Miehet

Karjalainen: Pelaajalahjakkuus avoimena harjoittelustaan – ”Ylimääräistä en tee”

06.11.
2014
54 Kommenttia
1
Miehet
Josban Pauno Kajoksinen sanoo, ettei hänestä kannata ottaa mallia. Kuva: Jari Turunen

Josban Pauno Kajoksinen sanoo, ettei hänestä kannata ottaa mallia. Kuva: Jari Turunen

Joensuun Josban 20-vuotias tämän kauden ykköspistemies Pauno Kajoksinen valottaa päivän Karjalaisessa suhtautumistaan salibandyyn ja harjoitteluun.

Harjoittelun suhteen Kajoksisella tuntuu olevan varsin rento asenne.

– Ylimääräistä en tee. Saatan käydä joskus lenkillä, mutta se on lähinnä ulkoilman ja hapen ottamista. Ei sitä kukaan edes uskoisi, jos väittäisin tekeväni omia harjoituksia, Kajoksinen kertoi Karjalaiselle.

Kajoksinen kertoo jutussa myös erikoisesta unirytmistään, joka muovautuu usein yön NHL-kierroksen mukaan.

– Valvon paljon öisin ja seuraan maksukanavilta tiiviisti etenkin NHL:ää. Unirytmini saattaa olla välillä mitä sattuu etenkin omien pelien jälkeen alkuviikosta. Ennen omia otteluja maltan yleensä nukkua.

Kajoksinen vakuuttaa haastattelussa, että nauttii salibandyn pelaamisesta. Hänelle se on kuitenkin enemmän harrastus, eikä elämän ykkösjuttu.

Kajoksisen edustama Josba on hävinnyt tällä kaudella Salibandyliigassa kaikki kahdeksan pelaamaansa ottelua. Kajoksinen on joensuulaisten paras pistemies 13 tehopisteellään. Tänään Josba kohtaa tappiottoman sarjakärki Happeen kotikentällään.

Koko juttu Karjalaisessa

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jaakko
06/11/2014
Turha se on sit ihmetellä, miks ollaan sarja hännillä ilman voittoja, kun paras pistemies on löysä ja ylimielinen.
Jaa
06/11/2014
Kertoo kenties enemmänkin lajin urheilullisista vaatimuksista kuin kyseisestä ihmisestä.
JZ
06/11/2014
No, eihän kyseessä ole suinkaan anoa pallopeli suomessa, missä korkeimmalla sarjatasolla nähdään tälläisiä surffaajia. Jopa jumallaji jääkiekossa vastaavaan törmää kyllä, vaikka kyseessä on kuitenkin ammattilaistouhu...
Wertti
06/11/2014
Salibandy on meidän kaikkien yhteinen harrastus
Man
06/11/2014
Jaa on niin oikeassa, kyllä lajissa aikamoisia möhömahoja näkyy ja hyvin pärjäävät.
jaakko
06/11/2014
Tämähän on hyvä esimerkki junioreille. Ei tätä lajia kannata niin vakavasti ottaa. Olisi puhunut enemmän opiskeluista ja muusta mitä tekee. Koska koulutus on se mihin kannattaa panostaa. Käsisydämmellä, kenelle tämä oli yllätys? pisteet Kajoksiselle rehellisyydestä.
karvalakki
06/11/2014
Salibandy - Peli meille kaikille. Myös laiskoille ja pulskanpuoleisille
Toippa
06/11/2014
Ainahan näitä lahjakkaita on riittänyt, joille reenaaminen ei ole maistunut. Marko Jantunen lätkässä hyvä esimerkki. Tykkäsi pelata ja oli parhaimpia pelaamaan. Ei harjoittelemaan. Joukkuelajien poikkeuslahjakkuudet pärjäävät Suomen huipulla käytännössä lajissa kuin lajissa vaikkeivat treenaa. Yksilölajeissa ei olisi mahdollista.
niimpä
06/11/2014
Ei ylimielisyydestä puhettakaan kaverin kohdalla. Sattuu vain olemaan sen verran taitava pelimies, että pystyy harrastamaan salibandya liigassa. Ja niinkun itsekin sanoi, ettei halua näyttää esimerkkiä junioreille.
mää
06/11/2014
Petteri Forsell/veikkausliiga MIFK
Esa Keskinen TPS/jääkiekko

Hyvin nääkin pärjää/ovat pärjänneet vaikka eivät näytä ihan sieltä kovimmin treenanneilta :)
sanon vaan
06/11/2014
On totta että salibandyssä on pelaajia korkeallakin tasolla hieman pullean muotonsa kanssa, mutta niin se vain on että joillekkin on elämä antanut niin paljon lahjakkuutta ettei tarvitse ylimääräistä fysiikka harjoittelua tehdä. Esim, Brassi Ronaldo, Andrea Pirlo... veikkaan myös että Kajoksinen on reenannut mailataitojaan enemmän kuin kolmokskentän työmyyrät fysiikkaansa.
keijo
06/11/2014
Kyllä sitä tossa iässä mielellään laukoo tuollaisia kommentteja, mutta eipä Jesse Niinimäkikään enää kovin ylpeän ole vanhoista sanomisistaan.
Sami
06/11/2014
Tälle kaverille tapahtuu jompi kumpi seuraavista (ellei asenne muutu):
1) tipahtaa liigavauhdista, tai roikkuu jossain pohjamutajoukkueessa mukana. Ei koskaan nouse tähdeksi.
2) alkaa mystinen loukkaantumiskierre, joka johtuu siitä, ettei fysiikka ole lajin ja vastustajien pelinopeuden tasolla.

Kyllä tuohon ikään pääsee pelkällä lahjoilla, mutta nyt alkaa se työnteko, or else...

Kyllä kävi pari vuotta sitten sääliksi, kun vertasi Happeen tai vaikka SPV:n pelaajia KooVeen "taviksiin", jopa ylipainoisiin pelaajiin. Sen huomaa kilometrin päähän kuka on tehnyt kotiläksynsä.
nimittäin
06/11/2014
Sekin on tietysti yksi pointti, että tarvitseeko ylipäätään salibandyssa olla minkä tasoinen urheilija. Eipä ampujat esim. ole hirveitä juoksemaan cooperin testissä ja olympialaji kuitenkin. Lajivaatimuksissa on eroja.
Pasi P.
06/11/2014
Eipä sitten taas menty henkilökohtaisuuksiin näissä kommenteissa. Se nyt vaan on helppoa olla niin ketun kaikkitietävä nimimerkin suojista.
gona
06/11/2014
Jos kajoksista ei kiinnosta kova treenaus ja haluaa pitää sählyn vain harrastuksena, niin mitä se teille kuuluu? Parhaat pelaa ja jos pelaamaan pääsee ilman treenaamista niin turha siitä on kitistä.
Kommentoija
06/11/2014
Kaikkea sitä täältäkin saa lukea. Haukutaan mies pystyyn vaikka tämä vain kertoo rehellisesti pitävänsä salibandya harrastuksena (mitä muutakaan se nykymuodossaan olisi kun pääsarjassakin pelataan palkatta?). Varsinkin vertaukset Jesse Niinimäkeen aivan poskettomia, hieman eri vakavuusasteella otettavat lajit kyseessä. Jessen lausunnot vaikuttivat suoraan hänen työllistymismahdollisuuksiinsa kun puhui ammatistaan alentavaan sävyyn.

Sitten vielä nämä jotka varoittelevat kuinka Kajoksinen tulee nykymeiningillä putoamaan liigaringistä muutamassa vuodessa ja "katumaan sitä kun ei treenannut". Veikkaan ettei miestä itseään kiinnosta sarjataso paljoakaan, kunhan pääsee pelaamaan. Sikäli kuin pystyy pelaamaan liigan huonoimmassa joukkueessa päälle 1,5p/peli -tahdilla niin ottajia löytyy varmasti divarista.
tompe
06/11/2014
Kannattaa katsoa päivän pörssit ja aloittaa analyysit alusta.
Osku
06/11/2014
Ja joku vielä ihmettelee miksi me hävitään Ruotsille, kun tällaisia on vielä SM-liigassa pelaamassa. Sad but true.
Jukka Koivu
06/11/2014
SMLiigan pistepörssin johtaja Saarinen ja saman joukkueen kokenein pakki Grönholm ovat lihavia! Siis ihan oikeita pullukoita. Että se lätkästä.
luck
06/11/2014
taisi kajoksiselle tulla muutos aseenteeseen muutama vuosi sitten kun oli hengenlähtö lähellä... haluaa vaan tehdä mistä tykkää ja nauttia siitä... arvostus tietyllä tapaa nousee kajoksista kohtaan kun uskaltaa ilmaista "laiskuutensa" ääneen eikä ole olevinaan urheilija!!
Niijooo
06/11/2014
Hieno esiintulo Paunolta. Laji tarvitsee persoonia ja herättelyä. Joidenkin mielestä saattaa tuntua väärältä, että lahjakas urheilija kertoo asiat suoraan turhia kaunistelematta pinnan alla piilevää totuutta. Katkeruus ja kateellisuus häiritsee kommenteissa. Ylimielistä tai vähättelevää jutusta ei saa tekemälläkään varsinkin vertaamalla Kajoksisen vaatimattomuuteen. Kyse oli vain pelaajan omasta tekemisestä. Ei ole millään tavalla Paunon syy, jos hän saa pyöriä joukkueen mukana. Karua mutta totta ajatella harrastelijan asettavan kovempaa treenajille riman tietylle tasolle. Nielkää se. Tehojen perusteella tuskin vauhdista on kovin nopeasti putoamassa Kajoksinen kyydistä. Kakkonen on mutasarja. Se nähtiin jo Kajoksisen osalta viime kaudella.

Jutussa ei kertaakaan mainita etteikö Kajoksinen treenaisi joukkueen kanssa. Totta kai treenaa. Puhuttiin vain pelaajan vapaa-ajan tottumuksista ja kevystä suhtautumisesta lajiin, joka vielä amatöörilaji pitkälti on. Kovin monelle salibandy on vain harrastus. Myös Kajoksiselle, joka vain valitettavasti sattuu pärjäämään keskivertopelaajaa paremmin tekemättä juuri ylimääräistä lajin eteen. Kajoksinen vielä itse mainitsi, että esikuvaa hänestä ei saa. Katse illan pörsseihin siis, ja pidetään huomio mielummin itse pelissä yksittäisten pelaajien sijaan.

Hyvä mind game! Keep hatin'
muikkukukko
06/11/2014
Kajoksinen on persoona, totta. Aikanaan junnuina vastaikkain pelattu ja juttu lentää hyvänmaun rajoilla. Ja uskaltaa puhua omasta vapaa-ajastaan ja reenaamattomuudestaan omalla ajalla. Puhukoot muut sontaa, mut kattokaa Kajoksisen peliä ja tilastoja (vaikka Josba rämpii). Keep it simple!
S7
06/11/2014
"Tämähän on hyvä esimerkki junioreille. Ei tätä lajia kannata niin vakavasti ottaa. Olisi puhunut enemmän opiskeluista ja muusta mitä tekee. Koska koulutus on se mihin kannattaa panostaa. Käsisydämmellä, kenelle tämä oli yllätys? pisteet Kajoksiselle rehellisyydestä"

Miten sitten fudikseen tai lätkään kannattaa panostaa yhtään sen enempää? Ei niistäkään junnuista suurin osa pääse ammattilaisuuteen...
mä vaan
06/11/2014
jäätävä myötähäpeä "ylijohtavan" puolesta liittyen hänen twiitteihinsä joissa mainitsee kajoksisen..
Säbääävaan
06/11/2014
hyvä ulostulo tää just sen takii, et mitä järkee on amatöörilajiss pingottaa? kantsii treenata ja pelata sen verran et on kivaa. säbällä kun ei tienaa, kas siinä se pieni ero vaikka lätkään, kattokaapa urheilijoiden verotietoja.
Don Corleono
06/11/2014
Jos ei mahdu liigaan pelaamaan, niin mitä sitten?
Siirtyy harrastamaan lajia alasarjoihin.
Tarviiko sitä aina ottaa lajia niin tosissaan?
Siistimpäähän se on reenamattakin pärjätä.
Manse
06/11/2014
Eikös tääkin nyt joudu käymään reeneissä kun muutkin?
Juokseeks kaikki muut sählyliigan pelaajat vapaa ajat pururadalla?
No ei taida juosta, Moro!
jahas ymmärrän
07/11/2014
No olen kajoksisen kanssa juuasta kotoisin. Sen verran voin sanoo että yläasteella kajoksinen reenas joka ikinen välitunti mailan ja pallon käsittelyä. Ei noi kaikki lahjana ole tulleet. Toisekseen jos kukaan ei tienny kajoksinen on jo toistamiseen josbassa... ja tällä kertaa on joukkueen tärkeimpiä pelaajia... kolmanneksi kysykääs paljon noi saa palkkaa pelaamisesta voin sanoo että puhutaan 1000-3000e vuosituloista... riippuen joukkueesta ja pelaajasta poikkeuksia löytyy. Tiedän myös liigapelaajia jotka eivät saa penniäkään!!! Jääkiekossa kun taas se on sinun työsi tai osa-aikatyö eli ette voi verrata lajia keskenään....
JaNihn
07/11/2014
Ja minä Seppo Juuasta. Kaikki tienaa vähintään 2900€/kk. Ja Pauno on kova ukko. Veikkaan ettei kovin moni pelaajia tunteva raahdi tänne asti kommentoida.
JZ
07/11/2014
Ihan hyvä pointti on sekin että jos käy kuitenkin joukkueen treenit tekemässä, niin kyllä siinäkin tulee viikkoon jotain 3-5 harjoitusta, vähän seuran toimintatavoista riippuen. En nyt tiedä voiko tuota pitää palkattomassa amatöörilajissa kovin huonona.

Se sitten elääkö hallin ulkopuolella millaista elämää, onkin toinen juttu. Toisille tää on armeliaampaa ja toisille ei... Ja väittäisin että kyllä salibandy tältä osin on täynnä ihan yhtä sekavaa sakkia kuin mikä tahansa vastaava pallopeli. Osa vetelee burgereita ja neppailee, osa urheilee ja panostaa.
hmm
07/11/2014
Olisi kiva joskus lukea juttu jostain kaverista mikä uskaltaa sanoa et todella panostaa lajiin vaikka ei olisikaan joukkueen paras. Tuntuu et jotenkin ihannoidaan sellasta asennetta et turha treenata jos mukaan pääsee ilmankin.
kommentoija
07/11/2014
kuka on se pelaaja joka vajaa 10v sitten sanoi panostavansa lajiin tosissaan? Tämä jannu pelasi jossain pääkaupunkiseudun joukkueessa. Hommaa varten oli omat nettisivut ja siellä tietenkin kehuttiin poikaa maasta taivaisiin. hommalla oli hieno nimikin? Joku project jotakin.
Missä tämä pelaaja on nykyään?
Manse
07/11/2014
Just näin JZeta.
S7
07/11/2014
"hyvä ulostulo tää just sen takii, et mitä järkee on amatöörilajiss pingottaa?"

Lätkässä tienaa kuka? Pari hassua pelaajaa. loput "ammattilaiset" onkin sitten sen "uran" jälkeen ihmeissään kun ei ole tullut hommattua mitään järkevää ammattia, jos vielä joku kiva pikkuloukki ja ei kunnon vakuutusta niin jee jee lähipubi kutsuu...
Pasi+P.
07/11/2014
2900€/kk. Huutonaurua!
niiloniilo
07/11/2014
Paljonka noi kaverit siis todellisuudessa saa palkkaa? Osa jääkiekko-fanaatikoista täällä naljailevat että eivät saa mitään ja osa väittää heidän saavan ihan kohtuullista korvausta. Kumpi on lähempänä totuutta?
Man
07/11/2014
Haarukka säbä liigassa on 3000-10 000,- (muutama poikkeus) ja jos tämän summan vuoksi jää ammatti hankkimatta se on jo sitten tyhmyyttä. Siis erittäin amatöörilaji ja tulee olemaan Suomessa vielä 15 vuotta.
Man
07/11/2014
Summat siis per kausi
Jusu
07/11/2014
Tänne kirjoitteleville teini-ikäisille junnuille tiedoksi: miesten liigassa pelaa noin 350 pelaajaa. Heistä lähes 300 ei saa pelaamisesta mitään palkkaa, korkeintaan kulukorvauksia. Ehkä 60 pelaajaa saa jotain rahaakin, muutamassa liigaseurassa tosin ei kukaan.

Summat lienevät kauden tasolla tosiaan 3000-10000, maajoukkuetähdillä siihen päälle tietysti muita etuja myös (esimerkiksi asuntoetu, ruokailuetu tms.)

Miksi näin harvoille ja näin vähän? Miettikää. Peleissä 200-300 ihan oikeasti maksavaa katsojaa (yleisömäärässä 1000 suurin osa ilmaiseksi sisään). Riittää täpärästi kenttävuokraan ja erotuomarikuluihin.

Mikä firma panostaisi salibandyseuraan kymmeniä tuhansia, jos paikkakunnalla on myös esimerkiksi jääkiekon ja/tai jalkapallon liigaseura? Ei mikään.

Kun rahaa ei ole niin sitä vaan ei ole. Ei siis ole millä maksaa ja siihen on tyydyttävä, vaikka teinijunnut kuinka uskoisi ja toivoisi joskus saavansa rahaa salibandyliigassa pelaamisesta.

Nää on faktoja.
haloo haloo
07/11/2014
Kuten edellä mainittiinkin jo, liigassa ylivoimaisesti enemmistö ei saa euron euroa! Se, ettei tarvitse itse maksaa pelaamisesta ja saa sälät plus ruoat vieraspelimatkalla lienee monen palkka. Näin siis noin 9/14 seurassa.

Maajoukkuemiehet ja lähellä sitä tasoa olevat yksilöt saavat tietenkin jotain, heistäkin hyvin harva yli 10k. Samoissa joukkueissa pelaavat rivimiehet ja junnut eivät saa mitään, korkeintaan jotakin kulukorvauksia. Eli vaikka joku onnistuisi saamaan sen verran, ettei muita töitä tarvitse tehdä, ei siitä pahemmin eläkettä vielä kerry.
amatööri
07/11/2014
Eikös pääkallo voisi tehdä jonkunlaisen artikkelin salibandyliigan palkoista,nyt kun julkaistiin nämä vero listatkin.joskus muistan lukeneeni salibandyliigan palkkoja käsittelevän artikkelin täältä pääkallon sivuilta.kurre ainakin maksaa jokaiselle ssv pelaajalle 1000€/kk ja classic pelaajista osa on seurassa töissä.Onhan niitä ammattilaisia muutamia jo nyt,uskoisin että 15 vuoden kuluttua pystyy pelaamaan salibandyä muutkin ammatikseen kun vain joukkueitten tähti pelaajat.kunhan seurat onnistuvat tekemään salibandy otteluista tapahtumia joissa ihmiset viihtyvät ja olosuhteiden parantuessa katsojat alkavat varmasti löytämään hallille.anteeksi vielä sekava kirjoitus ,mutta salibandyn kehityksestä palkoista,olosuhteista,lajia ammattimaisempaan suuntaa vievistä jutuista olisi mukava lukea.
Amatöörille
07/11/2014
Ilmeisesti olet joku salibandyä pelaava C-junnu. Hyvä yritys. Jo 15 vuotta sitten puhuttiin, että 15 vuoden päästä salibandyn liigassa on ottelutapahtumia jotka keräävät 2000 maksavaa katsojaa ja sitten voidaan maksaa pelaajille kuukausipalkkaa.

Nyt vaan on niin, että niin ei ole käynyt, eikä kehitystä juuri ole tapahtunut. Vaikea uskoa, että tapahtuisi lähivuosinakaan. Realismia kirjoituksiin, ei utopistisia kuvitelmia.

Ns. ammattilaiset ovat liigaseuroissa niitä, jotka tekevät päivätyötä seuran toimistossa ja saavat siitä vähän rahaa.
jaakko
07/11/2014
Kertokaa yksikin pelaaja suomessa joka pelkällä pelaamisella tienaa 10000euroa/kausi tai edes 5000?
"Amatöörille" -nimimerkillä kommentoineelle
07/11/2014
Kirjoitusasun perusteella kyseessä ei todellakaan ole C-junnu, vaan normaali ammattikoulun käynyt ~40v mies jonka kirjoitustaito on kadonnut jo vuosikymmeniä sitten.
amatööri
07/11/2014
En ole C junnu.15 vuoden aikana ehtii tapahtua paljon kunhan vain tehdään oikeita asioita.Lajin kehitys voi sinusta tuntua pahalle jos et itse ikinä päässyt huipulle...En tarkoita kuitenkaan ,että liiga pelaajat tienaisi mitää 50 000€ kaudessa.Uskon pelaaja palkkioiden nousevan 15 vuoden aikana veikkausliiga tasolle eli noin 15 000€ kaudesta.
tietäjä
07/11/2014
kajoksiselle tullaan tarjoomaan ensi kaudeksi sopimusta helsingiläiseen joukkueeseen joka pelaa tällä kaudella etelä-suomen 4 divisioonan 4 lohkossa. ens kaudella joukkue pelaa 3 divisioonassa. jännä nähä mitä pauno sanoo ku lyödään hyvä sopimus käteen, jossa pelaamisesta sa rahaa.
Alijohtava
07/11/2014
Palkoista tosiaan, että varmaan aika iso osahan liigapelaajista on opiskelijoita, ja heille se on yhtä tärkeää/tärkeämpää kuin sähly. Paunokin taitaa olla Joensuun yliopistossa, niin onhan se niin että salibandy on "vain harrastus", vaikka pelit jne. tosissaan ottaakin.

Lisäksi vielä: kattokaa esim. Oilersin Matias Kaartista tai Sylvester Raikamoa tai ex-Oilers Jussi Pihaa. Kumpaakaan ei uskoisi urheilijaksi ulkonäön perusteella. Eivät varmaan myöskään opiskele samalla kun pelaavat. Onko ketään avautunut siitä toiminnasta samalla tavalla kun Kajoksiselle? I guess not.
HAH
07/11/2014
Mikäs Oilers-viha sieltä kumpuaa? Aikamoinen alijohtava tosiaan.. Miltäs sen urheilijan sitten pitäisi näyttää???
Junnu#8
08/11/2014
Nokialla ainakin on saanut pelaamalla tuon kyseisen 5000 euroa. Jännä olisi nähdä mitä Johanssonin Henri tienaa.
Osku
08/11/2014
Ilman mitään vihaa kumpaakaan joukkuetta kohtaan, täytyy todeta, että on se hyvä, ettei Oilersilla ja Classicilla ole slim fit paitoja. Eikä varmaan tulekaan lähiaikoina.

Vahvojen huhujen mukaan Nokian perustarjous hyville pelimiehille oli tälle kaudelle 12000/kausi. Samaa luokkaa kuin Torin viime kauden tarjoukset. Tollaista 4000 - 6000/kausi tarjotaan jo divaritasollakin hyville. Tosin suurin osa liigapelureistakaan ei saa kuin kulukorvauksia.
jooobasjoo
10/11/2014
on harmi että ilmeinen lahjakkuus ei satsaa lajiin enempää, sääli.
TIE
05/01/2016
kävi ilmeisesti lopulta 2-divariin, niinkuin moni täällä veikkasi. Höntsäilköön siellä rauhassa ;)
D1vari
06/03/2017
Iha ok dominointii Dirres, johdattaako Pauno Welhot Liigaan?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.