Raumalla tasattiin pisteet – Haapasalo palasi kotiin kahdella osumalla

Kuva: Elmeri Elo

Kuva: Elmeri Elo
SalBa tasasi pisteet torstai-illan ottelussa Nokian KrP:n kanssa. Kuva: Elmeri Elo

Raumalla nähtiin torstai-iltana tasainen miesten Salibandyliigan ottelu, kun SalBa ja Nokian KrP tasasivat pisteet jatkoajan jälkeen loppulukemin 4-4 (2-1, 1-3, 1-0, 0-0).

Mihin ottelu ratkesi?
SalBa aloitti ottelun hyvin johtaen toisen erän alussa jo numeroin 3-1, mutta raumalaisille niin kovin tuttu toisen erän peikko hiipi puseroon ja KrP kuittasi tasoihin ja ohi. SalBa onnistui päätöserässä vielä tasoittamaan ottelun. Kun jatkoaikakaan ei tuonut toivottua tulosta, jaettiin pisteet.

Ottelun hahmo?
Illan eniten huomiota keränneeksi hahmoksi nousi kotijoukkueen Jonne Haapasalo, joka teki ensiesiintymisensä liigaottelussa kasvattajaseuransa paidassa, viimeistellen kaksi neljästä raumalaisosumasta. Haapasalo pelasi juniorivuosinaan Raumalla, mutta muutti pois jo nuorella iällä ja on pelannut Salibandyliigaa muutamalla paikkakunnalla. SalBan nousun myötä Haapasalo palasi kotikaupunkiinsa ja on osoittautunut kahdessa pelaamassaan ottelussa tärkeäksi lenkiksi kanaalikaupungin ylpeyden hyökkäyskalustossa.

Ottelun puheenaihe?
Puheenaiheeksi nousi liiganousijan lähes luokaton ylivoimapeli. SalBa pääsi kokeilemaan sekä yhden että kahden miehen ylivoimaa yhteensä 12 minuutin edestä, onnistuen maalinteossa vain kertaalleen. Ottelun pressitilaisuudessa koirapaitojen pääkäskijä Juha Mäkilä totesi, että mikäli he osaisivat pelata ylivoimaa, löytyisi SalBan pistesarakkeesta tällä hetkellä 10 sarjapistettä enemmän.

Tilastohuomiot:
SalBa: Janne Hyvönen 1+2, Jonne Haapasalo, 2+0. Petri Elo 12 torjuntaa.
Nokian KrP: Henri Johansson 1+1, Johannes Jokinen 1+1. Santtu Pohjonen 11 torjuntaa.

Linkit:
SalBan raportti
Elmeri Elon kuvat

10 comments

  1. Nämä ”kasvattajaseurat” ovat joskus vähän liitoiteltuja nimityksiä. Haapasalo siirtyi jo C-junnuna NST:n joukkueeseen Lappeenrantaan ja pelasi SM-finaalitasolla Lappeenrannan joukkueessa C-, B- ja A-junnuissa. Kai silti aloittaminen SalBan D-junnuissa nobodyna on laskettava SalBa kasvattajaseuraksi?

  2. Tuomarit tosiaan epäonnistuivat pahasti. Avauserässä meni läpi pari selvää jäähyn paikkaa eikä pilli soinut muutenkaan, sitten tuomarilinja muuttui täysin. Jopa puhtaat kaksinkamppailut ja pienet mailaan lyönnit tuottivat jäähyjä. Lisäksi kaljupäinen tuomari vaikutti kovin epävarmalta tekemisessään.

    Nokia oli joukkueista mielestäni tasakentällisin hieman parempi, mutta SalBa olisi paremmalla ylivoimalla voinut viedä täyden pistepotin. Toisaalta esim. nimekkäällä Henri Johanssonilla oli tukuittain hyviä vetopaikkoja, mutta ratkaisut olivat yllättävän köykäisiä.

  3. Oilers tosiaan näytti meikäläisiä vastaan, mikä merkitys on kunnon YV:llä! Salban yv:stä nyt en osaa sanoa juuri mitään, mutta luultavasti tota hakkaavat jatkossa aika paljon treeneissä. Ja varmaan hesassakin amu pistää jätkiin vähän yritystä, oilers pelissä kyllä meitin yv oli myös niin yössä ku voi olla:-). Se mikä mun mielestä hienoa, niin Salba on osoittanut ettei suostu heittopussiksi!!

  4. Etelän miehellä on watson toiminut, mutta näistä vioista on melkein aina pelejä katsoessa ollut siinnä chatissä viestiä! Ite oon tyytyväinen, ainut milloin pätki niin nuorten suomi vs. ruotsi ilmaislähetys–> jos noin pätkisi aina niin ois aika perseestä…

  5. näädä, pätkikö Watsonin lähetys sulla alussa vai lopussa? Mulla meni siihen hermot, sain puolessa välissä peliä vasta näkymään ja sit tippui jatkoajan aik ana lähes koko ajan. Soitin reklamaation ja käskivät laittaa tarkemmin osoitteeseen asiakaspalvelu@watson.fi Mutta kertoivat, että ei pelitä langattomalla yhteydellä.