Maajoukkueet

Ruotsalaistoimittaja arvioi – tässä tulee Ruotsin joukkue pelaaja pelaajalta

18.11.
2014
8 Kommenttia
0
Mattias Samuelsson on Ruotsin puolustuksen johtohahmoja. Kuva: perwiklund.se

Mattias Samuelsson on Ruotsin puolustuksen johtohahmoja. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin miesten salibandymaajoukkue joulukuun Göteborgin MM-kisoihin julkaistiin maanantaina. Joukkueeseen valikoitui maalivahtien lisäksi seitsemän puolustajaa ja 11 hyökkääjää, kuten Suomenkin joukkueeseen.

Joukkue ei pitänyt sisällään mitään erityisen suuria yllätyksiä. Valinnoista annettiin kuitenkin hyvin samanlaista kritiikkiä kuin Suomessakin ja eritoten tämän hetken pistepörssien kärkinimiä kaipailtiin mukaan.

Pääkallo.fi julkaisee nyt ruotsalaiseen Innebandymagazinetiin kirjoittavan Henrik Janssonin näkemyksen Ruotsin joukkueen pelaajista.

Maalivahdit:

Johan Rehn, IBF Falun
Rehn on voittanut Falunin kanssa kaksi SSL:n mestaruutta putkeen ja on yksi tämän hetken kuumimmista ruotsalaisveskareista. Vaikka ei saakaan aina samanlaista huomiota, kuin Rasmus Enström ja Alexander Galante Carlström, niin on erittäin tärkeä joukkueelleen. Iso ja rauhallinen maalivahti, jonka huonoimmankin päivän taso on noussut viime vuosina. Tietää nykyisin mitä vaaditaan mestaruuksien voittamiseen.

Patrik Åman, AIK
Erittäin kokenut maalivahti, joka on pelannut jatkuvasti erittäin korkealla tasolla viimeisen viiden vuoden ajan. Nuorempana saattoi olla uskomaton joissain peleissä, mutta taso ei pysynyt pidempään. AIK:lle hän on todennäköisesti se kaikkein tärkein yksittäinen pelaaja. Åmanilla on turvallinen asema maajoukkueessa. On oletettavasti Ruotsin ykkösvaihtoehto useimpiin peleihin MM-kisoissa. Erittäin aktiivinen maalivahti, joka kontrolloi pelaajiaan puhumalla. Åmanilla on myös nopeat refleksit.

Puolustajat:

Martin Östholm, Pixbo Wallenstam IBK
Tätä kaveria kannattaa varoa ja hänelle ei voi koskaan antaa tilaa laukoa. Östholmilla on Ruotsin joukkueen paras laukaus, joka on kovuuden ja tarkkuuden täydellinen yhdistelmä. Östholmin parhaat ominaisuutensa ovat hyökkäyspäässä, mutta hän on kehittänyt myös puolustustaitojaan.

Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Monien silmissä ollut maailman paras puolustaja viimeisten 3-4 vuoden aikana, koska omaa kaikki tarvittavat ominaisuudet joita hyvä salibandyn pelaaja tarvitsee. Enimmäksen käyttää nopeuttaan sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, mutta on myös teknisesti taitava ja fiksu pelaaja, jolla on hyvä laukaisutaito.

Mattias Wallgren, Warberg IC
Erikoistunut puolustuspeliin, mistä löytyvät Wallgrenin suurimmat vahvuudet. Iso ja fyysisesti vahva pelaaja, joka pystyy pysäyttämään kenet tahansa. Wallgren on erinomainen pelaamaan alivoimaa, joten voikin olettaa, että hän pelaa sitä ruutua paljon MM-kisoissa.

Anton Karlsson, Linköping IBK
Koko viime kausi meni pilalle loukkaantumisen vuoksi ja heti kentille palattuaan sai maajoukkuepaikkansa takaisin. Linköping kutsuu Karlssonia maailman parhaaksi puolustajaksi ja heille hän luonnollisesti merkitsee hyvin paljon. Erittäin pitkä ja iso pelaaja, joka on fyysisesti erittäin vahva, mikä tekee Karlssonista hyvän puolustajan. Vaarallinen ase hyökkäyksessä vahvan laukauksensa ansiosta.

Rasmus Sundstedt, Storvreta IBK
Siirtyi muutama kausi takaperin puolella miljoonalla kruunulla(n.50 000) euroa Caperiotäbystä Storvretaan, joka on edelleen kaikkien aikojen kallein salibandysiirto. Sundstedtistä on luonnollisesti tullut yksi joukkueen suurimmista tähdistä ja tärkeimmisä pelaajista. Sundstedtin tekniset taidot ovat hyvin korkealla tasolla ja hänen laukauksensa löytää maaliverkon usein varsin kaukaakin.

Robin Nilsberth, Granlo BK
Paljon samaa kuin Rasmus Sundstedtissa, mutta vähemmän jouheva ja huomattavasti voimakkaampi ison sekä vahvan kroppansa ansiosta. Yksi Jan-Erik Vaaran suosikeista, eikä ole vaikea uskoa miksi. Nilsberth on erityisen hyvä ylivoimapelissä. Erityisesti omalla tontillaan, mihin hänelle on useita vahvuuksia.

Jonas Adriansson, IBF Falun
Ennen viimeisintä Euro Floorballa Touria Adrianssonilla oli ainoastaan yksi ottelu maajoukkueessa. Nyt Ruotsin päävalmentaja Jan-Erik Vaara tunsi, että hänen on pakko antaa Adrianssonille mahdollisuus, koska hän on ollut hyvin tärkeä pelaaja Ruotsin mestari Falunille. Falunin valmentaja Thomas Brottman sanoikin, että Adriansson on yksi maailman viidestä parhaasta sentteristä. Adriansson on teknisesti hyvin taitava ja pystyy pelaamaan monella eri pelipaikalla.

Hyökkääjät:

Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Oli erittäin epäonninen vuonna 2012, kun loukkaantui juuri viimeisessä harjoituspelissä ennen MM-kisoja ja missasi koko turnauksen. Nyt Galante Carlström on yksi maailman mielenkiintoisimmista pelaajista ja haluaa näyttää taitonsa isolla näyttämöllä, vaikka onkin tehnyt sen jo Champions Cupissa. Tyypillinen maalintekijä, joka pystyy maalaamaan lähes mistä tahansa. Ainoa jäljelle jäävä kysymys on se, että mikä on Rasmus Enströmin merkitys hänen menestyksensä suhteen? Pystyykö Galante Carlström pelaamaan ilman häntä?

Alexander Rudd, Storvreta IBK
Kehittyi nuoresta talentista isoksi tähdeksi Falunin aikoinaan. Sitten päätti siirtyä suurimman vastustajan Storvretan riveihin kesken kauden ja asiat menivät todella monimutkaisiksi. Viimeinen vuosi ei ole ollut helppo Ruddin kannalta. On päässyt jaloilleen ja on Storvretan ykkössentteritähti Mika Kohosen edellä. Rudd on erittäin fiksu ja tekninen. Mitä tahansa voi sattua hänen kentällä ollessaan. Monet sanovat, että Ruddista tulee maailman ykköspelaaja jo hyvin pian.

Maailman parhaaksi valittu Rasmus Enström on yksi Ruotsin hyökkäyksen syömähampaista. Kuva: perwiklund.se

Maailman parhaaksi valittu Rasmus Enström on yksi Ruotsin hyökkäyksen syömähampaista. Kuva: perwiklund.se

Emil Johansson, IBF Falun
Mahdollisesti Ruotsin joukkueen kehittynein pelaaja viimeisen vuoden aikana. Nykyisin lähes yhtä tärkeä pelaaja Falunille, kuin Rasmus Enström ja Alexander Galante Carlström ja vähintäänkin yksi heidän suurimmista tähdistään. Johanssonilla on nopeat jalat ja hän pelaa aina erittäin kovalla tempolla. Johansson on myös erittäin tekninen ja fiksu, joka mahdollistaa sen, että hän voi pelata lähes mitä tahansa pelipaikkaa. Ei isoin pelaaja, mutta hänen lähelleen ei ole kovin helppoa päästä.

Henrik Stenberg, Storvreta IBK
Hyvin samanlainen pelaaja kuin Alexander Galante Carlström. Luontainen maalintekijä, mutta useammin nimenomaan maalin läheisyydestä hyvien reaktioidensa ansiosta. Stenberg on pelannut koko uransa Storvretassa ja on ollut nuoresta pitäen seuran suurin lahjakkuus. Nykyisin joukkueensa yksi parhaista pelaajista.

Joel Kanebjörk, AIK
Erittäin iso ja fyysisesti vahva pelaaja, joka viihtyy tärkeissä otteluissa – niissä hän on useimmiten parhaimmillaan. Kanebjörk on selkeä voittajatyyppi ja on joukkueelleen yhtä tärkeä kentällä sekä sen ulkopuolella. Tälle kaudelle hän vaihtoi Storvretasta AIK:hon ja pyrkii ottamaan uuden askeleen urallaan. Maajoukkueessa Kanebjörkillä on vakaa asema.

Johan Samuelsson, Granlo BK
Ruotsin maajoukkueen kapteeni, kuten seurajoukkueensa Granlonkin. Ei ole aloittanut kauttaan kovin hyvin. Granlon kapteenina Samuelssonilla on haastava työ johtaa joukkojaan, koska joukkue on nuori ja kokematon. Maajoukkueessa hän on aina hyvä. Hyvin fiksu sentteri, joka tekee ketjukavereistaan parempia joka ottelussa varsinkin hyvän syöttötaitonsa ansiosta.

Jonas Svahn, IBF Falun
Yksi Ruotsin joukkueen nopeimpia pelaajia Mattias Samuelssonin ohella. Svahn on erittäin nopea pallon kanssa ja hänellä on nopeat kädet, mikä tekee hänestä vaikean pysäytettävän, vaikka hän ei olekaan fyyisesti vahva. Hän voi pelata sekä keskellä että laidassa, joka tulee olemaan hyvin hyödyllistä MM-kisoissa.

Karl-Johan Iraeus, AIK
Yksi johtavista ja Ruotsin joukkueen tärkeimmistä pelaajista. Pelasi monta vuotta Kim Nilssonin kanssa AIK:ssa ja on hyvä tutkapari Nilssonille. Iraeus on hyvällä tekniikalla varustettu erittäin fiksu pelaaja ja vaikea pysäytettävä pienessä tilassa. Erinomainen syöttelijä, mutta ei ehkä se pelaaja, jonka kannattaa laukoa kaikkein eniten.

Kim Nilsson, Grasshoppers
Et voi olla huomaamatta pitkää blondia Ruotsin joukkueessa – Nilsson on yksi isoista tähdistä ja yleisön ehdoton suosikki. AIK:ssa hänestä kypsyi muutaman viimeisen vuoden aikana yksi maailman parhaista hyökkääjistä ja maalintekijöistä. Maailmantähti, joka siirtyi Sveitsiin täksi kaudeksi, kun sai uskomattoman kovan sopimuksen Grasshoppers Zurichin kanssa.

Patrik Malmström, Pixbo Wallenstam IBK
Tämä kaveri teki suurimman läpimurtonsa viime MM-kisoissa. Eritoten finaalissa Suomea vastaan, jossa hän teki kaksi erittäin tärkeää maalia Suomen verkkoon ensimmäisessä erässä. Voitti viime kaudella Superliigan pistepörssin. Malmström löytää aina tavan voittaa ja hänellä on erittäin tarkka laukaus.

Rasmus Enström, IBF Falun
Maailman paras pelaaja vuonna 2013 ja hänellä on hyvä mahdollisuus voittaa titteli tänäkin vuonna. Johdattanut Falunin kahteen perättäiseen Ruotsin mestaruuteen kapteenina ja osoittanut kykynsä myös maajoukkueessa. Erittäin hyvä tekniikka, älykäs pelaaja jolla on vieläpä hyvät syöttötaidot. On parantanut myös puolustuspeliään.

Teksti: Henrik Jansson

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
seppo
18/11/2014
"hyvä syöttelijä, jolla on vieläpä hyvät syöttötaidot" ebin
gona
18/11/2014
Kylmää kyytiä tulossa Suomelle.
S7
19/11/2014
Onneksi mestaruuksia ei jaeta paperilla, muuten ois aika selvä peli! On toi vaan semmoinen dreamteam että oksat pois...
SP
19/11/2014
Jotenkin tulee jenkkien koripallojoukkue mieleen...
Katsoja
19/11/2014
Moilanen, Kukkola, Kapanen, Tiitu, Salin, Kailiala, Stenfors, Vänänen, Kosonen ja Ikonen. Muut valitut jo kaukana Ruotsalaisten tasosta.
Jani+K
19/11/2014
Olipas kapulakieltä tämä juttu. Pientä editointia ehkä kaipaisi..
Wertti
19/11/2014
Salin, kailiala ja stenfors ovat toki kovia pelimiehiä, mutta eikai heitä nyt voi tosissaan verrata Kim nilssoniin, galanteen ja samuelssoniin.
vai että sellaista
19/11/2014
Ruotsin joukkue toki on kivenkova ja taitava, mutta sanotaanko näin että kyllä tästä on "analysointi" aika kaukana ja menee lähinnä hehkutuksen puolelle.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.