Miehet

OLS murskasi lappeenrantalaisten voittoputken poikki – ”Olimme varmaan Iisalmen kohdalla, kun peli alkoi”

15.11.
2014
8 Kommenttia
0
Miehet
OLS murskasi bussijaloilla pelanneen NST:n lauantaina. Arkistokuva: Esa Takalo

OLS murskasi bussijaloilla pelanneen NST:n lauantaina. Arkistokuva: Esa Takalo

Oulun Luistinseura löi miesten Salibandyliigan lauantain kierroksella NST:n murskalukemin 11–4 (5–0, 3–1, 3–3). Ottelu ratkesi kotijoukkueen hyväksi jo avauserässä.

Lauantaisella voitolla OLS on sarjataulukossa viidentenä 14 pisteen turvin. 12 pistettä kerännyt NST on kahdeksas.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelun avauserä oli lappeenrantalaisille täystyrmäys. OLS iski ensimmäisen 14 minuutin sisään tilanteeksi 5–0. Toiseen erään NST tuli hieman sisuuntuneenpana. Oululaiset kuitenkin vastasivat maalinteosta, ja vieraiden pelihuumorin viimeisetkin rippeet alkoivat hävitä. Ero oli suurimmillaan jopa kahdeksan maalia. Päätöserässä pelin taso jo hieman laski, vaikka muutama lisä maali nähtiin molemmissa päissä.

Ottelun hahmo?
Erityisesti kahden ensimmäisen erän ajan viihdyttävintä ja pirteintä peliä tarjoili OLS:n nuori kolmosketju Matias Tiira–Olli Kinnunen–Henrik Appel. Kolmikko järjesteli kolme todella hienosti rakennettua maalia ja oli vaarallinen, mutta samalla myös kurinalainen omaan päähän. Appel loukkasi ikävännäköisesti jalkaansa toisessa erässä ja joutui jättämään pelin kesken. Myös OLS:n ykköskentällisen, ja erityisesti Petri Niemelän peli kulki mallikkaasti hyökkäyspäässä.

Ottelun puheenaihe?
Jokainen putki katkeaa joskus – lauantaina se katkesi murskaluvuin. NST oli ennen OLS-ottelua voittanut jokaisen tämän kauden vierasottelunsa, mutta Luistinseuraa vastaan jalat olivat selkeästi jääneet bussin puolelle. Hurmoksessa maaleja iskenyt OLS oli joka osa-alueella NST:tä edellä.

Kommentit:
– Olimme tosi huonoja tänään, ja kaverilla puolestaan onnistui kaikki. Tosi hyvillä fiiliksillä olen MM-kisoista, ja on ollut pitkään haaveenani päästä sinne. Ensin pitää kuitenkin keskittyä voittamaan loput pelit NST:n kanssa, kommentoi maajoukkueeseen valittu NST-puolustaja Risto Töllikkö.

– Olimme varmaan Iisalmen kohdalla kun peli alkoi. Valmistautumisessa meni tänään vikaan, ja siitä voi syyt ottaa niin valmentajat kuin pelaajat. Emme toteuttaneet mitään, niin kuin olimme suunnitelleet, NST:n päävalmentaja Petri Heino laukoi.

– Huikean alun saimme tähän otteluun, ja kaikilla oli itseluottamusta. Saimme leveällä rintamalla onnistumisia. NST oli tänään hieman erilainne kuin yleensä, ja tuntui, että me dominoimme heitä tänään fyysisyydessä ja jalalla, OLS:ia luotsaava Jami Herrala hehkutti.

Tilastohuomiot:
OLS: Petri Niemelä 2+1, Ville Turula 1+2, Tatu Kiipeli 2+0, Valtteri Parviainen 0+2, Olli Kinnunen 2+0.
NST: Risto Töllikkö 0+3, Tuomas Arponen 2+0.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Wertti
16/11/2014
Oiskohan jo Töllikön aika siirtyä muualle...
Arto Kilponen
16/11/2014
On hyvä huomata tuota NST:n hyvää alkua ihmetellessä, että miten heidän tulokset ovat jakautuneet playoff-viivan suhteen: Viivan päällä juuri nyt olevia vastaan neljästä pelistä neljä tappiota maalierolla 16-40. Kolme seuraavaa vastustajaa ovat Koovee, Oilers ja Nokia, eli sijat 6, 7 ja 9, joten noiden kolmen pelin tulokset kertonevat aika paljon NST:n tasosta.
Jesper
16/11/2014
Oli hyvää peliä OLS: pojilta. Valtava ero joukkueen liikkumisessa viime kauteen nähden. Jokaiseen tilanteeseen mennään fyysisesti ja kovalla itseluottamuksella. Puolustus on saatu kuntoon ja hyökkäyksiin mennään suoraviivaisemmin. Tämä joukkue on tänä vuonna neljän parhaan joukossa.
Arto Kilponen
16/11/2014
Jos OLS meinaa olla runkosarjassa neljän joukossa, niin siinä on aika paljon tekemistä. Se tarkoittaisi sitä, että sen pitäisi olla viisikosta SPV-Happee-SSV-Classic-Oilers ainakin kahden edellä. Ensimmäiseltä sarjapuoliskolta saldo noita viittä vastaan oli 1-1-3, joskin vain SPV:tä vastaan peli oli Oulussa. Kärkinelikolla on voitottomia pelejä tähän mennessä 2-3, OLS:lla kuusi (viimeisen kuukauden aikana kolme) ja pisin voittoputki tähän mennessä on kaksi peliä. Pitäisin myös melkoisena yllätyksenä, jos mitään noista viidestä vastaan OLS onnistuisi voittamaan playoffeissa kolme peliä viidestä, varsinkin ilman kotietua.

Sanoisin, että jos OLS haluaa olla neljän joukossa runkosarjassa, sen on otettava viimeisistä 14 pelistään ainakin 25 pistettä.
Iiris
16/11/2014
Hienoa OLS! NST:n peli muistutti OLS:n viime vuotista peliä.

Yksi asia häiritsee OLS:n kotipeleissä... Miksi pienet pallopojat joutuvat korjaamaan kaukaloa pelin aikana? Eiväthän he jaksa raskaita laitoja kiinnittää paikoilleen. Eikö hommaan löydy vähän isompia ;)

Tsemppiä peleihin!
hehee
16/11/2014
Monthanilta taas heikohko peli
tarkkailija
16/11/2014
Sama huomio kuin Iiriksellä. Pallopojat ovat liian pieniä kaukalon korjaamiseen.
Ssv
17/11/2014
Heheelle. Mikä tarve sulla on monthania haukkua, onko se joskus ollut sua parempi ja siksi siidereissä avaudut, vai oletko kenties Seinäjoelta? Monthan on NST:n tärkeimpiä pelaajia, tuli tietääksen NST:hen vähän myöhemmin, kuin normaalit perusjunnuakatemian käyneet veskarit. Jo monthanin tarina täyttäisi Hollywoodissa leffakriteerit, mutta säbä kun on lajina sellainen että tätä ei kauhean moni seuraa maapallon mittakaavassa. Huikea kaveri näin vierasjoukkueen kannattajan silmin ja kauhean nöyrä. Monthan on viimeinen kaveri joka ansaitsee tollasta paskan jauhamista.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.