Naiset

NST kuritti Happeeta kotonaan – ”Tasapainoinen esitys”

29.11.
2014
1 Kommentti
1
Naiset
Happeen Johanna Helmisen kanssa vääntävä NST:n Jaana Lirkki vastasi ottelun voittomaalista. Kuva: Markku Taurama

Happeen Johanna Helmisen kanssa vääntävä NST:n Jaana Lirkki vastasi ottelun voittomaalista. Kuva: Markku Taurama

Viime keväänä niukasti viidennen puolivälierän naisten Salibandyliigassa Happeelle hävinnyt NST otti revanssin jyväskyläläisistä. Hallitun esityksen jälkeen liigan jaetulle kärkipaikalle noussut NST voitti lopulta 5-1 (2-0,1-0,2-1).

Ottelun ratkaisu?
NST tarrasi kiinni pisteisiin heti ottelun alusta lähtien, ja se karkasi avauserässä kahden maalin johtoon. Toisessa erässä Happee sinnitteli pelissä mukana, mutta Ella Kettusen koppimaali ajassa 39.59 viimeistelemä 3-0 oli vieraille liikaa. Päätöserä oli hirvipaitojen paras, mutta se ei riittänyt tänään lähellekään voittoa. NST oli pallollisessa pelissä selvästi edellä, ja se voitti kaksinkamppailuita hyvällä prosentilla.

Ottelun hahmo?
Konkariosaston Heli Suoreijus (1+2) ja kauden avausmaalinsa iskenyt Laura Kokko (1+1) esiintyivät ryhdikkäästi, ja isossa kuvassa koko joukkue onnistui tänään. Happeen valonpilkahdukset olivat vähissä. Minna Paasu pelasi asiallisen pelin maalissa, ja hän myös syötti joukkueen ainoan osuman.

Ottelun puheenaihe?
NST:n Marianne Hannonen pelasi tänään ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella, mutta peliaika jäi pienen vaivan takia vielä melko vähäiseksi. Huippukuntoon päästessään Hannonen tulee olemaan jälleen huippuvahvistus ”Nakeille”. Pronssijoukkue Happeen heikko vire ihmetyttää. Kahdeksantena oleva joukkue on voittanut edellään olevista joukkueista vain Papasin, eivätkä peliesitykset anna juuri viitteitä paremmasta huomisesta.

Kommentit:
– Meillä oli eilen aika heikko kenraaliharjoitus, mutta tänään jo hallille tullessa näki, että joukkue on latautunut oikein. Erittäin tasapainoinen esitys meiltä, ja tästä on hyvä jatkaa. Hannonen sai vielä tämän pelin vetää ilman maaleja, mutta ensi perjantaina SB-Pro:n verkkoon täytyy jo osua, NST-valmentaja Lasse Kurronen virnuili.
– Parempihan tämä oli meiltä pelinä kuin viime viikonlopun Steelers-ottelu, mutta se ei vaan tällä hetkellä riitä. Maalintekijöitä meillä kyllä on, mutta he eivät nyt vain nouse esiin peleissä, Happeen päävalmentaja Timo Välimaa tuskaili.

Tilastohuomiot:
NST: Heli Suoreijus 1+2, Laura Kokko 1+1, Jaana Lirkki 1+0, Ella Kettunen 1+0, Aino Partinen 1+0
Happee: Jenni Timonen 1+0

Lauantain muut liigaottelut:
SB-Pro-Koovee 6-7
SB Vantaa-PSS 0-7
Papas-Classic 1-0
Steelers-M-Team 4-8
TPS–Erä III 8-13

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen
Jaana
30/11/2014
Kokko parantaa peli peliltä (oli kesän harjoittelematta?) ja Hannonen kokeneena kestävyysurheilijana on pitänyt fyysisen kuntonsa ja hänkin on joulun jälkeen kova luu liigassa kun tuntuma pelaamiseen palautuu. Kyllä NST neljän sakkiin menee heittämällä ja tekee loppupeleissä kiusaa Prolle ja Classicille.

Pitkästä aikaa tulee mielenkiintoinen runkosarjan loppu naisissakin, kun kärkinelikko ei olekaan niin helppo selvittää kuin viime kausina.

Elli Huotari (ikä 16?) voi olla lähivuosien tähtipelaaja, on sekä kooltaan että taidoiltaan kuin Juuli Hakkaraisen kopio, mutta ilmeisesti henkisen kantin puolelta selkeästi vahvempi.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.