Miehet

Ruotsin tähtimaalivahti vahingoitti vastustajaa Superliigassa – saattaa joutua sivuun MM-kisoissa

26.11.
2014
4 Kommenttia
0
Miehet
Patrik Åman. Arkistokuva: perwiklund.se

Patrik Åman. Arkistokuva: perwiklund.se

Ruotsin maajoukkueen ja AIK:n pitkäaikainen ykkösmaalivahti Patrik Åman saattaa joutua pelikieltoon, joka koskisi mahdollisesti myös osaa joulukuussa pelattavasta Göteborgin MM-turnauksesta. Superliigan sunnuntain liigaottelussa Växjö Vipersin hyökkääjä Chistopher Holmérin polvi vahingoittui kaksinkamppailussa, jossa Åman oli mukana. Växjö on vienyt tapauksen kurinpitolautakuntaan.

Åman kommentoi asiaa Innebandymagazinetille hämmästyneenä.

– Olen ihmeissäni tilanteesta, koska mitään erityistä ei ole tapahtunut. Maalivahdit joutuvat jokaisessa ottelussa ottamaan maalinedustilanteissa vastaan mailaosumia, potkuja ja iskuja, eikä meillä ole mitään millä suojata itseämme. Olen katsonut tilanteen videolta enkä pysty näkemään mitään tavallisesta poikkeavaa, Åman laukoi.

Haastattelussa Åman kritisoi erityisesti Växjön valmentaja Niklas Nordénia.

– En käsitä mitä Nordén yrittää saavuttaa tällä. Haluaako hän häiritä maajoukkuetta tai salibandyä lajina? Tämänkaltainen toiminta johtaa siihen, että kaikki Superliigan ottelut olisi tarpeen kammata läpi ja raportoida jokainen kontaktitilanne.

Växjön valmentaja Niklas Nordén vastasi Åmanin suoraan kritiikkiin Innebandymagazinetin haastattelussa.

– Åman potkaisi Holméria useampaan otteeseen. Tällaiset loukkaantumiset saattavat pahimmillaan johtaa uran päättymiseen ja halusimme varmistaa pelaajalle parhaan mahdollisen oikeuden sairauskorvauksiin, mikäli lopputulos on pahin mahdollinen. Haluan huomauttaa, että raportin on tehnyt seura, enkä minä henkilökohtaisesti. Toimin tilanteessa allekirjoittajana, koska raporttiin sellainen vaaditaan ja olin ottelussa osallisena, Norden kommentoi.

– Minulla ei ole mitään henkilökohtaista Åmania vastaan, ja pelaajien henkilöllisyydet ovat tällaisissa tilanteissa toissijaisia. Åman on arvostettu roolimalli ruotsalaisessa salibandyssä, mutta se ei tarkoita, että hän saisi vapaasti vahingoittaa muita pelaajia. Sääntöjen on oltava samat kaikille, Norden painotti.

Kurinpitolautakunnan puheenjohtaja Christian Ahlström ehti kommentoida Åmanin tapausta tiistaina Innebandymagazinetille. Hänen mukaansa tapaus otetaan käsittelyyn niin pian kuin mahdollista, ja päätös tehdään lähiaikoina.

– En ole itse nähnyt vielä tapauksen raporttia, enkä pysty vielä kommentoimaan sitä, ja Åmanilla on nyt tilaisuus tulla kuulluksi tapauksesta. Mutta teoriassa se voi tietysti vaikuttaa Åmanin maajoukkuepeleihin, Ahlström toteaa.

Linkit Innebandymagazinetin uutisiin:
Åman anmäld – kan missa VM: ”Jag är chockad”
JN: ”I teorin kan det påverka landslagsspel”
Nordén: ”Detta är ingen fajt mellan mig och han”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
molse-jari
27/11/2014
Varmaan vahinko... Haha! Harmi, että tilanteesta ei löydy videota nopealla googlaamisella.

Tässä kuitenkin joku suttuinen kuva:
http://www.expressen.se/sport/har-aldrig-varit-med-om-nagot-liknande-2/

Tää sama pässi on kyllä ennenkin yrittäny kenttäpelaajia teloa:
https://www.youtube.com/watch?v=YKXwVAlfYDA#t=03m25s
manatee
27/11/2014
vid.me/QguN tosta video. toivottavasti tulee iso kakku ja jää MM-kisat väliin, sen verta idioottimaista on touhu. Ei olis uskonut kuinka törkeää kamaa videolta löytyykin kun jutut ja puolustelut luki. Huhhuh
James
27/11/2014
Savolaisen puolustajat tulee tänne kohta kitisemään, että nehän oli kaikki jalkatorjuntoja, joihin vastustaja nyt vain ikävästi sattu osumaan kohdalle.
vieras
27/11/2014
No ainahan maalivahteihinkin kohistuu noita potkuja ja mailan osumia mut ne harvoin mitään tahallisia on. Oon itekkin useemman kerran mailasta saanu verta vuotavia näpeille mut aattelen sen viimeistään alun hermostuneisuuden jälkeen siten, että minkäs teet kun pallo oli pelattavissa. Ei mikään oikeuta maalivahtia harrastamaan karatea vastustajan jalkaa kohden, ei mikään

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.