Miehet

Erä voittoon mahtikirillä, Lastikka latoi seitsemän maalia Steelersille – katso keskiviikon salibandytulokset

19.11.
2014
22 Kommenttia
0
Miehet
Ville Lastikka kuritti Erä Akatemiaa. Kuva: Juhani Järvenpää

Ville Lastikka kuritti Erä Akatemiaa. Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erä palasi voittojen tielle kukistamalla Nokian KrP:n lukemin 9-7 miesten Salibandyliigassa. Viime kevään finaaliuusinnassa puolestaan Happee oli Tampereella Classicia etevämpi 5-7.

Nokian KrP siirtyi ajassa 26.35 Antti Naskalin osumalla 1-6-johtoon, ja Erä vaihtoi maaliin Markus Laakson tilalle Teemu Kortelaisen, joka oli ohittamaton aina 58. minuutille asti. Erä kiri peliin mukaan maali kerrallaan, ja kolmannessa erässä se vyöryi lopulta nokialaisten ohi. Nokialle sulaminen oli jo toinen perättäinen, sillä se johti edellisessä ottelussa SPV:ä vastaan 5-1.

Erän paras pistemies oli 1+3 nakutellut Lauri Kapanen, ja Jere Oksanen puolestaan taituroi hattutempun. Nokian ykkönen oli Johannes Jokinen tehoin 1+3.

Kärkikamppailussa Tampereella Classic ja Happee etenivät kaksi erää tasatahtiin, ja vielä ajassa 44.46 Classicin Tommi Ahola tasoitti lukemiksi 4-4. Kaapo Savinaisen, Jami Mannisen ja Juuso Heikkisen maaleilla hirvipaidat karkasivat kuitenkin voittoon, ja Happee jatkaa Salibandyliigan kärkijoukkueena. Paras pistemies oli 35-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt konkari Petri Kauko tehopistein 1+2.

Kolmannessa liigakamppailussa Koovee jatkoi kovaa menoaan kaatamalla Indiansin vieraissa 5-7. Neljännen perättäisen voittonsa ottaneen Kooveen ykköskarju oli 2+2 iskenyt Lassi Ylisiurunen.

Divarin ainoassa ottelussa kaksi edellistä otteluaan murskanumeroin voittanut Erä Akatemia sai nyt puolestaan kylmää kyytiä, kun kärkijoukkue Steelers kävi opettamassa mosalaisia hurjin lukemin 3-15. Käsittämättömässä vireessä oleva Steelersin Ville Lastikka kartutti maalitiliään peräti seitsemällä osumalla.

Keskiviikon tulokset:

Miesten Salibandyliiga:
Erä-Nokian KrP 9-7
Classic-Happee 5-7
Indians-Koovee 5-7

Miesten Divari:
Erä Akatemia-Steelers 3-15

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Piupalipaupali
19/11/2014
Vain ajan kysymys koska iki-Ilves R. Koljonen on Nokialainen Näätä. Eipä olisi näätälauma jäätynyt Riken komennossa tänään nähdyllä tavalla.
Jukkisb
19/11/2014
Lastikalla noita suonenvetoja riittää. Tänäänkin seitsemän.
Manse
19/11/2014
Hyvä matsi, Kosonen torju pisteet jyppiin.
Tsemmppiä kisoihin, jatka samaan malliin niin hyvä tulee!
Hurja
19/11/2014
Outoa ettei jutussa oltu huomioitu Tomi Aaltosen 71 torjuntaa. Eihän sitä välttämättä häviön takia tarvitse huomioida, mutta onhan se nyt aivan järkyttävä määrä torjuntoja salibandyotteluun.
J:kylä
19/11/2014
Classicilla ei maalintekijöitä tasakentällisillä jos vänttisellä tökkii
Tuulee
19/11/2014
Nyt äkkiä Lastikalle siirtopaperit Ruotsiin... Ei näytä Suomen kentiltä löytyvän vastusta.
VALOJA PÄÄLE!
19/11/2014
NYT HERÄTYS IHMISET EI SILLÄ OLE 71 TORJUNTAA
Tilastot kusee
19/11/2014
On se kumma ettei tilastoja korjata. Heti korjattas jos lopputulos menis väärinpäin ja pisteet hävinneelle vai korjattisko? Jos tilastoja ei osaa käyttää järjestelmissä tai edes aatella mikä on mahdollista, kannattaa mennä koulutukseen. Ihme touhua Erältä jälleen kerran.
Pk+seutu
19/11/2014
Koovee se hiipi kolmanneksi sarjataulukossa ja Tampereen ykköseksi
Taulukko
19/11/2014
Ssv, spv, happee 11 peliä, klässic 12 peliä, koovee 14 peliä....
Helmikuussa uusi katsaus.
jarru
19/11/2014
Mutta hiipi silti ;)
Arto Kilponen
19/11/2014
Minusta yksi reilu tapa laskea sarjatilannetta kärjen osalta tässä vaiheessa kautta on laskea takaperin. Eli mitä vähemmän "pistemenetyksiä", sitä korkeampi sijoitus ja tie-breakerina mitä enemmän pelejä sitä korkeampi sijoitus. Eli se näyttää tällä hetkellä tältä:
Happee 3
SPV 4
SSV 6
Classic 8
Koovee 10
OLS 10
NST 10
Oilers 12

Toki voidaan aina jossitella että joku kohtasi helpommat vastustajat jne. jne. mutta minusta tuo kertoo silti enemmän kuin pisteet juuri nyt. Kauden lopuksihan tämä järjestys on tietysti täsmälleen sama laski tämän kumminpäin tahansa.
Juhani+Järvenpää
20/11/2014
Jos pelimäärissä on suuret erot, voisi sarjataulukon rakentaa järjestykseen pisteitä/ottelu.
Pisteet per peli
20/11/2014
Jos joukkueet laittaa pisteitä/ottelu järjestykseen, niin taulukosta tulee seuraavanlainen:

Happee
SPV
SSV
Classic
Koovee
OLS
NST
Oilers
----
Erä
KrP
----
TPS
Indians
SalBa
Josba

Oilersin keskiarvo tasan piste per peli, joka tuottaisi 26 pistettä ja veisi Oilersin playoffeihin, kuten nykysijoitus antaisi olettaakin.
perinnepentti
20/11/2014
olishan se hienoa jos pelattaisiin niin kuin ennen vanhaan, kaikille pelejä tasatahtiin - ellei jopa samoina päivinä
Pk+seutu
20/11/2014
Niin tai jos jos ja jos olisi voittanut kaikki pelit,olisi tod näk liigakärjessä :)
Arto Kilponen
20/11/2014
Niin, tuo pisteet per peli on tietysti ihan hyvä myös. Järjestys oli ainakin eilisen kierroksen jälkeen sama kuin tuolla "ottamatta jääneet pisteet"-systeemillä, tuo pisteet per ottelu on vain hankalampi laskea käsin, kun taas tuon "häviöstä 2, tasapelistä 1" nyt laskee hitaampikin päässään. Toki jos se näkyisi suoraan sarjataulukosta, niin se olisi ihan eri asia.

Mutta siitä olen samaa mieltä, että sarjaohjelma auttaa sarjataulukon vääristelyssä melkoisesti. Osa joukkueista pelaa jäätävän paljon kotipelejä tietyissä vaiheissa, esim. Oilersilla on menossa 8 ottelun kotipeliputki (no joo, PK-seudulla nyt vähintään kaikki) ja Nokia pelasi 7 "ihan oikeaa" kotipeliä putkeen tuossa vasta.

Sen sijaan tämä on minusta hyvä homma, että keskellä kautta näitä pelejä pelataan lähes joka päivä. Nytkin ke-ma joka päivä.

Yksi minkä liitto saisi tehdä, on koti/vieraspelien sarjataulukot. Ei vaadi kovin montaa riviä koodia ja kaikki data on tietysti jo valmiina. Jos nuo taulukot on jo jossain, niin laittakaa toki linkki.
palstalainen
20/11/2014
Arto Kilponen, nuo koti/vieraspelitaulukot löytää ainakin livetulokset.comista. Sieltä vaan valitset salibandyn lajiksi ja etsin kotoisan liigamme.
Toinen vaihtoehto
20/11/2014
tilastotiedolle on tilastopalvelu.fi/fb sivusto, joka oli viime vuonna "karvalakkiversio" tulospalvelusta. Siellä on noita yhteenvetoja (koti/vieras, joukkueet, YV/AV-maalit jne). Taulukko järjestyy uudelleen valitsemalla haluttu sarake.

Uusi tulospalvelu on kyllä paremman näköinen, mutta täällä on enemmän dataa.
Arto Kilponen
21/11/2014
Kiitos molemmille! Valitettavasti tuollakaan ei ole YV-prosenttia, joka nyt tietysti kertoo aika paljon enemmän ylivoimatehokkuudesta kuin pelkkä maalien määrä. Mutta kyllä noista kummastakin silti apua on.

Jäähyistäkin voisi koostaa myös vastustajan jäähyt.
Hurja
21/11/2014
http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/era-nokian-krp/4977/227 niin se vaan tämä näyttäs että 71 torjuntaa. :D
Tilastot puhuttavat
22/11/2014
Esim. tämän päivän peli 22.11 Happee-SSV oli torjunnat 20-11. Samat torjuntamäärät löytyy pelitilaston kohdasta laukaisukartta.

Erä-KrP pelin torjunnat 32-71. Laukaisukartassa 32-28. Vain Erän torjunnat menee yksiin laukaisukartan kanssa. Kakkoserä twiitattiin myös Erän twiitissä kuvan kera 13 torjuntaa. Lopussa toisen erän torjunnat 50.

ERä-NST 10.10. Erälle toiseen erään 49 torjuntaa kun laukaisukartassa 12.

Näppäilyvirheitä vai mitä?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.