Siirtopommi Salibandyliigassa – hurjassa vireessä oleva tehohyökkääjä kesken kauden ulkomaille

Lassi Vänttinen jatkaa uraansa Sveitsin pääsarjassa. Kuva: Esa Takalo

Lassi Vänttinen vaihtaa maisemaa. Kuva: Esa Takalo
Lassi Vänttinen vaihtaa maisemaa. Kuva: Esa Takalo

Tampereen suunnalta kuuluu kummia. Pääkallo.fi:n tietojen mukaan miesten Salibandyliigan Classic on menettämässä avainpelaajansa.

Vielä keskiviikkona Lassi Vänttinen viiletti Classicin paidassa kärkikamppailussa Happeeta vastaan. Ottelu jäi kuitenkin tiettävästi Vänttisen toistaiseksi viimeiseksi peliksi Classicissa. Vänttisen ja Classicin välinen sopimus on purettu. Pitkätukkainen kulttihyökkääjä on jatkamassa pelejään Sveitsin NLA-liigassa Wiler-Ersigenin riveissä.

Vänttinen on myös aiemmin urallaan edustanut Wileriä. Sveitsin kestomenestyjän riveissä viilettää tällä hetkellä suomalainen huippupuolustaja Tatu Väänänen.

Salibandyliigassa Vänttinen on äitynyt hurjaan vireeseen. Neljässä ensimmäisessä liigapelissä hän runttasi vain neljä tehopistettä, mutta sen jälkeen jälki on ollut vakuuttavaa. Samaan ketjuun Krister Savosen ja Niko Juholan kanssa istutettu Vänttinen on nakuttanut viimeisessä kahdeksassa pelissä 28 pistettä. Koko sarjan pistepörssissä Vänttinen on toisena tehoilla 20+12=32.

28 comments

  1. Aneemista on Classic-touhu verrattuna muutamaan edelliseen, kun mestaruutta oikein jahdattiin, ja viime vuonna se oli ihan tyrkyllä.
    Mutta kun ei.
    Fiksu ratkaisu Vänttiseltä, kun oma pelikin kulkee.
    Onnea kellomaahan!

  2. Classicin pelihän voi pitkässä juoksussa jopa parantua tosipaikoissa. Joukkuepeli, nääs.

  3. JZ, tarkoitat ilmeisesti ettei Vänttinen ole joukkuepeluri? Kylläpä tyyppi hoitaa oman ruutunsa.

  4. Joskus classicis pelanneena voin sanoo että täys joukkuepelaaja. Ne jotka epäilee ei tiedä mitää

  5. Miksi jokaisen kiekkosiirron yhteydessä nillitetä, että voi voi kun ei ole joukkuepelaaja ja voi voi kun raha haisee.

    Hyvä siirto. Vähän kilpailua Nilssonillekin…

  6. Ei se mestaruus nyt ihan tyrkyllä ollut viime keväänä. Mahdollisuudet toki oli mutta parempi voitti kuten yleensä pitkässä juoksussa. Tsemppiä Lassille!

  7. En väitä ettei ole joukkuepelaaja tai nillitä sen enempää, mutta melko usein kuulemani mukaan ehkä ei ihan paras mahdollinen sellainen. Tai pitäskö sanoa helpoin valmennettava? No sama kai se, itsehän en ole miehen kanssa pelannut peliäkään.

    Tsemppiä sweitsiin joka tapauksessa.

  8. Samassa joukkueessa pelanneena voin kertoa, että on todellakin joukkuepelaaja! Maalintekijän pitää olla itsekäs,mutta se ei tee huonoa joukkuepelaajaa.

  9. Joukkuepelaaja tai ei, mutta loistava pelaaja ja persoona, kantanut joukkuetta esim. tällä kaudella.

  10. Kellomaahan yritti jo kesällä. Ei vaan saanut kunnon sopparia, pelivuodet rupee oleen tapissa. Eläkerahat käy hakemassa, tsemppiä.

  11. Taisi välierät mennä classicilta ohi tänä vuonna. Rantalan hankinnat (ruotsalaiset jne.) menneet täysin pieleen, joukkue heikentynyt edellisestä vuodesta ja nyt sitten kantavan voiman lähtö kesken kauden mutta Rantala lupaili että ruotsalaiset näyttää kyntensä tammikuusta eteenpäin, sitä odotellessa…
    Onko Classic voittanut miehissä/pojissa ikinä mitään suomen mestaruuksia, milloin ja mikä ikäluokka, tilasto ihmiset kertokaa…

  12. Ihan vähän keulii noi pörssikisatjutut kun on puolet peleistä ja 32p annettu eteen kuitenkin… No, ehkä syön hattuni kauden jälkeen.

  13. KV:lle tiedoksi, on yksi mestaruus, Classic C ikäluokan Suomen mestari pojissa v. 2008, mukana liigan miehissä pelanneista Savonen, Salo, Kulmala, Järvinen, Johansson.
    Eihän se ole paljon, ei todellekaan seuralta joka aina kärkikahinoissa mukana.

  14. Muistaakseni tuo C ikäluokka oli ao. keväänä tuplamestari. Voittiko sitten B:n-sarjankin.

  15. Ei kannata unohtaa IC-akatemiaa (Ilves-Classic), jossa Lamu hoiti valmennuksen. Jossa pelasivat jo aikaisemmin mainittujen lisäksi Leikkanen, Juhola, Jääskeläinen, Ojala, Henttonen, Merto, Ylisiurunen näin aluksi. IC.llä kaksi kultaa 2006 A-ja B-pojat, joissa pelasivat todennnäköisesti myöhemmin mainitut.

  16. IC akatemia oli eri juttu, siinä oli paljon ilves apuja mutta puhtaasti classicilla ei ole kautta aikain miehissä/pojissa kuin yksi Suomen Mestaruus 2008

  17. Tietoa. Onko nyt menossa joku märkä uni. Tieto lisää tuskaa. Ei se nyt ihan niin eri juttu ollut.