SSV kaatoi SPV:n Järvisen jatkoaikamaalilla – Kivirannan ulosajo ihmetytti

Juho Järvinen ratkaisi voiton SSV:lle jatkoajalla ajassa 68.14. Kuva: Juhani Järvenpää

Kuva: Juhani Järvenpää
Kuva: Juhani Järvenpää

Sunnuntai-illan Suomen Cupin ottelu SSV:n ja SPV:n välillä tarjoili parisataapäiselle yleisölle kaikki hyvän salibandydraaman ainekset. Juho Järvisen jatkoaikamaali ajassa 68.14 ratkaisi tasaisen väännön lopulta SSV:lle lukemin 7-6 ja. (3-4,1-2,2-0,1-0).

Ottelun ratkaisu?
Ottelusta voisi kirjoittaa pienen novellin. Käännekohtia riitti ja momentum oli vuoroin kummallakin ryhmällä. SSV:n ottelun aloitus hakee vertaistaan. 35 sekuntia taululla ja lukemat kotijoukkueelle 2-0. Lisäosumiakin oli tarjolla, mutta Niclas Meyerin turhan jäähyn aikana Peliveljet ehtivät hakea jalkansa bussista.

Seuraava ratkaisun hetki oli ottelun puolessavälissä SPV:n Tuukka Kivirannan saatua punaisen ja Viikinkien päästessä jauhamaan 5 minuutin ylivoimaa. Erän loppuun Ihme otti käsittämättömän pantteritorjunnan ja seuraavasta hyökkäyksestä tuomittiin SPV:lle rangaistuslaukaus. Mikko Kohosen patenttipilkku 8 sekuntia ennen toisen erän loppua vei vieraat 4-6 taukojohtoon.

Kolmas erä oli kahden erinomaisen joukkueen tasaista taistelua, mutta tällä kertaa maalinteossa onnistui vain SSV ja Pasi Laitila, joten edessä oli 10 minuutin jatkoaika.

Jatkoajalla molempien otteisiin iski luonnollinen varovaisuus, mutta ajassa 68:14 Juho Järvinen sai hieman tilaa ja sutaisu maalia kohti lipsahti muuten erinomaisesti heikon alun jälkeen itsensä koonnen Jarno Ihmeen puikoista verkon perukoille.

Ottelun hahmo?
Hattutemppu. Voittomaali jatkoajalla. On vain yksi Juho Järvinen, kuten aikanaan faniryhmä Pasilassa lauloi. Maalit olivat perinteisiä juhojärvismäisiä viimeistelyjä ilmasta ja irtopalloista. Myös Pasi Laitila osui tärkeillä hetkillä kolmannessa erässä.

Vieraista on nostettava Tuukka Kiviranta, jonka taisteluilme sai SPV:n heräämään. Jos Kiviranta olisi nähty askissa täydet 60 minuuttia, olisi tulos voinut olla eri. Toinen Peliveljien onnistuja Ville Kuusela jää kerta toisensa jälkeen Mikko Kohosen ja Sami Kosken varjoon. Rooli on kasvanut entisestään, kun Kohosen liike on tällä hetkellä 80 prosenttia entisestä. Kuuselalta jälleen iso määrä työtä molempiin suuntiin ja samalla tehot 2+1.

Juho Järvinen ratkaisi voiton SSV:lle jatkoajalla ajassa 68.14. Kuva: Juhani Järvenpää
SSV nappasi Suomen Cupin välieräpaikan jatkoaikavoitolla. Kuva: Juhani Järvenpää

Ottelun puheenaihe?
Tuomaripari sai pelaajat ja katsojat pyörittelemään päätään epäuskoisesti useampaan otteeseen. Seepraparin laukka lähti väärille urille toisessa erässä, kun Mikael Järvi sai heppoisen kaksiminuuttisen. Hashtag farssi otettiin käyttöön hetkeä myöhemmin Tuukka Kivirannan lentäessä punaisella suihkuun lähes mitättömän näköisestä tilanteesta. Paikkalujen kierre lähti liikkeelle, mutta pelaajille on nostettava hattua, sillä linjattomuudesta huolimatta päät pysyivät kylmänä.

Tilastohuomiot:
SSV: Juho Järvinen (3+0), Pasi Laitila (2+1)
SPV: Ville Kuusela (2+1), Mikko Kohonen (1+1)

Päivän muut Suomen Cupin puolivälieräottelut:
Classic-Kely 7-6
TPS-Happee 4-3 ja.

Teksti: Toni Lötjönen

24 comments

  1. Ota Lötjönen jo ne mustavalkoiset lasit päästäsi tai ala tuomariksi, selkeä punanen oli. Mutta jos entinen maalivahti ei tajua sitä mistä se annetaan, älä kirjoita. Monesta entisestä tulisi hyvä tuomari, mutta parempia kitisijöitä, niitä laji ei kaipaa. Laji kaipaa kuria ja kunnon penaltya, kun hölmöilee.

  2. Punainenhan annettiin SPVlle joten mitens tätä nyt on ”mustavalkolaseilla” kritisoitu? Ihan ei logiikka aukee… 😀

  3. Juttuihin ei laiteta nimiä, koska kuten Lötjönen jo ehti twiittaillakin, ei hän tiedä keitä he ovat. Sen selvittäminen taisi olla liian iso pala.

    Tuomarien toiminnasta olen yllä olevan Lötjösen mielipidekirjoituksen kanssa samaa mieltä. Useampaan otteeseen lähempänä ollut tuomari viittoili pelaajia jatkamaan, toisen viheltäessä jäähyn.

    Kivirantaa saisi ajaa kyllä ulos vähän useammlnkin, niin loppuisi se päätön ryntäily. Toinen joka saisi myös loppua on se järjetön itkeminen, mitä SPV:n vaihtopenkki ja eritoten pariskunta Kivilehto-Koponen, harrastaa ottelusta toiseen. Tämä on nyt neljäs ottelu minkä olen pääkaupunkiseudulla käynyt SPV:ltä kattomassa ja itku on aina ja kaikkialla. Ja kun valkku itkee, niin johan siellä itkee sitten muutkin.

  4. Juhikselle: Koponen ja Kivilehto eivät kylläkään ”itke”, vaan kyseenalaistavat. On jopa toivottavaa, että tuomareiden erikoisia vihellyksiä kyseenalaistetaan, ja niistä keskustellaan. Kritiikki on tervettä ja vie lajia sekä tuomarityöskentelyä eteenpäin. Kummallakin herralla on aika reilusti kokemusta lajista kaiken lisäksi.

    Nähtävästi Juhis ei aivan liikaa lajia seuraa, sillä Kiviranta aika harvoin, jos koskaan, päättömästi ryntäilee. Toista se toki oli n.10 vuotta sitten, kun kyseinen herrasmies aloitti uraansa liigakentillä.

  5. voisko joku nyt kertoa mistä se punainen tuli ettei tarvii arvailla ?

  6. Taklas Olkkosta päähän. Kumma, ettei jätkä opi edes omasta sairaalareissustaan sen verran, että jättäis noi elkeet ja yrittäis kehittyä pelaajana. Kun itsekin taisi hätääntyä, sen verran anelevasti Olkkosta halusi kätellä…

  7. Se että taaempi tuomari viheltää jäähyn, ei tarkoita että lähempi tuomari näkisi huonosti. Muutaman metrin päästä pystyy tuomari katsomaan vain pienelle sektorille tehokkaasti, ja se on usein mailarikkeet. Se on aikalailla tuurista kiinni, jos näkee tuon näkösektorin vierestä jonkin rikkeen. Taaempi tuomari näkee kauempaa niin paljon isomman alueen, eikä katsetta tarvi keskittää millekään tietylle alueelle. Siksi taaemmalla tuomarilla on usein helpompaa se jäähy vislata. Esimerkiksi korkeat mailat näkee kauempaa todella paljon paremmin, kun mittasuhteet on paljon helpommin havaittavissa. Tuomarit ovat kuitenkin samanarvoisia, eli molemmilla on täysin sama oikeus ja velvollisuus vislata jäähyjä, jos ne näkee. Tämä tuntuu monilta unohtuvan. [sarkasmi]Kuitenkin vaihtopenkiltä näkee jokainen aina ihan kaikki rikkeet, joten miksi ihmetellään että taampi tuomari näkee asioita? [/sarkasmi]

  8. Löytyykö sitä videota pelistä? Kovaan ääneen puhutaan että lajia viedään eteenpäin, mutta edes maalikoostetta ei löydy. Saati epäselvästä tilanteesta. Amatöörimäistä suharointia. Aivan turha saada lajille ennemmin parempaa näkyväisyyttä kun on perusasiat retuperällä. Voisko liitto velvoittaa ottelukoosteet 24h sisällä pelin loppumisesta julkiseksi?

  9. Tuomarit on väärässä paikassa siellä pelaajien joukossa. Toinen dumppi toiseen vaihtoaitioon ja toinen toiseen. Sieltä vaan tuolilla istuen piippaamaan rikkeet pois. Sieltä vaihtoitiostahan noi on helppo nähdä. Ylittikö maaliviivan? Kahdestakymmenestä metristä ihan saletti tuomio ja laakista oikein.

  10. Pohjanmaalla kävi jokin vuosi sitten junnu peleissä samanlainen tilanne. Olikonhan pojat E1 ikäisiä silloin, mutta pelasivat vuotta vanhempien sarjaa ja vanhempi joukkue oli häviöllä muutamalla maalilla, kun vanhemman porukan valmentaja huomasi nuoremman joukkueen pelaajalla väärän varusteen. Poika 5 minuutin jäähylle ja sillä lailla tasoihin. Jos junnu peleissäkin noin halutaan voittoa, niin haloo!!! Poika ei edes tiennyt, että tuommoinen oli väärin. kukaan nuoremmista ei sitä osannut edes ajatella. Nyt kyseinen poika pelaa oikealla varusteella C2 SM sarjaa ja vanhempi joukkue häviää heille vieläkin. Että näin 🙂

  11. Oliko niin että videota ei ole saatavilla? Vai onko niin, että ei SSV ei viitsi videota julkistaa koska oli ratkaiseva räikeä virhe?

  12. Vai onko niin, että SSV jatkaa omalla valitulla linjallaan eikä koosta tästäkään ottelusta videota? Ottelu on pelattu ja tulos selvillä, miten se olisi SSV:n ongelma / häpeä, jos tuomarit ovat tehneet ottelussa virheen?

  13. Mikä on muuten SPV:n juniorityön tulos? Vai luotetaanko siihen mitä Jyväskylässä tehdään?

  14. SPV:n ainoa saavutus seuran 20-v. historian aikana on junnuissa yksi SM-pronssi, olikohan se vuosi 2007 A-junnuissa. Liigatason seuroista vain Nokia lienee junnutyössä samalla tasolla. Muut siis menestyneempiä. SPV:llä on kyllä joukkue kaikissa ikäluokissa, mutta menestys on jäänyt vähiin. Ilmeisesti satsaukset painottuvat edustusjoukkueeseen.

  15. Kyseessä on kultainen hopea vuodelta 2007. Koskaan muulloin ei ole hopea muuttunut kullaksi.

  16. Voisi kysyä että mikä juniorityö? Viimeisten vuosien aikana on pelaajat ja valmentajat lähteneet muualle. Yhdestä poikajunnu porukasta aloitti kauden pari vuotta sitten 86 poikaa ja keväällä oli noin 30 mukana. Alle vuodessa menetettiin paljon lahjakkuuksia. Nyt naapuriseura ajoi lisenssimäärissä jo ohi. SPVssä samoja naamoja on pyöritetty ilman päämäärää porukasta toiseen ilman tulosta. Kyllä SPV tekee kovia junnuja, mutta liian vähän. Panostus pitäisi olla ihan toista luokkaa. Pietilä ja Pollari pitävät itseään jumalasta seuraavina, mutta tulosta ei tule. On hienoa kun on siistiä. Kulkea kahvikuppi kädessä kun hallilta saa piikkiin ostaa kahvia. Olla valmentaja, kaikki näkee. Unohtuu vaan se, että mistä ne pelaajat tehdään. Se raaja työ ja avoin mieli. Aina ei voi olla kivaa, eikä kiva ole kiellettyä.