SPV kiri tasoihin viisi sekuntia ennen loppua – SalBa rynni voittoon jatkoajalla

SalBa saalisti erittäin tärkeän kotivoiton SPV:n kustannuksella. Kuva: Elmeri Elo

Raumalla nähtiin torstai-iltana jotain, mitä kukaan tuskin uskalsi ennakoida. Liiganousija SalBa nimittäin kukisti toisessa erässä saamansa hurmostilansa ansiosta SPV:n jatkoajan jälkeen maalein 7-6 ja. (1-4, 3-0, 2-2, 1-0).

Lopputulos ei vaikuttanut suoraan sarjasijoituksiin, sillä SPV jatkaa edelleen taulukon toisella sijalla, joskin nyt ottelun enemmän yhden pisteen päässä kärkisijalla majailevaa Happeeta enemmän pelanneena. SalBa puolestaan sai kurottua eroa kolmeen pisteen päässä jumbosijalla olevaan Josbaan ja taas toiselta kantilta kurottua eroa umpeen yläpuolella oleviin Indiansiin, TPS:ään ja Nokian KrP:hen.

Ottelun ratkaisun ensitahdit lyötiin toisessa erässä. Jos meni ensimmäinen erä suvereenisti seinäjokelaisille, niin toisella erätauolla SalBan pukukopissa tapahtui jotain, joka sai liiganousijan taistelemaan aivan uudella ilmeellä. Toisen kaksikymppisen jälkeen ottelu olikin jo tasatilanteessa. SalBa johti ottelua lopussa 6-5, mutta niin vain onnistui SPV venyttämään ottelun jatkoajalle tasoittamalla ottelun vain viisi sekuntia ennen päätössummeria. Ratkaisuosuman jatkoilla reilun minuutin pelin jälkeen viimeisteli Janne Hyvönen.

Illan hahmo oli kolme maalia alustanut Joni Rokosa, jonka varma pelaaminen sekä puolustus- että hyökkäyspäädyssä rytmitti ja rauhoitti liiganousijan peliä sekä sai vuolaita kehuja katsomon puolella.

Illan puheenaiheeksi nousi kotijoukkueelta hylätyt osumat, joita oli kaiken kaikkiaan peräti kolme. Etenkin nuorten maajoukkuemies Jani Lehtoniemen viimeistelemä osuma hyväksyttiin ensin tuomarin toimesta, mutta vedettiin hetken päästä takaisin ja näytettiin vapaalyöntiä SPV:lle.

SalBa: Jonne Haapasalo 2+1, Janne Hyvönen 1+1, Tomi Lahti 1+0, Jani Lehtoniemi 1+0, Niko Kaerla 1+0, Joni Peltola 1+0, Joni Rokosa 0+3, Arttu Kukko 0+1
SPV: Jari Hankkio 2+0, Jyrki Holopainen 2+0, Ville-Petteri Kuusela 1+0, Teppo Mäkelä 1+0, Sami Koski 0+3, Miika Malkamäki 0+1, Niko Raunio 0+1, Henri Urmas 0+1