Suomen 30 MM-kisakandidaatin nimilista julki – Sami Koski ulkona, Jarkko Monthan mukana

Kuva: Saibandyliiga

Kuva: Saibandyliiga
Kuva: Saibandyliiga

Suomen päävalmentaja Petri Kettusen valitsema 30 MM-kisakandidaatin lista on julkaistu IFF:n sivuilla. Näistä 30 pelaajasta valitaan itse MM-kisajoukkue, joka on kooltaan 18+2 pelaajaa. Kisajoukkueen ulkopuolelle jäävistä kymmenestä pelaajasta voidaan täydentää kisaryhmää esimerkiksi loukkaantumisten sattuessa.

30 pelaajan lista tulee perinteisesti ilmoittaa IFF:llä kuukautta ennen MM-kisoja.

Listalta loistavat poissaolollaan esimerkiksi Salibandyliigassa tehoja niittäneet Classicin Jussi Piha sekä SPV:n Sami Koski. Listalla ei myöskään näy SPV:n konkarihyökkääjä Mikko Kohosta.

Neljänneksi maalivahdiksi on otettu yllättäen NST:n äärikokenut Jarkko Monthan, joka ei ole koskaan esiintynyt maajoukkuepaidassa.

MM-kisajoukkue julkistetaan ensi viikon torstaina 13. päivä marraskuuta. MM-kisat pelataan Göteborgissa 5.–14. joulukuuta.

Suomen 30 pelaajan lista

Maalivahdit
Jarno Ihme 29, SPV, Seinäjoki
Tomi Ikonen 31, Esport Oilers, Espoo
Eero Kosonen 28, Happee, Jyväskylä
Jarkko Monthan 37, NST-Lappeenranta

Puolustajat
Tommi Aro 28, Tapanilan Erä, Helsinki
Juha Kivilehto 32, SPV, Seinäjoki
Janne Lamminen 28, SC Classic, Tampere
Mikael Lax 26, SSV, Helsinki
Nico Salo 20, SC Classic, Tampere
Krister Savonen 20, SC Classic, Tampere
Lauri Stenfors 24, SSV, Helsinki
Ilari Talvitie 24, Esport Oilers, Espoo
Otto Tikka 24, Happee, Jyväskylä
Risto Töllikkö 23, NST-Lappeenranta
Tatu Väänänen 31, SV Wiler-Ersigen (SUI)

Hyökkääjät
Juuso Heikkinen 25, Happee, Jyväskylä
Janne Hulmi 31, SPV, Seinäjoki
Rickie Hyvärinen 34, Storvreta IBK (SWE)
Oscar Hänninen 30, Esport Oilers, Espoo
Sami Johansson 21, SC Classic, Tampere
Miko Kailiala 21, SSV, Helsinki
Lauri Kapanen 29, Tapanilan Erä, Helsinki
Mika Kohonen 37, Storvreta IBK (SWE)
Kari Koskelainen 32, Chur Unihockey (SUI)
Jani Kukkola 28, FC Helsinborg (SWE)
Jami Manninen 26, Happee, Jyväskylä
Mika Moilanen 28, FC Helsinborg (SWE)
Casper Pfitzner 23, Esport Oilers, Espoo
Eemeli Salin 24, Koovee, Tampere
Tero Tiitu 32, IBF Falun (SWE)

54 comments

  1. Roolipelaajia tarvitaan. Kaikki eivät voi olla staroja, vaan pari puhdasta duunaria tarvitaan aina.

  2. Missä Kajoksinen ?! Kaveri kuitenkin top 6 pistepörssissä, EIKÄ EDES REENAA EIKÄ NUKU !

  3. Maalivahdit:Ihme ja Ikonen
    Puolustajat:Stenfors väänänen kivilehto aro lamminen lax salo
    Hyökkääjät:Kukkola kapanen moilanen salin hänninen kailiala tiitu hyvärinen kohonen manninen ja heikkinen

  4. En voi ymmärtää, miksi Salibandyliigan yksi tehokkaimista parivaljakoista eli Koski-Kohonen ei ole mukana, kun tietääkseni ovat vielä terveinäkin. Kun kerran Hulmikin oon listoilla olisi koko SPV:n superketju saatu kokoon. Jos kaverit tekee liigassa 5-10 tehopistettä/peli, niin miksi eivät tekisi pisteitä maajoukkueessakin.

  5. No kun just siks, kun eri homma pelailla ruotsalaisia vastaan. Vieläkö se pitää kerran kertoo et esim. Koski jää ruotsalaisten jalkoihin.
    Näyttöjä on saanut ja toinen mitä odotan jännityksellä on manninen. Liigassa ihan sama mistä vetää niin aina soi, eipä kerinnyt paljoon hämeenlinnassa viritteleen kun vietiin karkki pois.

  6. Iha ensimmäise hemmetin hyvä ettei Kohonen ja Koski ole tuolla. Ei riitä millään nois peleissä…. ja samaan maitojunaan jo toi kivilehto iha jätettä ollu kaikki spv vuodet. Pliis!

    Kosonen ykkösveskaks ja nuori nälkänen porukka niin pronssi on mahdollinen. Sit Kettunen pois penkin päästä.

  7. Ei ole Johanssonilla näyttöä tällä kaudella mutta miksei Josbaa kantava Perttu Puska ole missään vaiheessa ollut ehdolla, taistelija.

  8. Missä Perttu Puska ja Kohos Mikko, sekä Roni Laasonen, joka on ollut murhaava liigassa?

  9. Onko toi monthan joku ihan paska vitsi? 😀 ihme ja ikonen suomen maalille, kososella ei liikkuminen niin hyvää tasoa.

  10. Iff:lle pitää ilmoittaa 30 pelaajaa, sama vaikka olis viisi c junnua.
    Tuskin puolijoukkuetta lounkkaantuu, tää Monthaan sitä sakkia.

  11. Eihän Monthan mikään vitsi ole. Liigan neljän parhaan veskarin joukossa monella kaudella ja edelleen. Listassa 30 nimeä joista joka kolmas putoaa vielä pois, eikä kisoihin kai lähde kuin kaksi veskaria. On silti hyvä, että IFF:lle on nimetty neljä veskaria jos yksi tai kaksi pelaavista loukkaantuu.

  12. Aika mielenkiintoinen lista. Kosonen peittää enemmän kuin ihme tai ikonen. Mutta liike on hitaampaan. Hyvä haastaja tällä ryhmällä kyllä.

  13. Jees, oikein! Jarno Ihme on mukana! Eipä muut maat pääse nyt maalijuhlia viettämään, kun Jarski on maalissa.

  14. Kettunen pihalle! Samantien, taas jatkuu sama laulu… syrjintä liigan kovinta rankaisijaa Sami Koskea kohtaan jatkuu. Tämän pelleilyn on loputtava, kauanko tämä Spede oikein saa häärätä MJ-peräsimessä?

  15. Haha nyt en osaa sanoa että onko noi Kosken perään huutelijat tosissaan vai trollittamassa!

    Totuus on kuitenkin se että mikä tahansa tosissaan tehty Suomen maajoukkue voi hävitä tai voittaa Sveitsin ja Tsekin, ja suht todennäköisesti pöllyttää kaikki muut maat, mutta mm-kisajoukkue pitää tehdä sen mukaan mitkä äijät pärjää Ruotsille.

    Ite aloittaisin sillä että ottaisin pohjille kaikki jotka pärjää Ruotsin liigassa, ja ainakaan en ottaisi Koskea missään olosuhteissa.

  16. Kauankohan siinä menee tajuta että ei näillä ”vanhuspelaajilla” voiteta ruotsia? Nuorentakaa joukkuetta rajusti. Aina samat kaverit vuodesta toiseen joukkueessa ja hyökkääjien keski-ikä kolmenkympin hujakoilla…

  17. Eli kun dominoi liigassa niin asiaa ei maajoukkueeseen ole. Kosonen, Tikka, Heikkinen ja Manninen siis kisoihin kun eivät pärjää edes Josballe. Tosin uskon että kyseiset kaverit saattaisivat pärjätä Ruotsin liigassa joten kinkkistä on.

  18. Seponseppo oikeessa, pärjääminen ei ole yhtä kuin pisteet! Ei esim. Hapa ollut aina pistepörsseissä kärjessä, mutta pelistä toiseen aina joukkueen parhaimpia pelaajia! Vastaavia kavereita tarviis junnuistakin nousta, eikä pelkkiä kanttaajia… 28 keski-ikä hyökkääjillä mikä nyt ei mun mielestä mikään älyttömän vanha. Monta parikymppistä satavarmasti kisoissa! Jos lätkään vertaa niin aika paljon nuorempi on tää jengi… Toki pari vanhaa sotaratsua on jo parhaat päivänsä nähnyt, se pitää myöntää.

    Se joka ketjussa arvosteli Kivilehtoa, tuskin näki EFT-turnauksen pelejä? Oli nimittäin Ruotsia ja Sveitsiä vastaan yksi parhaista suomalaisista!!

  19. Jarkko ”imuri” Monthan ansaitsisi ehdottomasti paikan Suomen hyökkääjien itseluottamuksen korottaja lämppäriveskana.

  20. Loistavaa, että NST-muuri sai näyttöpaikan.

    Mutta oliko vanhemman M.Kohosen valinnan takana vain masennus-kohu… kysyn ilman sarvia ilman hampaita ?

    Se nuorempi M.K. saikin jäädä kotiin, etsimään uusia silmälasin kehyksiä. 🙂

  21. Kuka muu tuola ruotsalaisille ees pärjää ku Kukkonen?:) mut koski pärjäis kyllä kaikkia muita vastaan aivan sata varmasti.. kerran pääsi viime kisois pelaamaan mika kohosen laidalle vasempaan laitaan ja pelas mun miälestä pirun hyvin, mut muuten ei ookkaa päässy pelaamaan omalle paikalle ja et ois saanu oikeesti kunnolla luottoa

  22. Sami Kosken voi ottaa messiin täyttelemään juomapulloja, jotta Seinäjoen silleille ei tule niin paha mieli. Totuushan on, että Koski on niin löysä ripuliranne, jolla ei ole mitään asiaa joukkueeseen. Ei se meinaa mitään jos tekee maaleja jotain Salibandyliigan huonoimpia jengejä vastaan.

  23. Mielestäni Ikonen, Ihme ja Kosonen kaikki pelanneet tosi epävarmasti noita kv-pelejä. Suomella on nyt oikea maalivahtiongelma. Monthan olisi pitänyt testata jo EFT:ssä. Nyt valittavaksi jää vain hidas Kosonen, liian pieni Ihme tai epävarma Ikonen.

    Kohonen ja Hyvärinen jätettävä ulos. Kohosen pelinopeus voi parantua vielä ennen kisoja, mutta parantuuko tarpeeksi? Tuskin. Oli jo viime kisoissa hukassa nopeissa tilanteissa. Ehdottamasti kaikkien aikojen suomalainen salibandypelaaja, mutta pelkästä kunnioituksesta olisi epäreilua ottaa Kohonen vain kisamaskotiksi mukaan.

    Hyvärisen tahdottomalle löntystämiselle EFT:ssä ei löydy mitään puolustelua. Ei nappaa, ei jaksa, eikä vaan enää kerkiä tilanteisiin.

    Kettusella on kyllä vaikea paikka valintojen kanssa. Ilman kultaista mitalia, kotona haukutaan joka tapauksessa. Suurin ongelma Suomella on kuitenkin pelitaktinen. Nykyinen pelitapa ei vaan toimi, eikä ole koskaan toiminutkaan Kettusen aikana. Jotain radikaalia pitää tehdä, tai olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten.

    Hakkarainen vetää kyllä hyviä analyysejä pelien jälkeen, mutta nyt olisi tilaisuus lähteä omalta mukavuusalueelta pois, ja kertoa mitä muutoksia Suomi voisi vielä ennen kisoja tehdä pelitapaansa. Miten me voitaisiin voittaa Ruotsi? Mitkä olisivat ne muutokset, mitkä vielä voitaisiin tehdä pelitapaan näin lähellä kisoja? Vai jäädäänkö vain suosiolla odottamaan jo seuraavia kisoja?

  24. Olen Oskun kanssa samaa mieltä. Ruotsia vastaan tarvitaan nyt sukupolven vaihdos. Mahdollisuuksia on ainoastaan yllätykseen jos Ruotsille sattuu huono päivä ja Suomelle erinomainen.
    Jos nyt rakennetaan joukkue myös tulevia kisoja varten niin ollaan oikealla tiellä.

  25. Otetaan Koski vaikka latomaan lähivaparit ineen.. tai pyörittään yv:tä! Ja ei oo liian hidas pyörittään yv:tä!

  26. Jarkko Monthan on jo vuosikaudet ollut liigan parhaita veskareita. Henri Toivoniemen ja Pekka Niemisen aikakauden jälkeen tahtona on selvästikin ollut nostaa nuoria maalivahteja maajoukkueeseen ja iäkäs Monthan on jäänyt jalkoihin. Tuskin kukaan olisi esimerkiksi neljä vuotta sitten uskonut, että Monthan edelleen 37-vuotiaana pelaa illasta toiseen äärimmäisen korkealla tasolla…

  27. Kettusen täytyisi ajatella enempi itseään mikäli haluaa jatkaa mj:ssä eikä niinkään niitä ”ohittamattomia” ikoneita.
    Kaikkihan sen on nähnyt näissä harkka- ym. peleissä, et laji on muuttunut ja ikä ikävä kyllä painaa näiden starojen liikkeessä – anteeks- mut näin on.

    Notkeempia polvia kenetälle kaipaava.

    Ps. Enkä oo mikään kyykkykeijo.

  28. Tänään tv- pelissä yhteensä 7 pelaajaa jotka on valittu Kettusen ryhmään joista siis muutama valitaan lopulliseen MM- joukkueeseen.
    Hyvä tilaisuus kaikille jotka spekuloivat valinnoilla. Ottelussa muttenkin paljon jännitteitä, lähteekö Variksen rymä lentoon vai onko Amu onnistunut rakentamaan konkareiden ja nuorten ryhmän voittavaksi joukkueeksi? Hyvä tason mittaus paikka siis niin pelaajien kun joukkueiden suhteen.

  29. Piti ihan kertauksen vuoksi katsoa viime kerran joukkue, 50-50 mukana / ei mukana top30ssä:

    Henri Toivoniemi, Harri Forsten, Sami Koski, Esa Jussila, Mikko Kohonen, Oliver Wardi, Mikael Järvi, Mika Savolainen, Lassi Vänttinen, Henri Johansson.

    Eero Kosonen, Juha Kivilehto, Mika Moilanen, Oscar Hänninen, Lauri Kapanen, Tatu Väänänen, Jani Kukkola, Kari Koskelainen, Mika Kohonen, Tero Tiitu.

  30. Joku seinäjoen junnuista jo panikoi Montun valintaa 30 ryhmään jos ei vaikka haparoiva Ihme pääsisikään kisajengiin. Ottakaa ihan rauhassa vaan, kaksi parasta lähtee Kettusen mielestä, Onko Ihme sitten mukana sen aika näyttää.Svedut juhlii muutenkin oli siellä Monttu tai Ihme matkassa.

  31. Kosonen-Ikonen

    Kapanen- Kukkola- Moilanen
    Lamminen- Kivilehto

    Tiitu- Kohonen(hänninen)- Hyvärinen
    Väänänen- Stenforss

    Salin- hänninen(hulmi)-Heikkinen
    Tikka-Salo

    Talvitie- Manninen Mukaan ja Kohonen kans
    suluissa mielestäni paras ryhmä näistä vaihtoehdoista.

  32. Muihin en ota kantaa mutta Salo kuuluu ehdottomasti kisakoneeseen, tasainen tekeminen, en ole nähnyt huonoja päiviä.

  33. Päällikön tekemät kentälliset omaan silmään parhaat mitä kukaan tähän asti ehdottanut tai toteuttanut!Toivotaan että olisi edes lähellä totuutta. Ja tietenkin vähän kierrätystä tai jopa neljällä hyökkäysvitjalla peluutusta.

  34. Tikalla on kyllä hyvä laukaus, ehkä vaan ylivoimaan? Näyttää monesti olevan jalalla pikkasen hidas ja hukassa, vaikka ei oo ees vanha. 5 pakkia mun mielestä varmoja kisapaikas: Lamminen, Kivilehto, Väänänen, Stenfors ja Salo. Sitten siitä kuudennesta käydään kova taistelu(siis jos olettaa että 3 pelaavaa paria!). Lax oli vahva ehdokas, mutta ainakaan omaan silmään ei loistanut EFT:ssä eikä eilisessä tv.pelissä(vaikka on oikean seuran miehiä).

    Hyökkääjistä varmoja: Kapanen- Kukkola- Moilanen ja Hänninen. Muita en ees jaksa arvailla, ei oikein vaan löydy. Meijän Mikossa on potentiaali, mutta ei noi viime aikaiset esitykset oo mitään ihan parhautta olleet. Toki on ehken paras rankun ampuja, joten jo sen takia luultavasti kisakoneessa. Top4 jälkeen loput hyökit olleet joko tasaisen paskoja tai hyviä, riippuu miten haluaa ajatella…

  35. Se kenen osakkeet on mielestäni huonot, on Ikonen, kun ei omassa jengissäkään näytä enää olevan ykkönen!!

  36. Nuorennus joukkueessa näköjään aloitettu, toivottavasti leiritysten jälkeen kisakoneeseen tosiaan otetaan näitä nälkäisiä pelille ahneita nuoria/nuorempia, ei MM tason peleissä puolikuntoisilla eilisen /toissa päivän nimi miehillä tehdä yhtään mitään, hieno minilista…ja loppu kaneettina: hienoa nähdä listalla nuo nuoret Johansson, Salo ja Savonen

  37. Odotetaan innolla Kettusen valintoja. Jos nuorennusleikkaus on näkyvä ollaan tyytyväisiä mutta jos joukkueessa Kohonen ja Hyvärinen mukana niin otetaan askel taaksepäin.

  38. Niin kukaan kossun ja ikosen mollaneistahan ei sitä tajua, että alla on ollut hankalia loukkaantumisia ja ne vaivaat varmasti edelleen.Ei epäilystäkään, etteivätkö olisi suomen parhaat maholliset veskat kisakoneeseen.