan , et kyllä pitäis markkinointia lisätä ja liiton lähtee siihen mukaan . Muuten nämä jää yksittäisiksi piikeiksi tässä lajissa.
Toivetta pukkaa
24/11/2014
Olisiko tästä ilotulituksesta maalikoostetta saatavilla! Harmittaa kun en päässyt katsomoon!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.