Maajoukkueet

Ruotsin Jan-Erik Vaara – ”Suomea vastaan pitää onnistua 100-prosenttisesti voittaakseen”

02.11.
2014
1 Kommentti
0
Maajoukkueet

Janne Vaara2

Ruotsi on pelannut oman EFT-osuutensa varsin vakuuttavasti ja kaatoi Sveitsin perjantaina lukemin 6-2. Tsekki kaatui lauantaina selkein lukemin 7-2.

Ruotsin päävalmentaja Jan-Erik Vaara vastaili Pääkallo.fi:n kysymyksiin Tsekki-voiton jälkeen.

– Melko hyvä peli. Meille tiukka. He puolustivat hyvin ja veskari oli hyvä, mutta jatkettiin omaa tekemistä ja onnistumisia rupesi tulemaan. Osin pelattiin huonommin. Meidän pelin taso vaihteli liiaksi ja en ole ihan tyytyväinen tähän otteluun, kommentoi Vaara juuri päättynyttä Tsekki-ottelua

Ruotsi voitti Sveitsin selkeästi ja samanlaisen kohtalon sai kokea myös Tsekki. Vaaran mukaan nämä kaksi joukkuetta ovat parhaimmillaan eritoten MM-kisoissa.

– No tulee olemaan tiukkaa semifinaalia ja finaalia ajatellen. Tsekillä oli tänään liikaa paikkoja alussa. Meidän veskari torjui hyvin. Ottelut Tsekkiä ja Sveitsiä vastaan tulevat olemaan hankalampia kisoissa. Nämä joukkueet pelaavat usein paremmin kisoissa, kun kisojen välivuosina. Ovat kisoissa aina kovia joukkueita, Vaara arvioi EFT:n vastustajia MM-kisoja ajatellen.

Huomenna Ruotsin vastaan astelee Suomi. Viimeisinä vuosina Ruotsi on ollut Suomelle kova pala purtavaksi. Kuitenkin kolmesta viimeisestä ottelusta tuloksena ovat molempien voitot ja yksi tasapeli.

– Hyvä joukkue. Paljon taitoa, tiukka sekä tiivis puolustuksessa ja hyökkäyspäässä. Täytyy onnistua 100-prosenttiseksi voittaakseen. Kisoissa myös täysin sama juttu, analysoi Vaara Suomea.

Petri Kettunen on koonnut EFT:tä varten ja MM-kisoja silmällä pitäen ykkösvitjan, jossa viilettävät kokeneet ja meritoituneet Tero Tiitu, Mika Kohonen ja Rickie Hyvärinen. Kaikki ovat tehneet uraa myös Ruotsin Superliigassa.

– Ovat pelanneet pitkään sekä tehneet paljon positiivisia asioita ja ovat saavuttaneet paljon urallaan. He tuovat joukkueeseen rutkasti tietoa ja taitoa. Pitää olla varuillaan, kun ovat kentällä. Toki Suomella on muitakin hyviä pelaajia, joita on syytä tarkkailla, kommentoi Vaara Suomen nestoriketjua.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Kovin...
02/11/2014
...on Vaara kohtelias mies, viime aikojen perusteella taitaisi riittää 80% suoritus.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.