Miehet

Happee passitti LaSB:n laulukuoroon – ”Tärkeä tapahtuma meille”

10.11.
2014
15 Kommenttia
0

Miesten hallitseva Suomen mestari Happee eteni Suomen cupin puolivälieriin voittamalla Divarin LaSB:n lukemin 8-5 (3-1,1-1,4-3).

Ottelun ratkaisu?
Kaksi erää joukkueet etenivät tasaisissa merkeissä Happeen ollessa hienoisesti kuskin paikalla. Kolmannessa erässä LaSB tuli kahdella pikamaalilla tilanteeseen 5-4, mutta illan sankarin Veli-Matti Hynysen tupla karisti lammilaiset riittävän kauas. Lopussa vierasjoukkue yritti vielä kiivaasti kavennusmaaleja ilman maalivahtia, mutta Happee ja Tuomas Turunen kestivät.

Ottelun hahmo?
Hyökkääjäksi palannut Hynynen rankaisi vieraita peräti neljä kertaa, ja etenkin 6-4-osuma oli komeaa katseltavaa. Kammottava lämäriohjus sinkoutui aivan maalin vasempaan yläkulmaan, eikä LaSB-maalivahti Kaapo Kettunen ehtinyt edes sitä legendaarista kissaa sanoa. Myös Peter Kotilainen oli liukkaalla pelipäällä, vaikka hän synkensikin iltaansa typerällä 2+2+10-minuuttisella ottelun lopulla. LaSB:lta erottui edukseen erityisesti kaksi maalia puolustajan paikalta ampunut Miikka Pentikäinen, juonikkaasti palloa leiponut Tino Nivala sekä hyvin torjunut Kettunen.

Ottelun puheenaihe?
LaSB järjesti otteluun ilmaisen fanibussin Lammilta, ja täysi bussilastillinen pitikin Monitoimitalolla hienoa mekkalaa läpi ottelun. Happee oli tullut puolestaan vastaan tarjoamalla kaikille lammilaisille ilmaisen sisäänpääsyn otteluun. Kotijoukkueen rumpuryhmä vastasi lammilaismeteliin ansiokkaasti, ja pelaajat kiittelivät kilvan pelin tunnelmaa. Kaiken kaikkiaan maanantainen marraskuun ottelu oli erinomainen osoitus siitä, että cupillekin on oikein järjestettynä edelleen paikkansa. Tällaista cup-henkeä ja tällaisia tapahtumia tarvittaisiin lisää.

Kommentit:
– LaSB oli todella kova vastustaja, kuten tiedossa oli. Meille tämä oli tärkeä tapahtuma, sillä saimme sairastuvalta palanneelle Lassi Kotovaaralle nyt pelin alle ennen perjantain Oilers-kamppailua, ja muutenkin vähemmän peliaikaa saaneet pelaajat saivat tärkeitä minuutteja. Keväällä tarvitaan kaikkia. Kaiken kaikkiaan tämä oli hieno tapahtuma, ja lammilaiskannattajat toivat otteluun erinomaisen säväyksensä, Happee-valmentaja Seppo Pulkkinen kiitteli.

Tilastohuomiot:
Happee: Veli-Matti Hynynen 4+0, Juuso Heikkinen 2+0, Peter Kotilainen 1+1, Petri Kauko 0+2, Toni Kuosmanen 1+0
LaSB: Miikka Pentikäinen 2+0, Heikki Hätönen 1+1, Tino Nivala 1+1, Juuso Kainulainen 1+1, Roope Kainulainen 0+2

Päivän muut neljännesvälierät:
SPV-SalBa 6-3
FBC Turku-Nokian KrP 7-6 ja.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Tietämätön
10/11/2014
Kertokaas nyt hei että onko Tikkakin liittynyt Happeen loukkaantuneiden listalle? Taisi saada jonkin polvivamman viikonloppuna.
Jkl
11/11/2014
Loukissa on. Suurin ongelma on kuitenkin P.Kotilainen. Uskomattoman itsekäs peluri, joka ei näe ketään eikä mitään, vaan puskee pallon kanssa aivan tolkuttomasti. Sitten vielä typerä 2+2+10 loppuun ja kaveri mukaan peliin. Ei oikein näytä olevan kontrollissa tämä kaveri....Todellinen joukkuepelaaja :P
lasb
11/11/2014
tuollaisella pelillä LaSB olisi voittanut suurimman osan liigaporukoista, harmiksi vaan arpa osui näin.
Peli itsessään oli todella viihdyttävää ja taso pysyi korkealla kokoajan, iso kiitos myös tuomareille jotka pitivät hyvän linjan koko pelin ajan. Hieman harmittaa tuo Kotilaisen pelleily mutta näitäkin pelaajia joka lajissa on...
Masa
11/11/2014
Jkl: Just ne itsekkäimmät kaverithan on liigan syöttöpörssin kärkipaikoilla. Taidat olla oikein lajin asiantuntija :D
S7
11/11/2014
Masalle, kyllä toi analyysi Peteristä nyt vaan osuu aika hyvin kohilleen. Syöttöpörssi nyt mitään kerro, ainakaan jos syöttää vaan saadakseen pisteitä!! Toi toki vaan puhdas arvaus. Itse Kotilaiseen, niin hänen pelaaminen on usein nimenomaan tuota puskemista ja pallon kuskaamista. Kaverin pitäis löytää peliinsä vähän jotain muutakin...
Moose
11/11/2014
Miksi Peterin pitäisi muokata selkärangassaan olevaa pelityyliä jos se A) tuottaa tulosta B) ei kostaudu omassa päässä? Siksi että kaikilla kanssapelaajilla olisi parempi mieli kun jokainen saisi pitää palloa yhtä pitkään?
Lari
11/11/2014
Kotilainen saa tilastoihin syöttöpisteitä kun hänen lukemattomista epätoivoisista laukauksistaan maalivahdin torjunnan jälkeen joku pelikavereista pääsee sutaisemaan maalin. Sama juttu Nokian Johanssonilla, syöttöpisteiden tilastot vähän valehtelevat.
Simo
11/11/2014
Ja nuo Kotilaisen +/- tilaston erinomaiset lukemat ovat varmaankin pelkästään pelikavereiden ansiota. Nyt on kyllä ihmeen kateellista porukkaa liikkeellä. Tai sitten trolleja...
Msy
11/11/2014
Peter on erinomainen nuori pelaaja, mutta oikea testi tulee vasta seuraavassa kolmessa pelissä. Ja yleisesti; vain kovat pelit mittaavat pelaajan taidot.

Oilers-Happee
Classic-Happee
Happee-SSV

Nuo joukkueet pystyvät organisoimaan puolustuksen niin, että peitetään kantti kahdella ja tehdään 4vs2 vastahyökkäys.
S7
11/11/2014
ainakaan minä en kateellisuuttani huutele, Peterissä on potentiaalia ja paljon, mutta nimenomaan ratkaisupeleissä on vielä liian usein jäänyt pimentoon, yksi puolisen pelityylinsä johdosta. Jos siis haluaa nostaa tasoaan vielä pari pykälää, niin mun mielestä nykyistä pelityyliä hänen pitäisi pikkasen muuttaa, toki vain mun mielipide tämä...
Hirvi
11/11/2014
Onhan Peterin peli monipuolistunut jonkin verran - kanttia hakee vähemmän kuin Classic vuotenaan. Ja syöttöpisteet on tällä kaudella tullut takikselle syöttämisestä sekä kaksykkösistä. Molempia on lisäksi hukattu aika paljon. Ja mikä tärkeintä, Peterin ratkaisut ovat ylöspäin pelaamista ja usein vaarallisia jäähyjä tuottavia liikkeitä. Nuori, lahjakas ja yksi nykyisen Happeen kulmakivistä.
Jkl
11/11/2014
Ei siinä pörssejä tarvitse vilkuilla kun silmällä katsoo kentälle. Verrattuna siihen paljonko tehoja tekee, niin moninkertainen määrä potentiaalisia maalipaikkoja hukkaantuu kun ei ajoissa näe eikä syötä. Rooli pallon nopeana ylöstuojana olisi vahva, mutta kuljetuksen jälkeen kyky tehdä peliä liian usein loppuu. Mutta kaikkea voi opettaa. Tuosta kun monipuolistaisi peliään, niin voisi maajoukkuekutsujakin tulla. Nyt ei tule, mikä todennäköisesti johtuu pelitavan yksipuolisuudesta.
mosse
12/11/2014
Peterillä ei käyttöä ruotsia vastaan.
"vain"
13/11/2014
Ei kerro pörssit mitään...miksi sitten niitä pidetään? Miksi ei toisilla ole enempää? Miksi ei pidetä ainoastaan "kovien pelien" pörssejä?

Jos hukkaa puolet kymmenestä maalipaikasta, tekee silti 5. Jos hukkaa tasaisella kaveripelillä puolet kahdesta maalipaikasta tekee yhden.

Potenttiaali ja erikoisosaaminen on Peterin juttu. Jonkun muun on raataminen ja joukkuepelaaminen. Itsekäs pelaaja ei johda syöttöpörssiä (per/ottelu)vahingossa. Näillä kriteereillä Gretzkykin oli itsekäs paska, koska voitti maalikuninkuuksia eikä koskaan syötellyt.
Juuso
13/11/2014
Peter on todella lahjakas pelaaja ja pelikäsitys tulee paranemaan iän myötä. Tällä hetkellä pelin rytmitys ei ole vielä huppujen tasolla, kun intoa on liikaa. On hän pelannut hyviä pelejä koviakin joukkueita vastaan, mutta esitys ailahtelee liikaa pelin sisällä/pelien välillä.
Mieleen tulee nuori Kovaltshuk, joka oli hyvin samanlainen "yksilö" urheilija nuorena, mutta hiljalleen monipuolistui.
Näissä kisoissa Peterillä ei olisi käyttöä, mutta 4-vuoden päästä voi olla jo isossa roolissa, kunhan motivaatio riittää.

-Juuso

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.