Miehet

Oilers vei, NST vikisi – ”Ylempänä olleita joukkueita vastaan ollaan ripuloitu pahasti”

21.11.
2014
3 Kommenttia
0
Miehet

Miesten Salibandyliigassa peräkkäisillä sijoilla runkosarjassa olleet kotijoukkue Esport Oilers ja vierailijajoukkue Lappeenrannan NST kohtasivat Tapiolan perjantai-illassa. Ottelu päättyi kotijoukkueen juhliin lukemin 8-5 (1-1, 5-2, 2-2).

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelun alusta alkaen kotijoukkue Oilers oli selvästi niskan päällä. Se oli kaksinkamppailuissa selvästi vahvempi ja vei peliä miten tahtoi. NST:llä ei maalien lisäksi ollut koko ottelussa yhtään kunnon maalipaikkaa ja vastavasti Oilersilla loi tilanteita yhtenään. Ottelu ratkesi kuitenkin teoriassa kamppailun toisessa erässä, kun kolmanteen erään siirryttiin 6-3-tilanteesta.

Ottelun hahmo?
Koko Oilers-pakka oli tänään erinomaisella pelipäällä. Heikkoja lenkkejä ei joukkueessa ollut. Myös Tomi Ikonen pelasi Oilers-maalilla hyvän pelin ottaen huomioon tilanteiden vähyyden ja ylipäätään koko Oilersin maalivahtitilanteen.

– Varsinkin kolmosketjumme pelasi hyvän pelin. Eritoten kokemusta kenttään tuova Toni Läntinen johtaa kolmosen tekemistä hyvällä päivittäisellä tekemisellä yhdessä joukkueen kipparin Patrick Wardin kanssa, espoolaisten päävalmentaja Teemu Varis kehui.

NST-onnistujia illan pelistä on vaikeampi löytää, mutta lappeenrantalaisten maalilla pelannut, Suomen maajoukkueen MM-kisaporttejakin kolkutellut Jarkko Monthan oli mies paikallaan, vaikka kahdeksan maalia menikin omiin.

– Monttu on monttu. Hän ottaa palloja kiinni hyvällä tasolla, NST:n valmentaja Janne Kytösalmi totesi.

Ottelun puheenaihe?
Oilersin selkeästi parantunut peli-ilme. Joukkue on kuin uudestisyntynyt, jos vertaa Öljymiesten tekemistä kuukauden takaiseen huonompaan vaiheeseen. Oilers luo tilanteita hyvällä sykkeellä, pelaajat liikkuvat aktiivisesti ja joukkue sisäistää koko ajan paremmin uutta pelitaktiikkaa. NST on edelleen ainut joukkue, joka ei ole onnistunut saamaan ainuttakaan pistettä tällä hetkellä pudotuspeliviivan yläpuolella olevilta joukkueilta.

Kommentit:
– Peli-ilme oli parempi kuin viime viikonloppuna OLS- ja Koovee-tappioissa. Maalinteossa ja tilannekovuudessa on tekemistä. Oma peli oli tänään tukkoista, ei voi olla tyytyväinen. Ylempänä olevia joukkueita vastaan ollaan ripuloitu pahasti, eikä ole ollut mitään jakoa. Materiaalin kapeus näkyy tällä hetkellä, NST:n Tuomas Arvonen spekuloi.

– Tosi hyvä peli koko joukkueelta. Pidimme palloa ja loimme tilanteita. Ylivoima toimi myös tänään hyvin. Tällä hetkellä oma pelikin kulkee, joten antaa mennä vaan, Oilersin Casper Pfitzner sanoi.
– Vähän aikaa sitten meni heikommin, päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja rupesin valmistautumaan otteluihin eri tavalla. Nyt peli alkaa näyttää siltä, miltä pitääkin.

– Kaveri oli tänään pallollisena vahva. Me taas luovuimme pallosta helposti, keskialueen virheitä oli aivan liikaa ja oman pään merkkauksissa oli alkuun ongelmia. Jouduimme pesukoneeseen. Julle Sumen uutena pelaajana toi virtaa pelaamiseen, NST:n Kytösalmi kertoi.

– Monella mittarilla parasta Oilersia! Ei päästetty vastustajaa vastahyökkäyksiin, itse loimme tilanteita omalla pelitavallamme. Omituinen ottelu siinä mielessä, että hallitsimme peliä varmaan noin 90-prosenttisesti, kotijoukkueen luotsi Varis ihmetteli.
– MM-kisatauon aikana teemme paljon fysiikkaa kevättä varten. Ja tietysti pyrimme saamaan rutiinia uuteen pelitapaan.

Tilastot:
Oilers: Casper Pfitzner 2+1, Ilari Talvitie 2+1, Perttu Pajukoski 2+1, Tomi Ikonen 11 torjuntaa ja 0+1
NST: Julle Sumen 1+0, Jarkko Monthan 33 torjuntaa

Teksti: Janne Erola

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Hei Teemu Varis
21/11/2014
Olen jo monessa edellisessäkin pelissä kiinnittänyt huomiota lausuntoisiisi pelin jälkeen. Tämä oli paras floppi.
Miksi et voi todella sanoa niinkuin asiat on.
Kehu niitä jotka ovat sen todella ansainneet ja myös pitää moittia niitä, jotka eivät onnistuneet. Ei mitään SILKKIHANSIKKAITA. PLIIS.
Joku voi jopa luulla onnistuneensa.
Arto Kilponen
22/11/2014
Oilersilla on kyllä todella laaja tuo materiaali. Siellä on edelleen useampi hyökkääjä, jolta voi odottaa paljoa kovempia tehoja kuin tähän asti. Pfitznerille näytti osuvan loistavasti vierailu kolmoskentässä, ehkä samaa voisi koittaa eräiden muidenkin kanssa? Lisäksi nuoret ovat hyviä piristysruiskeita, tänäänkin Lammiselta muutama hieno yksilösuoritus.

NST pelasi tuloksellisesti aivan loistavasti ensimmäiset 21 minuuttia. Sitten Oilers sai tulostakin aikaan ja meni menojaan - seuraavat 26 minuuttia 7-1 Oilersille. Lopussa sitten taas NST sai pari kavennusosumaa aikaan, mutta ei tässä pelissä oikeasti ollut mitään epäselvyyttä voittajasta noin puolivälin jälkeen.
raportista
22/11/2014
"NST:llä ei maalien lisäksi ollut koko ottelussa yhtään kunnon maalipaikkaa". "Ikonen pelasi Oilers maalilla hyvän pelin" ?????

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.