Jättipommi Joensuussa – Josba jyräsi mestari-Happeen

Josba pääsi juhlimaan voittoa pitkästä aikaa. Arkistokuva: Jari Turunen

Josba pääsi juhlimaan voittoa pitkästä aikaa. Arkistokuva: Jari Turunen
Josba pääsi juhlimaan voittoa pitkästä aikaa. Arkistokuva: Jari Turunen

Kaikki ottelunsa tällä kaudella hävinnyt Josba otti kauden avausvoittonsa miesten Salibandyliigassa, kun pelkkiä voittoja toistaiseksi kerännyt sarjakärki Happee taipui Joensuussa lukemin 10-5 (2-1,2-1,6-3).

Kahden erän jälkeen 4-2 johtanut Josba karkasi jo neljän maalin johtoon, ennen kuin Happee tuli taas kahden maalin päähän kahdella pikamaalilla. Joensuulaiset eivät antaneet mestareiden kiriä, vaan se jyräsi viimeisellä kymmenminuuttisella Happeelta karkuun voittaen lopulta 10-5.

Josban kaikki kaikessa torstain yllätysvoitossa oli kakkosketju, jonka jäsenistä Mikko Hallikainen iski 2+2, kohua kommenteillaan herättänyt Pauno Kajoksinen 3+2 ja kapteeni Perttu Puska peräti 3+3. Happeen paras oli hattutempun taikonut Jami Manninen.

Josballe voitto tuli todella pitkän tauon jälkeen, sillä edellinen voitto oli tammikuulta, kun se kaatoi Loviisan jatkoajalla. Edellinen varsinaisen peliajan voitto oli viime vuoden puolelta joulukuulta.

12 comments

  1. sentää! Se oli tiedossa et happee ottaa vielä pataan, mut josbalta.
    Nekun ei ole tietääkseni pelannut yhtään peliä niin sanottuja kärkeen povattuja jengejä vastaan, hyvä josba.

  2. Iha jo lerssii vasttaa.. mut jospa nyt täst voitost tulis itseluottamust se verra että raapii tarvittavat voitot ainaki siihe ette tarttee pelata ns puutomis karsintoihi joutumis pleijjareita

  3. Pauno Kajoksinen esimerkki siitä, että ne on lahjattomat kun treenaa. Mahtoi Happeen kavereita hävettää hävitä peliä Kajoksista vastaan. Happeen kundit treenanneet kesällä 7-8 kertaa viikossa, Kajoksinen kerran tai kaksi viikossa.

  4. Ei ne erot nyt niin isoja ole. Josba oli jo Jyväskylässä parempi kuin moni muu siellä käynyt. Nyt molemmat Kotilaiset pois, Junkkarinen, Kotovaara, niin että tasoitusta tuli paljon. Ja sitten tämän valmennuksen kuningasidea pistää ykköseen pakiksi hyökkääjä ja samalla hajoittaa viime kauden tehoketjut. Ei pelitä niin kuin pitäisi. Tuollaiseen peliin pelikuntoisista kaksi mahdollisimman tehokasta ketjua ja kolmas pelaamaan hajavaihtoja. Liian rajoittunutta peluuttamista.

  5. Komppaan edellistä kirjoittajaa. Ihmettelen Happeen peluutusta, vaikka pakkiosasto onkin hieman ohut. Tänään oli myös Savinainen poissa. Miten on silti varaa pitää Hynystä pakkina???

  6. ”Joraaja”, tietenkin ne ovat vain selittelyjä, mutta voitko todistaa ettei niillä ole mitään pohjaa?

  7. Eipä tuo josbaa auta. Divariin päätyvät joka tapauksessa, mikä on oikein. Järkyttävää konttaamista vuodesta toiseen. Tosin eipä Joensuu ole ikinä missään hyvä ollutkaan.