Miehet

Kooveen vuoro mankeloida NST – ”Koko viikonloppu sellaista paskaa, että voivoi”

16.11.
2014
12 Kommenttia
0
Kooveen Eemeli Salinille merkittiin sunnuntaina tehot 2+1. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Kooveen Eemeli Salinille merkittiin sunnuntaina tehot 2+1. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Eilen Oulussa rumasti hävinnyt NST ei pystynyt voittoon myöskään sunnuntain miesten Salibandyliigan kierroksella. Koovee oli alusta asti selvästi lappeenrantalaisvieraitaan terävämpi voittaen 9-3 (4-0,2-1,3-2). Kooveelle voitto oli kolmas perättäinen.

Ottelun ratkaisu?
Kuten lukematkin kertovat, Koovee pohjusti voittonsa jo vahvalla avauserällä. NST hukkasi palloja keskialueella, ja isännät heiluttivat verkkoa paluupalloista sekä parhaasta keskisektorista. Vieraat eivät luovuttaneet missään vaiheessa ottelua, mutta maalinteko omien paikkojen tultua oli heikkoa. Kolmas vierasottelu pienellä ryhmällä pelanneelle NST:lle oli yksinkertaisesti liikaa, ja Koovee lasketteli melko helppoonkin voittoon päätöserässä rauhallisesti.

Ottelun hahmo?
MM-kisoihin lähtevä Eemeli Salin iski puolustajan paikalta 2+1, ja hänen ulottuvuutensa aiheutti jatkuvasti vaikeuksia NST-puolustuksella. Kakkoskentän Aapo Mutanen, Lassi Ylisiurunen ja Henri Mäenpää keräsivät kukin kaksi tehopistettä, ja etenkin Mutasen ja Mäenpään yhteistyö sujuu tällä hetkellä mutkattomasti. NST:n pirtein oli tällä viikolla kovia tehoja iskenyt taistelijakapteeni Tuomas Arponen, joka rikkoi jo tässä vaiheessa kautta oman maaliennätyksensä (9).

Ottelun puheenaihe?
Viisi ensimmäistä vierasotteluaan voittanut NST pelasi tällä viikolla peräti kolme matkapeliä, ja bussin mittariin kilahti 2000 kilometriä. Pienellä ringillä operoivat lappeenrantalaiset jäivät eilen Oulussa OLS:n jyrän alle, ja sama meno jatkui tänään Tampereellakin. Yhteismaalit tämän viikonlopun osalta olivat murheelliset 7-20. MM-kisatauko tulee NST:lle sopivaan saumaan, mutta joka tapauksessa NST on ollut alkukauden ehdottomia onnistujia.

Kommentit:
– Tulimme hyvin peliin, ja olimme heti hereillä. Olemme parantaneet puolustuspeliä, ja päästettyjen maalien keskiarvo on tippunut. Yhteispeli sujuu Aapon (Mutanen) kanssa hyvin, sillä olemme pelanneet jo vuosia yhdessä, 1+1 naputtanut Kooveen rakkikoira Henri Mäenpää jutusteli.
– Täytyy olla tyytyväinen voittoon. Ei ollut mitään parasta peliä meiltä, mutta kun puolustuspää on tuollaisessa kuosissa, niin voittoja tulee, Koovee-valmentaja Hannu Santanen tuumi.
– Vaikea peli. Ilme oli parempi kuin eilen Oulussa, mutta teimme alussa pahoja virheitä, joita ei saisi tulla. Niitä nyt vain kuitenkin eilen ja tänään tuli jostain syystä, NST:n sentteri Joonas Puhakka päivitteli.
– Terävyys puuttui kaikessa tekemisessä, ja keskialueen virheet maksoivat tänään liikaa. Olihan meilläkin tontteja, mutta eipä vaan mennyt sisään. Viisi ensimmäistä vieraspeliä sujuivat hyvin, mutta tämä koko viikonloppu oli kyllä sellaista paskaa, että voivoi, NST:n apuvalmentaja Janne Kytösalmi manasi.

Tilastohuomiot:
Koovee: Eemeli Salin 2+1, Aapo Mutanen 2+0, Henri Mäenpää 1+1, Lassi Ylisiurunen 0+2, Perttu Koljonen 1+0, Kimmo Kontiainen 1+0, Samu Saari 1+0, Samuli Salomaa 1+0
NST: Tuomas Arponen 2+0, Arto Vainikainen 1+0

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Jussi
16/11/2014
Jokohan NST kyselee viime keväänä lopettaneita Pynnöstä ja Voutilaista puolustukseen tai valmentajaksi ruvennutta Kytösalmea? Kolmella pakilla (plus täytemiehillä) ei sarjaa pysty pääsemään kunnolla läpi, sen huomasi Tampereen katsomossa.
Arto Kilponen
16/11/2014
Kertokaapa asiantuntijat, että mitä Kooveen puolustukselle tapahtui kuukausi sitten? Sinne näyttäisi tulleen melkoinen parannus. Kun alkukaudesta kovemmat joukkueet (Classic, Happee, SSV) lappoivat tusinakaupalla palloa Kooveen reppuun ja alle viiden päästetyn ei selvitty edes kotona Josbaa tai SalBaa vastaan, niin nyt varsinaisella peliajalla ei ole mennyt kuutta enempää kertaakaan, ainoiden tappioidenkin tullessa jatkoaikojen loppuhetkillä. Ja tässä on kuitenkin ollut mukana vieraspelit (ja voitot!) SPV:tä ja Oilersia vastaan.

Kooveen loppukauden ohjelma näyttää siinä mielessä helpolta että kaikki kovimmat joukkueet on jo kohdattu vieraissa. Seuraavan kolmen kuukauden aikana on vain neljä vieraspeliä ja niissäkin vastaan tulee häntäpään joukkueista Indians, SalBa ja Josba. Playoff-paikka alkaa olemaan Kooveelle jo nyt sen verran varma, että tamperelaiset saavat munia oikein tosissaan jos meinaavat jäädä ulkopuolelle. Jos playoffit alkaisivat tänään, niin puolivälierävastus olisi todella kovilla Kooveen kanssa.

NST:stä sen verran, että mielenkiintoista nähdä kumpi tapahtuu NST:lle ensin: Voitoton peli playoff-viivan alapuolella olevaa joukkuetta vastaan (vain Classic ja SSV pystyneet samaan) vai piste playoff-viivan yläpuolella olevilta (vain SalBa samassa tilanteessa). Tähän en laskenut mukaan jotain alkukauden sarjatilanteita koska
1) ne pitäisi laskea käsin.
ja
2) otteluohjelmat ovat kuitenkin niin epätasaisia vastustajien, koti/vierasotteluiden ja ennenkaikkea ottelumäärien suhteen, että vasta tässä noin puolivälissä runkosarjaa voidaan joukkueiden voimasuhteista sanoa oikeasti jotain.

Vaatii pienen ihmeen, että NST on runkosarjan lopussa jotain muuta kuin #8. Joka sekin olisi ennakko-odotuksiin nähtynä ihan hyvä saavutus.
KukaMuuMuka
16/11/2014
No ainakin kaksi asiaa olen huomannut, viisikko pysyy nyt hyvin kasassa eikä repeile ja muutenkin joukkue näyttäs olevan melko yhtenäinen.
Toinen asia on Vonkin hieno pelaaminen, tänäänkin NST:tä vastaan loistavia koppeja, yhden käden sheivejä ja pelin lukua liikkumisen merkeissä.

Toivotaan, että koko joukkueen vire jatkuu, se on täynnä hienoja urheilijoita.
palstalainen
16/11/2014
Komeita maaleja on koosteen perusteella paukutettu tänäänkin. Harmi kun ei itse paikalle päässyt. Hienoa Koovee!!!
Lihava Piippu
17/11/2014
Niin paljon kun täällä joku aika sitten Kooveeta haukuttiinkin, niin kyllä nuo vierasvoitot Oilersista ja SPV:stä (kuin myös viime kierrosten selkeät kotivoitot Erästä ja NST:stä) kertovat kuitenkin jotain joukkueen todellisesta iskukyvystä.

Niin kauan kuin tuo joukkue pystyy puolustamaan kuten viime peleissään on puolustanut, niin Koovee on yllättävän kova jengi. Hyökkäysvoimasta ja maalintekotaidosta (Immonen, Salin, Mäenpää...) se ei ainakaan jää kiinni.
Kuntomittari
17/11/2014
Koovee on tällä hetkellä ylivoimaisesti paras joukkue Tamperelaisista.
S7
17/11/2014
Täysi arvaus, mutta voiko Salin tiputtamisella pakiksi olla jotain osaa puolustuksen paranemiseen? Sen verran vähän KooVeen pelejä nähnyt tällä kaudella, joten en mitään varmaa sano.

Mitä tulee sarjataulukkoon, niin eihän tommoista varmaan kukaan odottanut, miltä se nyt näyttää! Erä ja inkkarit pahimmat epäonnistujat, OLS onnistuja. Tasaiselta näyttää, mikä hyvä asia. Mutta mutta pelejä on vielä sen verta paljon jäljellä, ettei mitään ole ratkottu...
KukaMuuMuka
17/11/2014
Kyllä Salin tuo pakistoon varmuutta ja kun maalintekotaitoa joukkueessa riittää ja Eemelikin paukuttaa pisteitä viivasta niin hyvä ratkaisu.
Ennen kauden alkua juuri pakkikalusto oli arvoitus kokemattomuudellaan mutta ei enään.
Kyllä Classic ja koovee sen taas näyttää, että tampereen kokoiseen kaupunkiin mahtuu kaksi liigajengiä.
tervetuloa turkuun
17/11/2014
Kyllä Koovee joutuu kunnon testiin saapuessaan Turkuun Gardenille!
Ihimetteliä
17/11/2014
Kertoisitko lisää tuosta Kooveen seuraavasta pelistä Turussa? Ainakin päivämäärä kiinnostaisi kovasti.
Ihimetteliä
17/11/2014
Ainiin, taitaa olla Cupin peli 26.11.
Ihimetteliälle
17/11/2014
Ihan oikein meni. Floorball.fi-sivujen mukaan FBC Turku - Koovee ottelu on 26.11. klo 18.30 Sport Gardenissa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.