Maajoukkueet

Naisilta hallittu esitys Prahassa – Sveitsi nurin selvin numeroin

02.11.
2014
0 Kommenttia
0
Mia Karjalainen iski kolme tehopistettä lauantaina Sveitsiä vastaan. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Mia Karjalainen iski kolme tehopistettä lauantaina Sveitsiä vastaan. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Suomi otti tänään EFT-turnauksen toisessa ottelussaan selvän voiton Sveitsistä lukemin 7-2 (3-1, 2-1, 2-0).

Ottelu lähti käyntiin tunnustelevissa merkeissä ja ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa aina 15. peliminuutille asti kunnes Sveitsi siirtyy Alexandra Frickin maalilla 0-1 johtoon. Tämä tuntui herättävän Suomen joukkueen taisteluun ja esiin astuivat erityisesti Salla Suomela ja Mia Karjalainen. Reilu minuutti Sveitsin avausmaalista Mia Karjalainen löysi syötöllään Salla Suomelan joka tasoitti ottelun lukemiin 1-1. Reilu minuutti tästä ja Mia Karjalainen nousi itse pallon kanssa röyhkeästi maalintekoon asti ja sijoitti Suomen 2-1 johtoon. Tästä taas 1,5 minuuttia ja oli Salla Suomelan vuoro viedä Suomi 3-1 johtoon. Näissä lukemissa lähdettiin myös erätauolle.

Toisessa erässä peli eteni yli ottelun puolenvälin kunnes nähtiin yksi ottelun hienoimmista maaleista. My Kippilä syötti tarkan poikittaissyötön toiseen laitaan Alisa Pölläselle joka latasi suoraan syötöstä Suomen 4-1 johtoon. Ihmeellistä kyllä Myn hieno syöttö jäi tuomareilta noteeraamatta eikä sitä ainakaan vielä virallisesta ottelupöytäkirjasta löydy.

Vajaa minuutti Suomen maalista kohdeltiin My Kippilää kaltoin Suomen puolustuspäässä. Nuori taituri loukkaantui tilanteessa ja joutui harmillisesti jättämään ottelun tässä kohtaa kesken. Tästä tilanteesta tuomittiin Sveitsille 5 minuutin rangaistus.

Suomen ylivoima jauhoi kärsivällisesti hieman yli 4 minuuttia kunnes Karoliina Kujalan syöttö maalin takaa tavoitti Emmi Niemelän, joka laukoi Suomen ylivoimalla 5-1 johtoon. Erän lopussa vihellettiin maalinedustalla tapahtuneesta rikkeestä Sveitsille rangaistuslaukaus. Laukomaan tullut Michelle Wiki hyödynsi tarjotun mahdollisuuden ja kavensi lukemiksi 5-2. Tässä tilanteessa lähdettiin myös 2.erätauolle.

Kolmannessa erässä Suomi iski kaksi nopeaa maalia peräkkäisissä vaihdoissa ja ottelu oli viimeistään tämän jälkeen taputeltu. Ensin ottelun parhaana palkittu Mia Karjalainen tarjoili Alisa Pölläselle maalin kulmalle josta tämä hallitusti nosti pallon maaliin ja tilanteeksi 6-2. 40 sekuntia tästä Sani Klinga löysi syötöllään Karoliina Kujalan joka viimeisteli loppulukemat 7-2!

Suomella ei oikeastaan missään kohtaa ollut ottelussa varsinaista hätää vaan Suomi kontrolloi peliä ja onnistui maalinteossa hyvin. Omaa kieltää ottelun kulusta kertoo myös maalivahtien torjunnat. Maalissa hyvin tänään onnistuneelle Liisa Kokkoselle kirjattiin 3+2+5=10 torjuntaa. Toisessa päässä
Sveitsin maalivahti Helen Bircher torjui ottelussa 10+6+2=18 torjuntaa.

Suomen tehoilijat: Mia Karjalainen 1+2, Salla Suomela 2+0, Alisa Pöllänen 2+0, Karoliina Kujala 1+1, Emmi Niemelä 1+0, Sani Klinga 0+1
Suomen parhaana palkittiin Mia Karjalainen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.