Miehet

SSV ryösti pisteet Happeelta – ”Numerot mairittelevat meitä”

22.11.
2014
0 Kommenttia
0
Miehet
Happeen Asko Huismanille rintaansa pullistava Miko Kailiala taikoi Hirviteatterissa hattutempun. Kuva: Esa Jokinen

Happeen Asko Huismanille rintaansa pullistava SSV:n MM-hyökkääjä Miko Kailiala taikoi Hirviteatterissa hattutempun. Kuva: Esa Jokinen

Happee koki kauden ensimmäisen kotitappion SSV:n käsittelyssä, kun helsinkiläiset hakivat miesten Salibandyliigan pisteet Jyväkylästä lukemin 6-7 (2-2,0-3,4-2).

Ottelun ratkaisu?
Happee sai otteluun lentävän lähdön, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä vahvemmin SSV otti otetta pisteistä. Ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui toinen erä, jossa Happeella oli paikkansa, mutta vieraat veivät sen silti 0-3. Happee kehitteli neljän maalin takaa-ajoasemassa vielä hurjan kirin ilman maalivahtia viimeisen kolmen minuutin aikana, mutta summeri pelasti SSV:n lopussa. SSV oli vahvempi kaksinkamppailuissa, se puolusti omassa päässä keskustaa paremmin, se oli huolellisempi pallon kanssa ja se myös viimeisteli tehokkaammin.

Ottelun hahmo?
SSV:n Miko Kailiala on tuskaillut maalinteon kanssa, mutta tänään osui. Mika Ahonen penäsi ennen ottelua suojatiltaan säkkejä, ja nyt niitä tuli hattutempun verran kolme kappaletta. Kailialaa säesti myös hyvin pelanneet ketjukaverit Niclas Meyer ja Jani Helenius. Kapteeni Mikael Järvi pelasi varmasti yhden kauden parhaista otteluistaan, ja konkarille kirjattiin tehot 1+2. Happeen tehokaksikko oli Peter Kotilainen (2+1)-Lassi Kotovaara (1+2).

Ottelun puheenaihe?
Happee-kapteeni Petri Kauko nousi tänään 437 pelatulla ottelullaan Salibandyliigan kaikkien aikojen kakkoseksi heti Mikael Järven jälkeen. Kauko kirjasi tänään 1+1 ja Järvi 1+2, joten ”papat” osoittivat olevansa yhä edelleen kovassa iskussa. Kummankaan ura tuskin päättyy tätä menoa tämänkään kauden jälkeen, ja miksi päättyisikään – molemmat esimerkilliset kapteenit ovat hyvässä vireessä ja peli kulkee.

Kommentit:
– Vähän olimme perässä. Toisessa erässä olimme niskan päällä, mutta emme saaneet maaleja. Kaksinkamppailuissa SSV oli tänään todella vahva, Happeen ykköskentän puolustajana luutinut Kaapo Savinainen tuumi.
– Rehti ja vauhdikas taisteluhan se oli. Alku ja loppu olivat hyviä, mutta siinä välissä SSV oli selvästi parempi. Numerot mairittelevat meitä tuon lopun ansiosta. SSV opetti meille kaksinkamppailupelaamisesta, siinä he olivat selvästi edellä, Happee-valmentaja Seppo Pulkkinen tuumi.
– Mukavaa oli tehdä maaleja pitkästä aikaa, ja tämä antaa varmasti itseluottamusta MM-kisojakin ajatellen. Hyvä matsi kaiken kaikkiaan, yksi ehjimpiä 60-minuuttisiamme, vaikka lopussa meinasi jännäksi mennäkin, SSV:lle hattutempun nakutellut Miko Kailiala kertasi.
– Täytyy olla tyytyväinen, sillä voitimme tasakentällisin pelin 2-7. Se suunnitelma, mikä meillä oli ennen ottelua, toimi tänään hyvin. Lopun Happee pelasi kyllä hienosti, mutta eihän se ihme ole, kun katsoo ketä heillä on sinne kentälle heittää, SSV-käskijä Mika Ahonen pohdiskeli.

Seppo Pulkkisella oli myös kerrottavaa keskiviikkona loukkaantuneen Veli-Matti Hynysen tilanteesta.

– Hynysellä on aivotärähdys, ja hän menee ensi viikolla jatkotutkimuksiin. Nämä ovat valitettavia juttuja, joita ei tässä lajissa saisi tulla, Pulkkinen harmitteli.

Tilastohuomiot:
Happee: Peter Kotilainen 2+1, Lassi Kotovaara 1+2, Petri Kauko 1+1, Juuso Heikkinen 1+1, Eemil Ukkonen 1+0, Jami Manninen 0+1 (1. ottelu ilman maalia)
SSV: Miko Kailiala 3+0, Mikael Järvi 1+2, Jani Helenius 0+2, Henri Tuhkanen 1+1, Roni Laasonen 1+0, Mikael Lax 1+0

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Henri Pitkänen
Henri Pitkänen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Lappeenranta

Twitter: @HenriPitkanen

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.