Maajoukkueet

Puheenjohtajavaalin taustoilla tapahtuu kummia – onko puhelinmyyntifirma valjastettu valtakirjojen hankintaan?

28.11.
2014
31 Kommenttia
0

Pääkallo.fi sai menneellä viikolla vihiä erikoisesta toiminnasta liittyen lauantaiseen Salibandyliiton liittokokouksen puheenjohtajavaaliin. Väitteiden mukaan ainakin yhtä pikkuseuraa oli lähestytty puhelinmyyntifirmasta koskien äänestyksessä käytettäviä valtakirjoja.

Tämä kyseinen seura kommentoi Pääkallo.fi:lle mistä on kysymys.

– Puhelinmyyntifirmasta soitettiin ja meiltä kysyttiin voiko seura antaa valtakirjan tällaiselle ulkopuoliselle porukalle. He kertoivat, että ovat erityisesti pienten seurojen asialla ja juniorityön kehittäminen oli yksi heidän tärkeimmistä pointeistaan, kertoo säkyläläisen Karhukoplan puheenjohtaja Suvi Raittinen.

Puheenjohtajavaalin ehdokkaina ovat Tuukka Heinonen ja Ismo Haaponiemi. Kyseisen puhelun perusteella ei kuitenkaan selvinnyt kumman puolesta tämä puhelinmyyntifirma toimi. Tiedossa ei ole myöskään sitä onko näillä teoilla mitään tekemistä kummankaan ehdokkaan omien kampanjoiden kanssa.

– He eivät kertoneet kumman ehdokkaan puolelle ääni olisi mennyt. Sanoin heille, että meillä on farmisopimus isomman seuran kanssa ja valtakirja on mennyt jo sinne. Soittaja korosti vain eritoten sitä, että tässä ollaan pienten seurojen asialla ja halutaan parantaa juniorityötä sekä sitä tärkeää arkityötä, kommentoi Raittinen soittajan mahdollisia sidoksia ehdokkaisiin.

Pääkallo.fi:n julkaistua tämän uutisen on taustoilla käynyt kova kuhina. Myös eräs toinen nimettömänä pysyttelevä Hämeestä kotoisin oleva seura kertoi Pääkallo.fi:lle, että heitä oli lähestytty puhelinmyyntifirman toimesta.

Pääkallo.fi sai kuitenkin yhteydenoton myös Karhukoplalle soittaneelta henkilöltä, joka kertoi olleensa useisiin seuroihin yhteydessä valtakirjoihin liittyen. Henkilö korosti painavasti, ettei hän ole soittanut yhdellekään seuralle puhelinmyyntifirman nimissä vaan yksityishenkilönä ja vapaa-ajallaan. Henkilö kertoi soittaneensa seuroille sekä yksityisnumerostaan että työnumerostaan – molemmista kuitenkin yksityishenkilönä.

Liittohallituksen kokous huomenna – uusi puheenjohtaja valitaan

Tekstiä ja otsikkoa muokattu 29.11. klo 11.00.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Timppa
28/11/2014
No huhhuh!

Eikös Karhukopla ole Rauman Salban farmiseura ja Salba on ilmoittanut julkisesti kannattavansa Haaponiemeä. Näyttäisi siis siltä että ainakaan Haaponiemen ryhmittymälle ei puhelinfirma tee työtä. Kuka haluaa valtaan tällä tavalla ja mitkä mahtaa olla motiivit? Kiinnostaisi myös tietää kuka maksaa laskut?
ihmettelijä
28/11/2014
Kyllä on nyt mahdollinen valta sokaissut Heinosen!
totoro
28/11/2014
Kyllä muistan kun Kaltala valittiin, että yhdestä joukkueesta (omasta joukkueestani) oli yhteensä noin kymmenen pelaajaa edustamassa seuroja mistä päin Suomea sattuu. Ennen "vaaleja" joukkueenjohtaja antoi vain tehtäväksi, että kaikki antavat seuran äänensä Kaltalalle...
Indians taas tarjosi lahjuksia äänestäjille
28/11/2014
Nii, ja Indians tarjosi vapareita valtakirjoja vastaan meillä Stadissa. Kauppamiehiä. Normimeininkiä. Katotaan vaan, huomenna on joukkueita kasapäi äänestämässä "liigalipulla". Eipä Pääkalloa kiinnostanut se, ei.
Jounarlismin taso huipussaan
28/11/2014
"Tiettävästi ainakin yhtä pikkuseuraa oli lähestytty puhelinmyyntifirmasta koskien äänestyksessä käytettäviä valtakirjoja." Kas, melkein kahta mutta kuitenkin vain yhtä.

Eihän tuo väitety soittaja ollut viitannu millään muotoa puheenjohtajakisaan. Kuitenkin otsikko viittaa siihen. Pääkallo voisi yrittää lopettaa keltaista lehdistöä muistuttavan uutisoinnin. Onkohan tämä nyt vaan tarkoituksellista mustamaalaamista, tulta ilman savua?
Pääkallo.fi
28/11/2014
"Journalismin taso huipussaan" kirjoittajalle. Tämä ei ole Pääkallo.fi:n ainoa todiste/todistaja tähän aiheeseen liittyen. Eikä myöskään ainoa uutinen. Malttia.
Systeemi
28/11/2014
Eikös tämä ole ollut lajille tyypillinen tapa. Joka vuosi on kerätty valtakirjoja seuroilta kasapäin. Soittajina ollut ties kuka. Tuotu joukkueittain porukkaa pelipaikalle. Pari vuotta sitten Kaltala teki omilla työkaluillaan tätä, Masa Ahde samaa eri toimijoiden kautta kun joutui taannoin jonkun kanssa kisaamaan ehdokkuudestaan. Saa kait noita kerätä kuka vaan. Classic on ainakin soittanut ympäri maakuntaa hullun kiihkolla. Ettei ole siitä kysymys?
Timppa
28/11/2014
"Systeemi":
Seurat jotka ovat kyselleet aktiivisesti valtakirjoja eivät ole ostettuja puhelinmyyntiyhtiöitä vaan ajattelevat lajin parasta eivätkä omia taloudellisia etujaan. Taitaa oikeasti olla taas Heinosen ja Kaltalan juttuja!
Systeemi
28/11/2014
Timppa, siellä Tampereella ehkä ajatellaan että se on lajin parasta kun yksi kerää valtakirjoja jotta saa kaverit hallitukseen. Onko nyt varmasti todistettu et joku firma soittaa vai yksityishenkilö työnumerosta. Onko noita valtakirjakopioita pyydetty jonkun teletapit nimisen firman kirjelaatikkoon. Mä käytän työnumeroa mut en silti soita työnantajan nimissä asioitani. Lyökää joku soppari esille niin voidaan uskoa asia. Se ei mulle riitä et joku on jostakin numerosta soittanut. Mikä toi Indiansin lahjonta juttu on. Miksi siitä ei ole puhuttu? Siinähän rikotaan muutakin kuin moraalista arvellusta., Onko siitä Pääkallolla tietoa tai juttua tulossa? Sama se on soittaako seuran palkkaama henkilö työajallaan valtakirjoja esimiehensä pyynnöstä vai joku muu. Oli sitten palkattu kaiffari jeesaamassa tai seuran työntekijä kaikissa maksetaan tehdystä työstä ja ajetaan jonkun etua.
jp
28/11/2014
"systeemi" ja muutkin ihmettelijät.
Eiköhän faktaa ole se että pienillä seuroilla ei ole taloudellisia resursseja käyttää "ostopalveluja" äänien keräämiseen.
Pääasia on että saamme selvästi Lajin etua ajavan Hlön johtoon.
Voipi olla että Heinosen->lue (Kaltalan) ajatus on saadan liitolta enemmän kuin sinne antaa, Huu nous ?
Systeemi
28/11/2014
Jos tää onkin juoni jossa kerätään pienien nimissä isoille kirjoja ja heitetään lokaa vastapuolen niskaan? Onko?
Rehellistä
28/11/2014
Jos on kerrottu mitä asiaa ajetaan niin ei kait tuossa ole mitään pahaa tehty. Pitää vaan ajaa myös niitä asioita joita on luvannut edistää. Olisi uutinen jos hartsulle tulisi satoja äänestämään. Tuskin tulee.
selvä näkijä
28/11/2014
11 liigaseuraa ei halua Heinosta. Jos valitaan, hajoaako salibandyliiga kahtia?
Elvis elää
28/11/2014
Minä se olin.
On se pieni kaunista
28/11/2014
Minäpäs!

Salibandy on muutakin kuin liiga.
Miksi on paha kysyä pienten seurojen mielipidettä. Olisiko ajatus tässä liigapullistelussa pistää pienet seurat rahoittamaan liigaseurojen toimintaa?
amuri
28/11/2014
Et sitten jäänyt sateen taa?? :D
soittaja
28/11/2014
uutisenne että puhelinmyyntifirma on valjastettu kalastelemaan valtakirjoja on vale. olen soittanut yksityishenkilönä ja pyynnöstä ja muutaman puhelun työnumerostani kun lumiani sanoi sopimuksen irti. Oleen siis eräiden tahojen pyynnöstä YKSITYISHENKILÖNÄ työajan ulkopuolella soitellut valtakirjoja enkä todellakaan ole esitellyt soittavani jostain firmasta vaan ihan omalla nimellä. muuten uutinen pitää paikkansa mutta tuo on täysin perätön tuo firma asia joten korjaatte varmasti asian pikaisesti ettei kenellekkään jää luuloa että olen palkollisena jonkun yrityksen puolesta sitä tehnyt. omalta osaltani juttu on loppu nyt
Timppa
28/11/2014
Mikä muuttuu jos Heinonen valitaan? Vastaus: Ei mikään.
Samat kaverit ajavat vain omia etujaan eivätkä välitä seuroista ja niiden toimista sen enempää kuin tähänkään asti. Henkilövaihdoksilla saadaan muutoksia parempaan, mutta ei niin että valitaan kaveri kaverin tilalle!
totuuskomissio
28/11/2014
Äänestysluettelo on sitten syytä Pääkallossa julkistaa. Nähdään, että kuka edustaa ketä.
Jamboree
29/11/2014
Soittaja hei, sulla on varmaan ihan nimikin? Laita se nyt rohkeasti tiskiin, muuten viestisi painoarvo on zero, nolla, mitätön.
Jamboree
29/11/2014
Mihin aikaan se liiton kokous on?
Bambuu
29/11/2014
12.00, käsittäkseni. Menossa, tää puhelin sydeemi maksaa. Oikeesti en tiedä mut paikalla.
Osku
29/11/2014
Ei mikään ihme ettei liitossa hommat toimi, kun vaalitkin on tällaista pelleilyä. Äänestysluettelo tosiaan esiin ja valtakirjat myös. Ei esim. pelkkä farmiseurana toimiminen voi edellyttää äänen lahjoittamista toiselle seuralle.

Lisäksi toivoisin jatkossa liitolta läpinäkyvyyttä tulevissa rekrytoinneissa ja muissakin asioissa. Esim. kuka tekee mitä ja millä työvelvoitteella (palkkoja ei saa lain mukaan paljastaa)?
Itseä vieläkin ihmetyttää Henrikssonin työvelvoite. Onko hän kokopäiväisessä työssä vai osapäivätyössä? Aikaa kuitenkin riittää tekemään kaiken maailman muita juttuja, kuten Arktiset vedet, jne., joihin ei normaalilla kokopäivätyöntekijällä voi aika riittää.

Lisäksi tällaiset "tilattiin sitten Barona-areena tulevaa finaalia varten" ilmoittelut liitolta on varsin rottamaista itsekeskeisyyttä ja jäsenten aliarvioimista. Mielestäni asiasta olisi pitänyt keskustella eri tahojen kanssa, kilpailuttaa vaihtoehdot ja suunnitella tapahtuman toteutusmahdollisuuksia ja arvioida katsojamääriä eri paikoissa ennen finaalipaikan valintaa. Nyt ei käsittääkseni mikään muu paikkakunta, saati pelipaikka edes tullut kyseeseen, vaikka pääkaupunkiseudun katsojamäärät ovat olleet, tänäkin vuonna, jopa surkeita lajin kannalta.

Harmi, että tulevan puheenjohtajan ei ensi keväänä tarvitse lentää finaalia katsomaan.
Uutisankka
29/11/2014
Liekö jopa salibasymedian puolueettomuus ja riippumattomuus järkkynyt tämän uutisen kanssa. Vaihteeksi. Huomenna on varmaan hikiseen 200 ihmistä paikalla. Turhaa vouhotusta koko juttu.
FBI
29/11/2014
Eihän sitä tiedä jos Heinonen vaikka uudistaisi liittoa niin että saisimme kuin uuden liiton puhtaalta pöydältä...
Petteri
30/11/2014
Hivenen noloa salibandylle... Hävettää tämä touhu joskus. Toivottavasti leviä iltapäivälehtien sivuille.
Marko Vihlman
30/11/2014
Keskikokoisen seuran puheenjohtajana, voin kyllä vahvistaa että ainakin minulle soitettiin valtakirjasta. Henkilö esiintyi omalla nimellään, ei minkään firman nimissä ja esitteli asiansa asiallisesti eli toimivansa pienten seurojen puolesta! Pyysin palaamaan asiaan sähköpostitse, koska olin juuri töissä, ei palannut.

Valtakirjojen kerääminenhän on yhdistystoiminnassa ihan perushuttua enkä pidä sitä mitenkään ihmeellisenä asiana, joku haluaa nyt paisutella asiaa aivan turhaan. Ei salibandyn pidä hävetä tätä asiaa jos säännöt sallivat kyseisen touhun! Se meneekö annettu valtakirja siihen tarkoitukseen mihin sen antanut seura on tarkoittanut ei voi edes tietää. Asiahan on helppo ratkaista, sääntöihin maininta että seuraa edustavan pitää olla kyseisen seuran jäsen niin ongelma poistuu...

Terveisin

Marko Vihlman
ööö
30/11/2014
Saivathan osa pienemmistä seuroista jotenkin ottaa osaa päätöksen tekemiseen. Valtakirjan antaminen on jo päätös osallistua. Aletaan pitämään nämä tapahtumat keskisuomessa, alkaa olemaan enemmän osallistujia, ei näy paljoakaan kehäkolmosen sisäpuolisia osanottajia, paitsi liiton edustajat. Aina kun äänestetään niin ääniä kalastellaan tavalla tai toisella. Se on demokratiaa ja ihmisen luonto. Nuija on kopsahtanut.
Niinkö
30/11/2014
Tähän valtakirja kalasteluun tulee komen vuoden päästä muutos. Siitä puhutiin jo eilen ja tehtiin alustava ehdotus.Asiahan on helppo ratkaista, sääntöihin maininta että seuraa edustavan pitää olla kyseisen seuran jäsen,niin ongelma poistuu. Tosin sitten kokouksessa on paikalla 50-100 henkeä maksimissaan :)
Voi ei
30/11/2014
Mielellämme olisimme meidän seurassamme nähneet Heinosen puheenjohtajana. Suoraselkäinen mutta keskusteleva ja omin aivoin ajatteleva kaveri. Tiedän hänet työni puolesta.
Marko+Vihlman
01/12/2014
Terve vielä!
Jos jotain kritiikkiä haluaa antaa niin liittokokouksen ajankohta ei ollut paras mahdollinen, keskellä kisakautta, viikonloppuna. Iso osa porukoista estyy jo sillä että junioreilla ja muilla on turnauksia! Pitäisin järkevämpänä että kokous pidettäisiin silloin kun ei ole sarjat käynnissä!
Silloin ainakin pienemmistä seuroista olisi mahdollisuus osallistua!

Marko

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.