Miehet

Intiaanit juhlivat Espoon paikallisessa – ”Teemana oli, että housuun kakkiminen loppuu”

06.11.
2014
0 Kommenttia
0
Miehet
Valtteri Kainulainen (toinen oik.) johti Indiansin historian ensimmäiseen paikallispelivoittoon. Kuva: Joni Winsten

Valtteri Kainulainen (toinen oik.) johti Indiansin historian ensimmäiseen paikallispelivoittoon. Kuva: Joni Winsten

Miesten Salibandyliigassa taisteltiin keskiviikkona kauden ensimmäinen Espoon paikalliskamppailu. Värikkäiden vaiheiden jälkeen kotijoukkue Westend Indians eteni historialliseen voittoon lukemin 8–7 (1–0, 4–6, 3–1).

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelu oli niin monivaiheinen, että se olisi voinut päättyä kummalle hyvänsä. Hyvän kolmannen erän alun ansiosta Indians ensin tasoitti ottelun, iski kahden maalin johtoon ja karkasi ensimmäiseen derbyvoittoon. Molemmilla joukkueilla oli johtoasemansa pitämisen kanssa vaikeuksia, mutta lopulta Indians onnistui taistelemaan kolmannen erän alussa saavuttmansa johdon ottelun loppuun asti.

Ottelun hahmo?
Vaikea nostaa ketään yksittäistä kummaltakaan joukkueelta, mutta maalien valossa Indiansin Valtteri Kainulainen piti kotijoukkueen Oilersin perässä toisen erän vaikeilla hetkillä. Myös rangaistuslaukauksen kiinni ottanut Indians-maalivahti Mikko Kirvesniemi esitti hyviä otteita, vaikka seitsemän maalia menikin selän taakse. Kolmen syöttöpisteen iltaa viettänyt Indians-pakki Joel Markkola pelasi myös miehekkäästi.

Ottelun puheenaihe?
Viime kaudella Espoon selkeä ykkösjoukkue oli Esport Oilers voittamalla molemmat paikalliskamppailut. Nyt Indians nappasi sen historian ensimmäisen paikallispeliliigavoiton. Viime kaudella Indiansista paistoi kunnioitus läpi Oilers-pelaajia kohtaan. Tämän kauden ensimmäisessä paikallisväännössä nähtiin kuitenkin paljon miehekkäämpi esitys ”pikkuveljeltä”. Keväällä, toisessa paikalliskamppailussa eletään mielenkiintoisia hetkiä Espoon herruuden kannalta.

Myös kamppailun toinen erä jäi varmasti katsojien mieliin. Siinä tehtailtiin peräti kymmenen maalia. Indians ehti karata jo 3–0-johtoon, mutta erän puolessa välissä Oilers nousi takaa ohi vajaassa kolmessa minuutissa. Erätauolle mentiin Oilers-johdossa 5–6.

Kommentit:
– Tietysti pelimme on paranutunut joukkueena, mutta teemamme lähdettäessä tähän paikallisvääntöön oli, että housuun kakkiminen loppuu. Viime vuonna kunnioitimme liikaa Oilersia, voittajajoukkue Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen totesi.

– Ottelu oli yleisöön menevä, maalipaikkoja oli paljon molemmilla joukkueilla. Ajoittain meiltä hienoa pelaamista, mutta esimerkiksi toisessa erässä johtoasemassa pelimme mureni täysin. Kolmannessa erässä pelasimme kypsemmin johtoasemassa, Indians-luotsi Laurikainen sanoi.

– Sekavaa pelaamista molemmilta. Johtoasemassa meidän pelirohkeutemme häviää, mutta tappiotilanteessa vastaavasti rohkeutta löytyy ja maalille mennään suoraviivaisemmin. Pientä lukkoa on joukkueessa tällä hetkellä, vierailijoiden päävalmentaja Teemu Varis kommentoi.

– Seuraavaan peliin mentäessä oma maali pitää tilkitä paremmin. Ei voi kahdeksan maalia mennä omiin, Oilersin kippari Patrick Wardi tylytti.

– Huikea tapahtuma. Mökki aivan täynnä ja yleisö hyvin mukana pelissä. Tätä pitäisi olla joka pelissä. Itse ottelusta en muista juurikaan mitään, aika moista ravia, ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Indiansin Eino Pesu iloitsi.

Tilastohuomiot:
Indians: Valtteri Kainulainen, Samu Nikkinen ja Eino Pesu 2+0, Joel Markkola 0+3.
Oilers: Perttu Pajukoski 2+1, Tomi Ikonen 33 torjuntaa.

Teksti: Janne Erola, Espoo

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.