Miehet

Nokian KrP:n kiri ei riittänyt Jyväskylässä – ”Paska maku jäi”

08.11.
2014
0 Kommenttia
0
Miehet
Tätä ei enää edes Santtu Pohjonen torjunut. Janne Hoikkasen 2-0 syntyi lähietäisyydeltä. Kuva: Esa Jokinen

Tätä ei enää edes Santtu Pohjonen torjunut. Janne Hoikkasen 2-0 syntyi lähietäisyydeltä. Kuva: Esa Jokinen

Happee palasi voittojen tielle miesten Salibandyliigassa kaatamalla lauantai-iltana kotonaan Nokian KrP:n 6-4 (3-0,3-0,0-4).

Ottelun ratkaisu?
Happee karkasi kahden ensimmäisen erän aikana kuuden maalin johtoon, jota nokialaisvieraat eivät saaneet hyvästä yrityksestä huolimatta kurottua kiinni päätöserässä. Happee oli kahdessa ensimmäisessä erässä edellä pallollisessa pelissä niin reilusti, että se ansaitsi pienestä hölläämisestä huolimatta voittonsa. Lopussa ex-Happee Johannes Jokinen pääsi yrittämään kavennusta vielä rangaistuslaukauksesta, mutta Happee-kassari Tuomas Turunen piti putket kiinni.

Ottelun hahmo?
Happeen vauhtihyrrä Peter Kotilainen (1+1) palasi kokoonpanoon, ja hän oli liukas pideltävä nokialaispuolustukselle. Maaleja olisi voinut syntyä enemmänkin, mutta KrP:n hahmo, nuori maalivahti Santtu Pohjonen oli eri mieltä useaan otteeseen. 17-vuotias Pohjonen pelaa persoonallisella ja hiomattomalla pelityylillä, joka on katsojan näkökulmasta erinomaisen viihdyttävä. Happeella oli lukuisia onnistujia puolustuspäässä, sillä joukkue peitti ja auttoi maalivahti Turusta kiitettävästi.

Ottelun puheenaihe?
Happee hävisi nöyryyttävästi torstaina Josballe, ja joensuulaiset leipoivat aivan maalin edestä peräti seitsemän maalia. Vastaus tuohon tuli lauantaina vakuuttavalla tavalla – kahden erän osalta. Joukkue luuli pelin olevan jo pelattu 40 minuutin jälkeen, mutta Nokian KrP tuli vielä peliin mukaan hienosti. Kolmannesta erästä muodostuikin viihdyttävä vauhtipläjäys, jossa riitti tapahtumia molemmissa päissä.

Kommentit:
– Olen tyytyväinen voittoon, mutta kyllähän meidän kone yskähteli pahasti päätöserässä ja bensa meinasi loppua. Onneksi eroa oli tuon verran, ja selvisimme kuivin jaloin. Pohjonen oli KrP:n maalissa erinomainen läpi ottelun. Loukkaantumisia on, mutta varamiespalvelu toimii hienosti, ja saamme Lassi Kotovaaran mukaan jo maanantain cup-otteluun, Happee-valmentaja Seppo Pulkkinen tuumi.
– Paska maku jäi, laji näköjään vaihtui kolmanteen erään kokonaan ja ketään ei kiinnostanut enää pelata. Paikkoja oli itselläni ja muilla ratkoa tuossa lopussa, mutta eipä maistunut, Happeen kokoonpanoon yhden pelin tauon jälkeen palannut Peter Kotilainen puhisi.
– Ottelun läpivienti ei onnistunut, ja saimme koneet käyntiin vasta päätöserässä. Taisteluilmeeseen olen tyytyväinen, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Nokian KrP:n valmentaja Heikki Luukkonen jutteli.
– Kolmannen erän kaltaista peliä piti olla alusta asti. Kahdessa ensimmäisessäkin erässä oli hyviä juttuja lukemista huolimatta, mutta kolmannessa vasta saimme hanat auki, rankkarista KrP:n avausmaalin viimeistellyt Tommi Merto turisi.

Tilastohuomiot:
Happee: Peter Kotilainen 1+1, Joonas Kaasalainen 1+1, Veli-Matti Hynynen 1+1, Jami Manninen 1+0, Janne Hoikkanen 1+0, Petteri Kääriäinen 1+0
Nokian KrP: Antti Naskali 1+1, Ossi Ojala 1+0, Joni Henttonen 1+0, Tommi Merto 1+0

Lauantain muut kamppailut:
SSV-Oilers 2-4
NST-SPV 5-13

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.